Oletko käyttänyt kaasuhellaa?
Toimiiko hyvin? Lisätäänkö sitä kaasua ja miten se onnistuu?
Kommentit (21)
Olen käyttänyt kaasuhellaa Espanjassa asuessani ja Suomessa meillä on mökillä kaasuhella. Helppo on käyttää. Kaasupullo vaihdetaan, kun edellinen on tyhjä.
Käytän jatkuvasti. Kaasu tulee putkesta.
Ole vuodesta 1986 lähtien. Putkesta se kaasu tulee, siis kaupunkialueella Helsingin keskustassa. Mökkiolot on asia erikseen.
Ihan paras ruuanlaitossa, siis kaasuliesi, kaasuuuni on ihan paholaisesta. Mulla se kaasu on tullut ihan putkea pitkin kaasulaitokselsta, mutta onhan niitäkin versioita, joissa on vaihdettava kaasupullo.
Olen käyttänyt enkä tykkää siitä yhtään. Mummolassa oli kaasuliesi, pelottava vehje.
Tubesta löytynee videoita, joista näkee, miten ne toimivat. Ja kaasuhelloja valmistavien sivuilta. Kaasuhelloja on paljon vanhoja malleja, varsinkin ulkomailla, ja niissä on varmaan eri niksit kuin uusissa, joten jos ulkomaille olet menossa, niin paikallisilta sitten apua kysymään hellan käytössä.
Olen käyttänyt. Esimerkiksi Englannissa on kiinteitä kaasulinjoja, mutta monessa muussa paikassa käytetään kaasupulloa, kuten kaasugrilleissä.
Hyvin toimii.
Joo, veneessä ja mökillä on kaasuliedet. Tykkään. Totuin noihin Tanskassa asuessa (siellä taitavat olla käytännössä normi ihan perusasunnoissakin) ja vaihtaisin nykyiseen asuntoonkin mielelläni induktiolieden tilanne, mutta vaatisi kaasun varastoinnin vuoksi keittiön remontoimista tuolle sopivaksi.
Ulkomailla monet ostaa myös sellaisen erillisen, parin levyn kokoisen keraamisen tai valurautalevyllisen pöytämallin, joka kytketään pistorasiaan. Saa myös Suomesta.
Kaasuliesi on nopea ja näppärä, mutta uunin käyttö todella hankalaa jos ei ole tottunut. Myös liedellä sain aluksi poltettua pohjaan monta ruokaa, toimii niin eri tavalla kuin sähköliesi. Itselläni oli yhdessä helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa siis kaasuliesi.
Kaasu on hyvä, kun saa lämmön vaihdettua nopeasti, mutta aiheuttaa paljon hukkalämpöä ja nyt kun induktio on ainakin yhtä nopea ilman sitä hukkalämpöä, niin en käytå enää.
Muutettuani kotoa pois vuonna 1978 asuin muutaman vuoden Helsingin Kalliossa vanhassa kerrostalossa jossa oli kaasuliesi. Silloin nuorena ei tullut juuri kotona kokkailtua, enkä muista, käytinkö kaasu-uunia koskaan. Hellaa käytin, ja muistan, että siihen piti ostaa poletteja. Ei ollut vaikeaa, kunhan muisti hankkia niitä poletteja.
Aikoinaan vuonna 2013 kun asuin Töölössä, siellä oli kaasu-uuni. Maksoi muistaakseni 9€/kk gasumin kaasusoppari.
Lietenä ok, uunina susipaska.
Nykyinen induktioliesi/höyryuuniyhdistelmä pesee sen 106-0
En. Enkä ihan heti aio kokeilla. Pelkään että koko mökki räjähtäisi taivaan tuuliin jos se kaasu vuotaa sieltä tai mistä putkesta tuleekin. Ja pitäisi olla kaasuhälytin, eikä sekään riitä. Se vaatisi varmaan pitkää kokemusta ja harjoittelua, myös tietoa mitä sitten tehdään jos hella kuumenee liikaa. Haluan pysyä kaasuista kaukana, keski-euroopassa aina talot räjähtävät koska kaasua on päässyt irti. Parempi lähestyä asioita turvallisin ottein tai ei tee sitä. Joku sanoo vaan että käännä hana, minusta se ei ihan riitä nyt.
Vanhat kaasuhellat (1970--) tuottaa häkää yli häkävaroittimen hälytysarvon. Toki se on hetkellistä ja tuuletus auttaa.
Nykyiset kaasuhellat ei tuota häkää lainkaan, mutta pitää silti huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta ja palamisen hapen tarpeesta.
Meillä mökillä korvattiin vanha kaasuhella (häkäpönttö) uudella kaasuhellalla eikä enää häkävaroitin heilahda!
Hellaa joo. Kaasupolttimet toimii hyvin, kaasu-uuni on ruoanlaittajan painajainen.
Vierailija kirjoitti:
Kaasu on hyvä, kun saa lämmön vaihdettua nopeasti, mutta aiheuttaa paljon hukkalämpöä ja nyt kun induktio on ainakin yhtä nopea ilman sitä hukkalämpöä, niin en käytå enää.
Helteellä kaasuhellalla ei tee mieli laittaa ruokaa. Lisäksi puiset kauhat jotka yleensä panee kattilan reunalle lepäämään, palaa.
Hyvin toimii. Olen käyttänyt.