Mihin LEMON CURDia voi käyttää?
Kommentit (10)
Mä teen sen ite ja laitan täytekakkujen ja leivosten väliin kerman kanssa tai sitten paahtoleivälle.
On kyllä aavistuksen kitkerää. Itse en tykkää, mutta tiedän pari tyyppiä, jotka sitä on jo vuosia tuonut Englannista. Nykyisin sitä kyllä saa jo ihan Suoemstakin.
...hetki sitten jonkinsortin resepti jossa oli laitettu muffinitaikinaan. Voisin siis kuvitella että vaikka kuivakakkua mehevöittämään sopisi hyvin.
mutta hyvää on. Paahtoleivän päälle. Jos oikein haluaan sikailla niin sipaisee leivälle ensin voita ja sitten mukavasti lemon curdia.
mutta hyvää on. Paahtoleivän päälle. Jos oikein haluaan sikailla niin sipaisee leivälle ensin voita ja sitten mukavasti lemon curdia.
tuli ihan au-pair vuodet mieleen..ja äitimme joka painoi 140 kg =)
lusikkaleipien väliin. Syön pullan ja paahtoleivän päällä sekä neljänviljan puuron kanssa.
Ainekset
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 sitruunan kuori
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 kananmunaa
75 g voita tai margariinia
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Anna kiehahtaa ja sekoittele, kunnes seos sakenee.
Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan.
Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2–3 viikkoa. Lemon Curd maistuu paahtoleivän kera ja sopii kakkujen sekä torttujen täytteeksi.
http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=15…
On hyvää!