Mitä tekisit punaisista viinimarjoista?
Kommentit (9)
Vatkattua punaherukkapuuroa. Mannasuurimopussin kyljessä puolukkapuuron ohje, samalla lailla. Nam.
Vispipuuro tulee hyvä. Itse tykkään marjapiirakasta, jossa punaherukkaa ja viiliä. Samoin rahkan kanssa jälkiruokana, puolukan tapaan.
Siis mehuahan niistä on pruukattu tehdä? On aika hyvää. Voisi sotkea makeaa omenaa sekaan ja taas mehua. Viiniä niistä marjoista tulee kanssa.
Lasiin laitetaan alas pun. viinimarjoja, sokeria, mustikkaa, sokeria. Se pidetään jääkaapissa tekeytymässä jonkin aikaa. Voi syödä jälkiruokana, virkistää aivoja tai lisätä jotain kermavaahtoa siihen tai kinuskia. Viinimarjoja vähemmän kuin mustikkaa, mansikka sopii myös mustikan päälle.
Marjapiirakkaa. Sekoitetaan vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Lisätään seokseen sula voi. Otetaan 1/3 muruseoksesta erilleen jotta se voidaan laittaa lopuksi piirakan päälle. Loppuun Sekoitetaan kananmunat ja maito/piimä. Kaadetaan taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripotellaan reilusti punaisia viinimarjoja päälle. Lopuksi ripotellaan muruseos päälle. Paistetaan 200 asteessa ehkä 20-30 min. Määriä en nyt ulkoa muista mutta netistä löytyy varmasti ohjeita.
Laita niitä korkean lasimaljan pohjalle, sekoita päälle mascarponea + vaniljajugurttia ja ripottele annoksen pinnalle murskattuja kanelikeksejä.
Taivaallista ja toimii joka kerta.
Perinteiseen tapaan kiisseliä. Voi syödä puuron kanssa, tai jälkiruokana kerroskiisselissä tai kermavaahdon kera.
Jakson strömsööseen kvg