Ei-perinteinen joulun alkupalapöytä?
Juhlaväki ei syö perinteiseen kalapöytään kuuluvista jutuista juuri mitään, mutta itselleni olisi tärkeää tarjota muutakin kuin laatikot ja kinkut. Mietin että voisin tarjota erilaisia cocktail-paloja mutta pää lyö tyhjää. Haluaisin että alkupalat sopisivat jollain tavalla perinteiseen suomalaiseen joulun makumaailmaan, ja mietin esim savuporosta jotain.
Mutta ideoita otetaan vastaan!
Kommentit (18)
Sieni- ja savu(tai -kala)porobruschettat.
Pidä espanjalainen joulu ja tarjoile tapaksia.
Meillä on raclette poika tuo tullessaan tuotteet ulkomailta :)
Meillä syödään kinkkua + savukalaa tykötarpeineen, ei muuta.
Esim. savupororullat, palttoonapit ja savuporotäyte, saaristolaisleipä savuporoleikkeleellä... muita alkupalapöytään sopivia voisivat olla mm. paholaisen munat, karjalanpiirakat ja munavoi, cocktailtikut esim. juusto-viinirypäle-lihapulla, toast skagen -leipäset.
Juustotarjotin (3-4 erilaista laatujuustoa), viinirypäleitä, ruissipsejä, suolakeksejä, hapankorppuja ja kulho pähkinöitä.
Aurajuusto-purjosipulihyydyke, saaristoleipäpaloja joiden päällä smetanaa mätiä ja punasipulia, hunajalla marinoitua suolakurkkua smetanalla, leipäjuusto-pähkinä-päärynä-vihersalaatti, uuniperunaa savuporo-kermaviili-punasipulitäytteellä.
Nakkeja, perunasalaattia, sipsejä, dippejä ja tippaleipiä. 🎈
Antipastoja, ruissipsejä, mätiä, smetanaa, rieskarullia?
100 g makaronilaatikkoa ja raikkaita voileipiä
"Charcuterie"- lauta, eli juustot, antipastot ja hedelmät, jne. Kaikki kauniisti tarjolle.
Salaatteja? Sitruksinen vihersalaatti, fenkoli-karpalo-salaatti, cesar salaatti?