Miten teet karamellisoidun sipulin? En osaa!
Tykkään karamellisoidusta sipulista mutta hyvästä yrityksestä huolimatta en vaan osaa!
Olen etsinyt ohjeita ja katsonut videoita malliksi mutta kun ei niin ei.
Kerro miten teet sen. Kerro myös aika, kauanko sipuleita hauduttelet/paistat.
Kertokaa, oi te edistyneemmät kokit!
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Teen sitä isomman satsin uunissa. Sekoitan sipulisilpun, hunajan, voin ja oliiviöljyn. Annan hautua kannen alla matalalla lämmöllä ja kääntelen, ettei sipuli pala.
Pakastan karamellisoitua sipulia annoksina, ettei tarvi nähdä samaa vaivaa jatkuvasti. Eniten sen tekemiseen tarvitaan aikaa.
Niin, se aika! Kauanko hauduttelet? Veikkaan näet, että tässä mulla menee pieleen.
Sipulit ja karkit kattilaan ja haudutat 1-1.5h.
Vierailija kirjoitti:
Sipulit ja karkit kattilaan ja haudutat 1-1.5h.
Voiko laittaa turkinpippurikarkkeja, kun ei nyt ole kotona muuta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sipulit ja karkit kattilaan ja haudutat 1-1.5h.
Voiko laittaa turkinpippurikarkkeja, kun ei nyt ole kotona muuta?
Voit laittaa mieleisiäsi karkkeja. Suklaa karamellisoitu sipuli on herkkua.
Pannulle ja öljyä perään ei muuta. Tarpeeksi mieto lämpö.
Teräspannulla ensin kuullotus, sitten levyä pienemmälle ja sekoittelua n. 5-10 minuutin välein tunnin ajan. Lopuksi loraus valkoviiniä ja kaapii puulastalla pannun pohjasta kaiken sekaan ja haihduttaa vielä viinin nesteen pois.
Sipulia pittää hauduttaa aanuksesa vuorokausi
tulee suklaatikuorrotus samalla
Yksinkertaisimmillaan pannulle öljyä/voita. Paistaa ensin sipuleita muutaman minuutin. Sitten aivan miedolle lämmölle, niin että kypsyvät kuitenkin hiljakseen. Riippuen sipulin määrästä ja leikatusta koosta, siinä menee noin 30-60 min. Välillä sekoittelee.
Itse olen tykännyt laittaa lopuksi suolaa, mustapippuria ja aivan pieni määrä sokeria tai siirappia. Mutta sipuli jo itsessäänkin makeutuu kun hiljaa kypsyy, joten makuasioista.
-kokki
Vierailija kirjoitti:
Yksinkertaisimmillaan pannulle öljyä/voita. Paistaa ensin sipuleita muutaman minuutin. Sitten aivan miedolle lämmölle, niin että kypsyvät kuitenkin hiljakseen. Riippuen sipulin määrästä ja leikatusta koosta, siinä menee noin 30-60 min. Välillä sekoittelee.
Itse olen tykännyt laittaa lopuksi suolaa, mustapippuria ja aivan pieni määrä sokeria tai siirappia. Mutta sipuli jo itsessäänkin makeutuu kun hiljaa kypsyy, joten makuasioista.
-kokki
Voissa ei paisteta. Voi palaa.
Teen sitä isomman satsin uunissa. Sekoitan sipulisilpun, hunajan, voin ja oliiviöljyn. Annan hautua kannen alla matalalla lämmöllä ja kääntelen, ettei sipuli pala.
Pakastan karamellisoitua sipulia annoksina, ettei tarvi nähdä samaa vaivaa jatkuvasti. Eniten sen tekemiseen tarvitaan aikaa.