Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä kaikkea teette keittiössä itse? Ja mistä saatte aikanne riittämään siihen?

Vierailija
25.09.2010 |

Ymmärrän leivän leipomisen silloin tällöin, mutta ainakaan itse en työssäkäyvänä ehtisi tai jaksaisi jokapäiväistä leipää tehdä itse. Eikä leipä ole mielestäni kovin kallista valmiinakaan.



Entäs viili? Kuka tekee sitä itse? Jos purkki maksaa valmiina 0,35,- maksaako vaivaa vääntää moista itse? Paljonko itsetehdylle tulisi hintaa?



Mitä kaikkea teette itse, ja osaatteko sanoa, paljonko säästöä kertyy verrattuna kaupan valmiisiin elintarvikkeisiin?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen täyttäminen vie 5min, katsoin kerran aikaa. Säästöstä en osaa sanoa, tulisiko puoleen hintaan verrattuna vastaaviin jyväleipiin, joissa on auringonkukansiemeniä ym.

Vierailija
2/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan maistanut, mutta ainakin niitä 90-luvun koneita moitittiin kavereiden kotona siitä, ettei sitä syö erkkikään enää, kun leipä on jäähtynyt. Vaan on ne varmaan muuttuneet, sekä koneet että ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaan jotkut ihmiset harrastavat keittiöpuuhia ja haluavat ihan omaksi huvikseen kokeilla kaikenlaista. Ei itsetehty just aina ole erikoisen paljon halvempaa kuin kaupan tavara, kuten viili juuri on hyvin edullista.. Mutta se mielihyvä, että saa jotain itse tehtyä, se on se juttu.



Mä olen keittiöihminen, kaverit kutsuu mua martaksi. Teen itse esim. joulupöytään sillejä erilaisissa maustekastikkeissa. Voin kertoa, ettei ole halvempaa kuin kaupan purkkitavara, mutta a) erilaista b) hyvänmakuista c) nautinnollista askartelua d) saan varmat kiitokset ruokavierailta (joita on aina kiva saada).



Eli ei ole säästömielessä puuhastelua läheskään aina, vaan harrastus, rakas harrastus!

Vierailija
4/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset


Eli ei ole säästömielessä puuhastelua läheskään aina, vaan harrastus, rakas harrastus!

Hyvä huomautus!

Vierailija
5/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 vuorokautta, mutta niin kauan se ei ehdi meillä vanheta. Sama juttu kuin itse leivotut sämpylät. Teen uuden melkein joka aamu. Vaihtelen reseptejä jatkuvasti. Perusohjeeni on tällainen



5dl vettä

5dl vehnäjauhoja

3dl kaurahiutaleita

1/2 dl auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeni

1/2 dl leseitä

1tl suolaa

1tl kuivahiivaa

2rkl maitojauhetta

2rkl juoksevaa rasvaa

1rkl hunajaa tai siirappia



Vaihtelen jauhoja, leseitä, siemeniä, mausteita.

Vierailija
6/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen keittiössä vaikka mitä, kun ehdin. Jos on kiire, niin en tee. Mitä siitä stressiä ottamaan?



Minusta on hauskaa kokkailla ja leipoa. Mutta usein arkisin on niin kiirettä, ettei ehdi. Sitten vain syödään ulkona (esim. Turun Skanssissa on ihana sushiravintola, jossa voi koko perhe käydä ruokaostosten yhteydessä) tai kotona laitetaan uuniranskiksia ja -nuggetteja tai muuta valmista.



Sitten, kun on aikaa, kokeilen uusia repestejä ja teen leipää ja erikoisempiakin juttuja. Tosin ei ole ikinä tullut mieleen tehdä viiliä itse. :) Kaupan viili kelpaa kyllä mulle.



Ei haitanne, vaikka pari kertaa kuukaudessa joutuisi korvaamaan ateriat ns. roskaruoalla. Maistuu ne hampurilaiset ja pizzatkin hyviltä joskus. :) Ja kyllä ravitolassain voi valita ne terveellisemmät annokset, jos tuntuu siltä, että nyt syödään jo kolmatta kertaa tällä viikolla ulkona, eikä ole kokoajan hyvä puputtaa pihviä. Sitten voi lapsillekin valita vaikka salaatin.



Ei tällaisesta asiasta kannata otta stressiä! Ruokaa se vaan on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

yleensä keitän myös kahvin itse ja voitelen leipäni itse, mutta joskus ulkoistan nekin toisten tehtäväksi tai käyn töissä tai kahvilassa kahvilla. Käytän paljon eineksiä. Ruoanlaitto ei voisi vähempää kiinnostaa, eikä syöminenkään. Tiskaamistakin inhoan.

Vierailija
8/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole laskenut säästöjä, mutta itse tehden saa sovellettua niin paljon. pienellä panostuksella raaka-ainevalintoihin on laaja skaala makuja, mitä kokeilla ja mitkä tuo vaihtelua ihan arkiruokaankin.



mitään keittiöpuolen koulutusta minulla ei ole, kaikki itse opittua ja toisten vinkkejä soveltaen teen. parhain kiitos on siinä, kun oma perhe ja vieraat antavat hyvää palautetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta se on myös huomattavan paljon parempaa ja tulee syötyä tuoreena aivan liian paljon.



JOku viilin teko ei ole temppu eikä mikään, mutta eipä ole tullut tehtyä.



Yleensä teen ruuan alusta asti itse, mutta teen kerralla niin paljon että viikossa teen ehkä 2-3x ruokaa, salaattia sitten joka aterialle.

Vierailija
10/10 |
25.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jolla vieläpä kokopäiväinen kotiapulainen.



Esim. ruisleipää ja karjalanpiirakoita tulee tehtyä viikoittain, koska täältä niitä ei saa. Viilin teen itse koska sitäkään ei täältä saa. Suomesta aina joku tuo juuren ja käytän sitä niin kauan kunnes saan uuden.



Täällä ei juuri eineksiä ole tarjolla joten ruokakin tehdään alusta loppuunitse, tomaattikastikketkin keittelen tomaateista.



Eöi melkeinkaiken teen itse. Paitsi siivoamisen jätän apulaiselle :)



Tää on myös mulle harrastus, teen karkkeja mys itse, niitäkin täälä harvoja jotka lapsille mieleen.



Suomessa kun käydään, laukut on takaisintullessa täynnä ruoka- ja leivontatarvikkeita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi yhdeksän