Apua yritän tehdä makaronilaatikkoa, mutta jauheliha on aivan raakaa puolen tunnin uunin jälkeen.
Laitoin vuokaan munamaito liemen ja makaroni ja jauhelihan.
Sitten 200 c ja puolituntia.
Makaronit ovat suurentuneet vain hieman ja jauhis on raakaa!!
What??? En oo ikinä tehny ruokaa, aina tilannu.
Nyt vanhemmat tulos käymää.
Oliko uunin asteet liian vähäiset .
Kommentit (31)
Ne ois pitänny paistaa ja keittää ennen. Ei niitä raakana uuniin laiteta.
Huno keksitty avaus. Makarooni pussissa on ohje makarooni laatikon tekemiseen.Vilkaise sitä. Huomaat uunin lämpötilan kuin ajan ohjeesta.Toimi sen mukaan .
Et varmaankaan pessyt sitä jauhenlihaa ensin kunnolla?
Jauheliha ruskistetaan ensiksi pannulla.
Uusavuttoman ja laiskan tulos on aina kuraa
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha ruskistetaan ensiksi pannulla.
Kun ei ruskistanut niin paistoa nyt vaan jatketaan kunnes ruoka on kypsää.
Vierailija kirjoitti:
Uuni vähintään 300 astetta!!
Yli 500 astetta vielä parempi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha ruskistetaan ensiksi pannulla.
Kun ei ruskistanut niin paistoa nyt vaan jatketaan kunnes ruoka on kypsää.
kypsymistä nopeuttaa jauhelihan ruskistamisen lisäksi se, että keittää makaronit.
Toki noinkin voi lihamakaronilaatikon valmistaa kuin ap, mutta siihen tarvitaan enemmän nestettä ja paistoaika on pitempi.
Kokemattoman kokin kannattaa hakea ja noudattaa testattuja reseptejä. Löytyy myös netistä esim. martoilta ja myllyn parhaalta. luotettavia reseptejä on myös kauppojen sivuilla.
Nauta ruskistuisi uunissakin, sikapossu ei.
Kun näköjään sinulla on internet-yhteys, niin miksi et hakenut valmistusohjetta? Kas vaikka näin:
https://duckduckgo.com/?q=lihamakaronilaatikko+valmistus&t=opera&ia=web
Jauheliha kannattaa ruskistaa paistinpannussa sipulikuutioiden ennen kuin se sekoitetaan keitettyjen makaronien ja munamaidon kanssa ja laitetaan uuniin paistumaan. Sen avulla lihamakaronilaatikko valmistuu noin tunnissa 200 asteen uunissa. Mausteita kannattaa lisätä reilusti.
Vierailija kirjoitti:
Ne ois pitänny paistaa ja keittää ennen. Ei niitä raakana uuniin laiteta.
Ei makaroonia keitetä makaroonilaatikkoon tulee ylikypsää mössöä.Makaroonit kattilaan ja kun kerran pulpahtaa niin vesi pois.
Unohdit huuhdella fairyllä ennen uuniinlaittoa!
Köyhä elämä sellaisella joka jaksaa tällaisen aloituksen väsätä ja saa siitä jotain viihdettä.
Mene seuraamaan vaikka pikkulintuja lintulaudalla
Vierailija kirjoitti:
Nauta ruskistuisi uunissakin, sikapossu ei.
Kyllä nautajauhelihankin kannattaa ruskistaa paistinpannussa, sillä sen voi samalla maustaa paremmin vähintään silputulla sipulilla.
Jätitkö sarvimakaronit mutkalle? Nehän pitää suoristaa! Höpsö🥴
Hah, hauska provo. En kyllä usko, että jauheliha olisi ihan täysin raakaa, vaikka sen raakana olisi sekoittanut makaronien joukkoon ja on jo puolituntia ollut uunissa 200 asteessa. Nyt sun vaan täytyy siivilöidä se munamaito pois siitä makaronijauhelihamössöstä, sitten nyppiä jauhelihamuruset erilleen makaroneista ja paistaa se jauheliha. Voit myös kiehauttaa makaroneja muutaman minuutin, kun kuitenkin joudut nyppimaan lihan ja makaronit erilleen. Sitten laitat kaikki takaisin vuokaan ja uuniin paistumaan, voilà!
Uuni vähintään 300 astetta!!