Voiko juustokakkua leipoessa korvata osan kermasta ja juustosta maitorahkalla?
Jos kakun täytteessä on 4dl kermaa ja 400 grammaa tuorejuustoa niin voiko osan korvata maitorahkalla?
Pysyykö koossa?
Kommentit (16)
En lähtis korvaamaan, se olis sit rahkakakku.
Monessa reseptissä onkin juuri maitorahkaa tai piimää. Saa vähän mukavaa happamuutta.
Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa.
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa.
happamuus ei haittaa vaan on plussaa, kakussa on aina sokeria taittumassa
Mä tein viimeksi mustikkajuustokakun ihan jukurttirahkasta (siitä prisman halvimmasta) ja kermasta, liivatelehtiä oli 4 tai 6 (en muista, tein poikkeuksellisesti pienen kakun). Hyvin pysyi kasassa, ehti hyytyä, vaikka tein sen aamulla ja iltapäivällä jo syötiin. Just sain kehuja, että se oli hyvä kakku.
EN ole enää pitkään aikaan ostanut tuorejuustoa juustokakkuihin, joskus saatan laittaa turkkilaista jukurttia valumaan kahvinsuodattimeen (siis valutan siitä osan herasta pois), jos olen aikaansaavalla päällä.
Eksä teki aina juustokakun tuorejuuston sijaan täysin maitorahkasta. Ei niin raskas ja rasvainen kuin tuorejuustoversio. Tekotapa sama kuin uunissapaistetussa juustokakussa. Toki oliko kyseessä juustokakku on toinen juttu, mutta kun tuli omaan käyttöön niin nimellä ei ole niin merkitystä kun tiesimme mistä puhumme.
Nyt lapsi tehnyt välillä jääkaapissa hyytyvää juustokakkua ja siinä maitorahka paljon löysempää kuin tuorejuusto olisi.
Voi, rakenne tosin voi olla erilainen, samoin voi vaikuttaa makuun (tarkista maistamalla tarviiko lisää sokeria tai makuainesta). Googlaa ohje johon tulee rahkaa, niin saat mittasuhteita sitä kautta.
Mä korvaan aina juuston rahkalla, tulee kevyempi. Koostumuksessa ei eroa huomaa erityisesti hyydytetyissä kakuissa
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa.
Rahka kannattaa valuttaa
Kermavaahdon tilalla osa voi olla rahkaa. Yksi purkillinen kermaa on 60 grammaa rasvaa niin keventää kakkua _todella paljon_
Reseptien välillä on isot erot. Kannattaa katsoa erilaisia reseptejä, jos ei halua niin paljoa tuorejuustoa ja kermaa.
Minä korvaisin vaahdotetulla kananmunan valkuaisella tai valutetulla rahkalla. Mieluummin kuitenkin sillä valkuaisella, saa kuohkeutta.
Vierailija kirjoitti:
Minä korvaisin vaahdotetulla kananmunan valkuaisella tai valutetulla rahkalla. Mieluummin kuitenkin sillä valkuaisella, saa kuohkeutta.
Joskus kokeillut tätä mutta tuntui työläältä.
Googlaa ohje, niitä on lukemattomia myös rahkalle, ettei tarvitse arpoa onnistumista.
Miksi?