Jos kutsun vieraita syömään ja ruokana on uunilohta ja keitettyjä perunoita, tarjoaako vihersalaatin ennen lämpimiä ruokia eri lautaselta vai voiko kaiken laittaa samaan aikaan tarjolle?
Kuuluuko vihersalaatti tarjota erikseen ja sitten lämpimän ruoan kanssa lämpimiä kasviksia tms?
Vai voiko kaiken laittaa samaan aikaan pöytään?
Kommentit (40)
Kuulostaa aika formaalilta. Presidenttikö sulle on tulossa kylään?
Tavallisella lounaalla tai päivällisellä ihan yhtaikaa. Eri asia joku illallinen jälkiruokineen, mutta ruokakin olisi silloin juhlavampaa.
Samaan aikaan
Jos haluat hienostella, voit laittaa erilliset pienet salaattikulhot tai -lautaset jokaiselle
Eli kaikki kerralla.
Millainen salaatti tuohon sopii?
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa aika formaalilta. Presidenttikö sulle on tulossa kylään?
No Salepa just. Mistä arvasit?
Samaan aikaan ehdottomasti! Uunilohi ja perunat on ruoka, joka kaipaa jotain vehreää kylkeensä.
Salaatti samaan aikaan. Älä jännitä liikaa, vieraat syö sitä mitä tarjotaan ja teitä ne tulee katsomaan!
Meillä syödään arkenakin päivällisellä salaatti alkuruokana ja samalla tavalla tarjoaisin vieraille.
Samaan aikaan, mutta salaatti salaattilautaselta.
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään arkenakin päivällisellä salaatti alkuruokana ja samalla tavalla tarjoaisin vieraille.
Jos AP:n pääruoassa (uunilohi ja perunat) ei ole mitään kasviksia, niitä perunoita lukuunottamatta, eikö ole vähän ankeaa syödä pelkkää perunaa ja lohta?
Salaatti samaan aikaan toisi annokseen vaihtelua, raikkautta ja väriä. Eri lautaset voi tietysti olla.
Vierailija kirjoitti:
Eli kaikki kerralla.
Millainen salaatti tuohon sopii?
Tekisin jonkin mutkattoman perussalaatin. Rapea vihreä salaattipohja ja sitten varmaan vain kurkkua, tomaattia, punasipulia hyvin ohueksi viipaloituna ja ehkä marinoituna, mahdollisesti fetajuustoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään arkenakin päivällisellä salaatti alkuruokana ja samalla tavalla tarjoaisin vieraille.
Jos AP:n pääruoassa (uunilohi ja perunat) ei ole mitään kasviksia, niitä perunoita lukuunottamatta, eikö ole vähän ankeaa syödä pelkkää perunaa ja lohta?
Salaatti samaan aikaan toisi annokseen vaihtelua, raikkautta ja väriä. Eri lautaset voi tietysti olla.
Minä lisäisin pääruokaan jotain lämpimiä kasviksia. Jos salaatti tarjotaan eri lautaselta, niin se syödään joka tapauksessa ennen pääruokaa eikä se tuo siihen vaihtelua. Jos se tarjotaan samalla lautasella niin kaikki maut ovat yhtä ja samaa mössöä.
Ensin salaatti, jossa on sopivasti öljyä ja hapokkuutta (viinietikkaa, balsamicoa tai sitruunaa), sitten lämmin pääruoka jossa on tärkkelyksen makeutta (peruna), kasviksia tuomassa väriä ja suutuntumaa (sopivasti napakaksi kypsennettyjä) ja hyviä rasvoja (lohi).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään arkenakin päivällisellä salaatti alkuruokana ja samalla tavalla tarjoaisin vieraille.
Jos AP:n pääruoassa (uunilohi ja perunat) ei ole mitään kasviksia, niitä perunoita lukuunottamatta, eikö ole vähän ankeaa syödä pelkkää perunaa ja lohta?
Salaatti samaan aikaan toisi annokseen vaihtelua, raikkautta ja väriä. Eri lautaset voi tietysti olla.
Minä lisäisin pääruokaan jotain lämpimiä kasviksia. Jos salaatti tarjotaan eri lautaselta, niin se syödään joka tapauksessa ennen pääruokaa eikä se tuo siihen vaihtelua. Jos se tarjotaan samalla lautasella niin kaikki maut ovat yhtä ja samaa mössöä.
Ensin salaatti, jossa on sopivasti öljyä ja hapokkuutta (viinietikkaa, balsamicoa tai sitruunaa), sitten lämmin pääruoka jossa on tärkkelyksen makeutta (peruna), kasviksia tuomassa väriä ja suutuntumaa (sopivasti napakaksi kypsennettyjä) ja hyviä rasvoja (lohi).
Tuo olisi paras vaihtoehto.
Kaikki pöytään kerralla. Runsautta.
Kumpi vaan käy, mutta jälkkäri kannattaa tarjota erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki samaan aikaan tarjolle
Kala ja perunat jäähtyvät sillä aikaa, kun syödään salaatti.
Tee ihna niinkuin haluat ja anna vieraidesi sopeutua siihen.