Miksi puolukkahilloni jäi juoksevaksi?
Keitinkö liikaa vai liian vähän, kun Dansukkerin ohjeella tekemäni puolukkahillo on edelleenkin juoksevaa, ei kiinteytynyt jääkaapissakaan.
Ohje siis
1kg marjoja
3-4dl vettä
600-700g sokeria
Tuota suurensin lievästi niin, että puolukkaa oli 1.3kg. Oli kuumat purkit, kuuman hillon purkitin.. Mikä meni pieleen. Voiko sitä esim. keittää uudelleen, kiinteytyykö sitten? Martat hoi, auttakee..
Kommentit (12)
en ole minäkään martta, mutta puolukkahilloa joskus tehnyt. Tein sen hillosokeripussin ohjeella. Marjoja tuli muistaakseni 1 kg ja sokeria saman verran, vettä vain puolisen desiä. Seuraavaan päivään mennessä hyytyi kunnolla. Käytitkö tavallista tai hillosokeria?
Käytitkö tavallista vai hillosokeria?
Ja siellä Dansukkerin sivuilla oli tuo veden lisäys nimenomaan kovakuorisiin marjoihin, miksikä minä puolukat olettaisin kuuluvan. Ja juu, lisäsin sokeria myös, osaan suurentaa reseptit (ainakin yleensä).
Viime vuonna tällä samalla ohjeella tuli hyvää kiinteää puolukkahilloa, mutta jossain kohtaa olen nyt tyrinyt.. Pah...
http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=4&ProductID=16…
ap
se taitaa nyt olla siinä se vika. Perkules. Mitäs jos keittäis uudelleen koko satsin ja lisäis hillosokeria, sitä taitaa olla jonkun verran tuolla kaapissa.. Ei sitä juoksevanakaan voi käyttää, sitä "hilloa" nimittäin... =0)
ap
Hiukan raaat tavallisella sokerilla, kypsät hillosokerilla. Voit hyvin keittää nyt uudestaan hiukan kasaaan ja lisötä hillosokerin.
Keitä uudelleen niin vettä haihtuu ja lisäksi hillosokeria
Mä laitan vettä vain lorauksen, sen verran että lähtee kiehumaan eikä pala pohjaan. Silti tulee vetistä.
Vettä vaan desi ei enemmän ja jos ei ole raakoja puolukoita jonkun verran mukana niin hillosokeri auttaa
Nestettä saa lisää kun vähän runttaa niitä marjoja eikä puolukat ole niin kovia jos ei ole ihan raakoja
Liikaa vettä. Itse laitan tilkan kattilan pohjalle. Ja käytän hyytelösokeri.
Mä en ikinä laita yhtään vettä, kun hilloja teen.
En ole martta tai muutenkaan ruoka-alan ammattilainen, mutta tuossa ohjeessa on minun mielestä liikaa vettä. Itse laitan vain n. 1 dl vettä kiloon marjoja, myös puolukkahilloon ja on aina kiinteytynyt hyvin. Toinen seikka mikä tulee mieleen, jos puolukat ovat liian kypsiä niin hillo kiinteytyy huonommin. Ennen vanhaan mummoni teki puolukkahyytelöä aina juuri ja juuri kypsistä puolukoista.