Vinkkejä suodatinkahvin tuunaukseen
Iänikuista kotikahvia. Ilmankaan en halua olla mutta jotain vaihtelua! Mausteita? Eri maitojuomia? Kylmänä? Kerro jos tiedät vinkkejä.
Kommentit (18)
Laitan välillä kanelia purujen joukkoon keittäessäni.
Kanelia ja kaardemummaa joulun alla. Toki voisi nytkin, mutta pidän sen sellaisena "jouluttelujuomana"
Tarkista annostelu. Asiantuntijoiden suositus on 7 grammaa jauhetta per desilitra vettä.
Itse olen nyt juonut monena päivänä jälkkärikahvina tällaista, mukillinen kiehuvaa vettä, pari reilua teelusikallista pikakahvia, yksi ruokalusikallinen pirkan minttukaakaojauhetta, sokeria maun mukaan ja maitoa jäähdykkeeksi. Niin hyvää. Muutenkin juon useammin pikakahvia, on mielestäni pehmeämmän makuista.
Ihan on mielikuvitus rajana. Vaniljajauhetta, kuminaa, korianteria, muskottipähkinää, inkivääriä. Kokeile ensin pienillä maustemäärillä niin löydät paremmin maun josta pidät. Kahvimaitoa ja -juomia on myös erilaisia kokeilen kaakaomaitoa, vaniljamaitoa, soijamaitoa, kauramaitoa tai -kermaa.
Makusiirappia, monia sopivia makuja löytyy myös kahviin.
Huuhtele suodatin ensin suppilossaan. Paperinmaku häviää.
Katkaise napanuorasi Juhla Mokasta ensimmäisenä, kokeile ulkomaisia kahvimerkkejä.
Lopeta niiden suodatinkahvien juominen kokonaan ja hanki pavuista tekevä kone, niin ei tarvitse ihmetellä miksi kahvi on pahaa ja latteaa.
Intia/Nepal-tyylinen:
https://sapuskalle.blogspot.com/2011/10/intialaistyyppinen-mausteinen-k…
Ei tuota aamukahviksi viitsi vääntää, mutta enemmän ravintolassa käydessä jälkiruokakahvina.
Hommaa maidonvaahdotin, Lidlistä. Josta myös papuja ja kahvimylly.
Mutteri pannulla vaihtelua.
Vierailija kirjoitti:
Katkaise napanuorasi Juhla Mokasta ensimmäisenä, kokeile ulkomaisia kahvimerkkejä.
Missä sanotaan että juhla mokkaa?.
Lusikallinen alfametyylifenetyyliamiinia purujen sekaan terästää kahvia kummasti.
Vierailija kirjoitti:
Lopeta niiden suodatinkahvien juominen kokonaan ja hanki pavuista tekevä kone, niin ei tarvitse ihmetellä miksi kahvi on pahaa ja latteaa.
Tai erillinen kahvimylly. Minä ostin juuri Wilfa Nymalt -myllyn, kun sain alle puoleen hintaan.
Tuollainen ja alle puolet tuosta 89.00 hinnasta.
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/wilfa-wscg-2-kahvimylly
Vierailija kirjoitti:
Lopeta niiden suodatinkahvien juominen kokonaan ja hanki pavuista tekevä kone, niin ei tarvitse ihmetellä miksi kahvi on pahaa ja latteaa.
Jos säästää haluaa, kahvimylly.
Ite tykkään blendailla vahva-aromisia juuri myllytettyjä papuja perus suodatinkahvin kanssa.
1/4 teelusikallista lakritsijauhetta kupilliseen mustaa kahvia toimii hyvin.
Kardemummaa kahvin joukkoon. Baristamaidot: vanilja, suolakatamelli yms