Haluaisin käyttää nämä ruokakaappiin jääneet ruoat. Ideoi aterioita mihin käyttää! Kikherneitä liemessä, ruisjauhot, makrilli tomaatissa
ja lisäksi kokonaisia manteleita, tummaa spagettia, pakasteesta punaherukoita.
Mihin ruokiin näitä raaka-aineita käyttäisit? Ei tarvitse olla siis pelkistä näistä vaan tavallisia ja kaupasta saatavia elintarvikkeita voi tulla lisäksi.
Mutta mihin näitä voisi käyttää pois? Saisi kaappiin tilaa ja elintarvikkeisiin kiertoa ettei vanhene ja mene huonoksi.
Kommentit (66)
Kikherneistä saa myös hyviä snackseja kun huuhtelee sen suolaliemen pois, pyörittelee tahinissa ja mausteissa ja paahtaa sen jälkeen uunissa rapeaksi.
Punaherukat toimii hyvin vispipuurossa.
Kaikkea sitä ihmiset näköjään kaupasta kotiinsa kantavatkin.
Söisin punaherukat jälkkäriksi kuuman kinuskikastikkeen kanssa.
Manteleista tekisin karamellisoituja manteleita ja kikherneistä hummusta, jonka söisin joko leivän päällä tai vaikka porkkanatikkujen kanssa.
Kikhernecurry on aivan taivaallista! Kikherneitä, sipulia, öljyä, tomaattimurskaa, ripaus sokeria, kookosmaitoa, limeä, korianteria, currya, kurkumaa, chiliä, paprikaa, valkosipulijauhetta, juustokuminaa. Tarjoillaan riisin tai naanin kera.
Mantelit on herkkua sellaisenaan.
Jos tykkää niin voi myös paahtaa uunissa joko kuivana tai öljyn kanssa ja halutessa sekaan suolaa tai mausteita. Tulee todella herkullisia.
Makrillit voi myös lämmittää soosissaan ja syödä keitettyjen tai paistettujen perunoiden kanssa. Yksi pikkupurkki riittää mainiosti ateriaan, rasvaisena kalana täyttää äkkiä.
Ruisjauhoja voi käyttää sämpylätaikinaan vaikka vehnäjauhojen tai sämpyläjauhojen kanssa. Makrillistsa saa esim. pastan, lisäksi sitä tummaa spagettia pätkittynä, voita tai kermaa, rucolaa, päälle parmesaania.
Vierailija kirjoitti:
Kikhernecurry on aivan taivaallista! Kikherneitä, sipulia, öljyä, tomaattimurskaa, ripaus sokeria, kookosmaitoa, limeä, korianteria, currya, kurkumaa, chiliä, paprikaa, valkosipulijauhetta, juustokuminaa. Tarjoillaan riisin tai naanin kera.
Vaihtaisin kookosmaidon tuosta öljyyn tai ruokakermaan. Kookosmaito on todella epäterveellistä ja sisältää todella paljon kovaa rasvaa.
Makrillista lämpimiä leipiä, kikherneet ja mantelit salaattiin, spagetti tomaattikastikkeen kanssa, punaherukat smoothiena tai berrienä. Ruisjauhoja voi lisätä johonkin pizza- tai sämpylätaikinaan pienen osan.
Ruisjauhosta voi leipoa karjalanpiirakoita tai vaikka kalakukon.
Ruismarjapuuro, falafelit, makrilleista joku sörsseli uuniperunoiden täytteeksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikhernecurry on aivan taivaallista! Kikherneitä, sipulia, öljyä, tomaattimurskaa, ripaus sokeria, kookosmaitoa, limeä, korianteria, currya, kurkumaa, chiliä, paprikaa, valkosipulijauhetta, juustokuminaa. Tarjoillaan riisin tai naanin kera.
Vaihtaisin kookosmaidon tuosta öljyyn tai ruokakermaan. Kookosmaito on todella epäterveellistä ja sisältää todella paljon kovaa rasvaa.
Ei ole, mutta vaikka olisikin, niin kenenkään terveys ei mene yhdestä kookoscurrystä pilalle. Eikä siis mene useamminkaan syötynä.
Mä käyttäisin kikherneet chili con carneen. Ruisjauhoista piiiitkään hauduteltu puuro on herkkua. Mä viimeksi hauduttelin neljä tuntia mutta vot, että oli hyvää.
Makrilli-kikhernekastike spegetille.
Laita kaikki blenderiin ja saat mielenkiintoisen smoothien.
Kikherneet (ja linssit) kannattaa osta kuivattuina ja liottaa ja keittää itse, on melkoisen iso ero verrattuna noihin purkisa lionneisiin sekä maussa että rakenteessa ja hinnassa.
Kikherneet paahtaisin uunissa. Makrilli leivän päälle ja ruisjauhoista puuro punaherukoiden kera.
Vierailija kirjoitti:
Kikherneet (ja linssit) kannattaa osta kuivattuina ja liottaa ja keittää itse, on melkoisen iso ero verrattuna noihin purkisa lionneisiin sekä maussa että rakenteessa ja hinnassa.
Tämä ei nyt oikein vastaa ap:n kysymykseen.
Oma vinkkini: kikherneistä ja runsaasta voista tulee hyvä pastakastike sen tumman spagetin kanssa. En muista loppuja aineita, mutta google löytää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikhernecurry on aivan taivaallista! Kikherneitä, sipulia, öljyä, tomaattimurskaa, ripaus sokeria, kookosmaitoa, limeä, korianteria, currya, kurkumaa, chiliä, paprikaa, valkosipulijauhetta, juustokuminaa. Tarjoillaan riisin tai naanin kera.
Vaihtaisin kookosmaidon tuosta öljyyn tai ruokakermaan. Kookosmaito on todella epäterveellistä ja sisältää todella paljon kovaa rasvaa.
Ruokakermako sitten on terveellistä :D Eikä sisällä kovaa rasvaa, vaikka on maitotuote :D
makrilli ruisleivän päälle. Kikherneistä saat vaikka wokin kun lisäät pakastevihannekset. Ruisjauhoista saa puuroa, siihen puolukoita sekaan tai jos on rohkea niin ne punaherukat :D Mantelit voi nyt vain syödä.