Broilerin lihan syönti nyt viruksen aikaan
Rajoitatteko syöntiä ja kypsennättekö eri tavalla
Kommentit (24)
En rajoita, syön omia kanoja ja niiden munia ihan normaalisti. Lopettakaa toi vouhkaaminen.
No en ole ennekään syönyt raakaa kanaa.
Älkää antako kissoille ja koirille jottei tauti ala leviämään niiden keskuudessa.
Salmonellan takia broileria pitää muutenkin käsitellä huolellisesti. Eiköhän se viruskin kuole paistettaessa kypsäksi.
Ja jos kasvattamoon virus iskisi, niin ne eläimet kyllä kaasutettaisiin hengiltä, eikä laitettaisi myyntiin.
Eiks broilerin käsittelyyn ole tähänkin asti suositeltu varovaisuutta, eli että ei esim pesemällä sitä saastuta koko keittiötä, ja että on sitten tarkkana sen lääppimisen kanssa muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Salmonellan takia broileria pitää muutenkin käsitellä huolellisesti. Eiköhän se viruskin kuole paistettaessa kypsäksi.
Ja jos kasvattamoon virus iskisi, niin ne eläimet kyllä kaasutettaisiin hengiltä, eikä laitettaisi myyntiin.
Ja kambylobakteerin vuoksi
Siis kukaan ei syö broileria, vaikka myynti vaan kasvaa?
Jouduttuaan elimistön ulkopuolelle virus ei enää lisäänny vaan alkaa vähitellen kuolla. Virus voi kuitenkin säilyttää taudinaiheuttamiskykynsä jonkin aikaa ennen kaikkea viileässä ja kosteassa ympäristössä. Sen on todettu säilyvän esimerkiksi lietteessä jopa 105 vuorokautta, lannassa 30–35 vuorokautta (4 ºC) tai 7 vuorokautta (20 ºC). Kuivuminen ja lämpö tuhoavat viruksen tehokkaasti.
https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/ela…
mää tiiän yhen tyypin joka aina sanoo bloireri,ja se tietää sen,mutta vaikka kuinka se yrittää niin aina se vääntyy bloireriksi.
Kunhan ei raakana syö, eikä nyt muutenkaan kannata kanaa mättää raakana.
vedä maski päähän ja kumipuku päälle ja lopeta kaikki syöminen se lienee varma konsti... kasveissakin on runsaasti mm. myrkkyjä joita ulkomailla käytetään...
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt lihaa tähänkään asti ja en ala todellaakaan mitään broileria nyt syömään.
Et ole syönyt lihaa elämäsi aikana? Ja mites siinä menee? Jaksatko fyysistä suoritusta? Vedätkö viidet päikkärit päivän läpi? Kuinka paljon menet kaikenlaisilla kulkuneuvoilla kun et jaksa kävellä heikkona ja epäterveellisenä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salmonellan takia broileria pitää muutenkin käsitellä huolellisesti. Eiköhän se viruskin kuole paistettaessa kypsäksi.
Ja jos kasvattamoon virus iskisi, niin ne eläimet kyllä kaasutettaisiin hengiltä, eikä laitettaisi myyntiin.
Ja kambylobakteerin vuoksi
Se on salmonellaa yleisempi.
Vierailija kirjoitti:
Kunhan ei raakana syö, eikä nyt muutenkaan kannata kanaa mättää raakana.
Se suurin vaara taitaa olla siinä matkassa paketista pannuun tms. ja lautaselle. Vaikka kaikkihan sen osaavat kypsäksi laittaa, niin siinä välillä voi sotkea paikat ja tartuttaa itsensä.
Ja sitten, niitä muovipakkauksia ei varmaan kannattaisi ruveta pesemään...
Jotain epämääräistä lääkkeeksi kutsuttua kemikaalia on alettu vastikään Suomessa juottamaan kanoille.
Nyt puhutaan lintuinfluenssasta.
Aina ennen sai lukea lehdistä, kuinka influenssat alkoi aina varuskunnista, vaikka alokkaat tykitettiin täyteen rokotteita.
En ole syönyt lihaa tähänkään asti ja en ala todellaakaan mitään broileria nyt syömään.