Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Oon usein kuullut että ruokaan pitäisi saada hapokkuutta. Mitä se hapokkuus tekee ruualle?
10.03.2024 |
Käykö esim. sitruuna tai limemehu kaikkeen ruokiin?
Kommentit (8)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sen että, että ruoka alkaa närästämään.
Hapokkuus tasapainottaa makuja tietyissä ruuissa. Ei tietenkään kaikissa.
Jos ruoka on kovin rasvainen tai makea, niin happo tasapainottaa tätä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Yleensä ihmiset kokevat hyvänmakuiseksi ruuan, jossa on makeutta, suolaisuutta ja happamuutta oikeassa tasapainossa. Makuaineet ovat yleensä rasvaliukoisia, joten myös rasvaa pitää olla. Happo ei tarkoita välttämättä etikkaa tai sitruunaa, monet vihannekset, kuten tomaatti, ovat happamia.
Alue: Aihe vapaa
Hapokkuus parantaa makua. Ja ei sitruuna käy kaikkeen, kokeile vaikka viinietikkaa.