Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko teillä jotain nyrkkisääntöjä ruoan suolaamiseen?

Vierailija
09.11.2023 |

Olen aika uusavuton kokki ja epäonnistun usein ruoan maustamisessa. Yritän kuitenkin opetella :/ ohjeissa on usein vain "suolaa" eikä mitään edes suuntaa antavaa määrää sille. Paljonko laitatte suolaa jos keitätte esim kilon perunoita? Entä 400g jauhelihan maustaminen, paljonko suolaa? Lohi? Tuntuu vaivalloiselta esimerkiksi alkaa jäähdyttämään ja maistamaan yhtä perunaa kesken keittämisen suolan tarkistamiseksi. 

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain yksi. Maista aina.

Vierailija
2/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihminen ei tarvitse lisättyä suolaa. Sitä on riittävästi luontaisesti kanassa, munissa, jne. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm mielenkiintoinen kysymys nimittäin en mittaa suolaa ikinä mitenkään. Ripottelen vaan ja lisäähän voi aina laittaa. Perunoidenkin päälle ripottelen siihen lautaselle sitten, kalan päälle siten että koko kalan pinnalle menee tasaisesti vähän 😅. 

Vierailija
4/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunan keittoveteen ei lisätä suolaa siksi, että perunoita maustettaisiin vaan siksi, etteivät ne halkea niin helposti. Joten ei ole niin tarkkaa, itse varmaan laitan puoli teelusikallista.

Vierailija
5/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihminen ei tarvitse lisättyä suolaa. Sitä on riittävästi luontaisesti kanassa, munissa, jne. 


Juuri näin. Suolaa saadaan aivan liikaa ja ihmiset ovat tottuneita makuun. Yleensä ruokaa ei tarvitse suolata lainkaan. Maku tuntuu aluksi erilaiselta mutta siihen tottuu. Sama koskee muuten sokeria.

Vierailija
6/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastan keittoveteen 1rkl per litra, eikä huuhdella keittämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaahan saa aina lisättyä, liika suolaa on vaikea ottaa pois. Vaikkei mulla suolaa tarpeeks tulis, on mulla suolasirotin pöydässä, kukin ottakoot lisää jos tarve vaatii. 

Vierailija
8/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainut sääntöni: en laita suolaa mihinkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa

Vierailija
10/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa voi kyllä ripotella vielä syödessäänkin ruuan päälle (pois ei voi ottaa). Suola on toinen valkoisista tappajista. Jos ruuassa on joku suolainen  elementti, vaikka makkara keitossa, niin pitää maistella ennen suolan lisäämistä.

Jos käytät jotain liemikuutioita (on myös suolattomia), älä lisää muuta suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa voi kyllä ripotella vielä syödessäänkin ruuan päälle (pois ei voi ottaa). Suola on toinen valkoisista tappajista. Jos ruuassa on joku suolainen  elementti, vaikka makkara keitossa, niin pitää maistella ennen suolan lisäämistä.

Jos käytät jotain liemikuutioita (on myös suolattomia), älä lisää muuta suolaa.


Ja jos syö muusia niin suolaa on yleensä tarpeeksi valmiskastikkeissa ja pihveissä.

Vierailija
12/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa ei voi olla liikaa. Ylimääräinen poistuu virtsan ja hien mukana pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun raakaperuna jonka läpi on lyöty 5 tuuman rautanaula kelluu niin sikalaukassa on riittävästi suolaa. Äitivainaan resepti.

Vierailija
14/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa ei voi olla liikaa. Ylimääräinen poistuu virtsan ja hien mukana pois.


Paskapuhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pastan keittoveteen 1rkl per litra, eikä huuhdella keittämisen jälkeen.

Huuhdella? Miten niin huuhdella?

Vierailija
16/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä enemmän sen parempi. En kuuntele boomereiden pelkoa liiasta suolan käytöstä. Terve aktiivinen ihminen ei sairastu suolan käytöstä. 

Vierailija
17/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

400 g jauhelihapakettiin 1 tl suolaa tuottaa noin 1,5% suolaisuuden, mikä on "normaalisuolainen".

Vierailija
18/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Elimistö lisää natriumin eritystä virtsaan, kun natriumin pitoisuus elimistössä kasvaa yli tarpeen. Terveillä ihmisillä ylimääräinen suola poistuu yleensä tehokkaasti elimistöstä. On kuitenkin hankala sanoa tarkkaan, kuinka kauan tämä ylimääräinen suola/natrium elimistössä viipyy, varsinkin, kun erityksen säätelyyn vaikuttaa muitakin tekijöitä kuin vain suolan saanti ravinnosta, mutta on arvioitu, että noin 90 % ravinnosta saadusta natriumista erittyy vuorokauden aikana virtsaan."

https://sydan.fi/kysymys/suolan-sitoutuminen-elimistoon/

Vierailija
19/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolasta saa myös jodia. Suolaa tarvii, jos hikiliikkuu paljon.

Vierailija
20/22 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka olen suolan ystävä, niin en lisää sitä perunoiden keitinveteen, ei se mausta mitenkään.

Itselleni harvoin on sattunut liikaa suolaa mihinkään, toki muutaman kerran vahinkotapauksia on ollut.

Ikävä kyllä nykyinen trendi niin ravintoloissa kuin esim. kalakukkoleipureiden tuotteissa on lähes täydellinen suolattomuus.

Ripottelemalla pintasuola saa vähän lisää makua, mutta eihän se sama asia ole.

Suolan epäterveellisyyttä on liioiteltu aika raskaasti.

Ja ettei kukaan pahastu, niin kukin tekee miten haluaa ja jos joku tykkää suolattomasta, niin se on täysin ok.