Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

IL kysely paras toriherkku on posso. Onko posso sama kuin possumunkki?

Vierailija
03.07.2023 |

En ole kuullut possosta mutta näyttää possumunkilta. Murresanako?

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä ihmeen posso?

Vierailija
2/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotkasta saa possoja, parasta mitä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Posso on uppopaistettu makea leivonnainen, joka koostuu omenahillolla täytetystä munkkitaikinasta. Paistamisen jälkeen leivonnainen pyöritellään sokerissa munkin tavoin. Nimi juontanee leivonnaisen ulkonäöstä, joka muistuttaa hieman sianruhoa. Litteähköissä possoissa on useimmiten kaksi korvaa tai jalkaa.

Posso tunnetaan etenkin kotkalaisena perinneherkkuna. Possoja on valmistettu Kotkassa ainakin 1940-luvulta asti. Posso ja munkkipossu valmistetaan eri tavalla. Munkkipossutaikina muistuttaa pullataikinaa, mutta posso tehdään löysästä taikinasta, joka kaulitaan ohueksi.[1][2]

Vierailija
4/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotkasta saa possoja, parasta mitä on.

No mikä se on?

Vierailija
5/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saako muualta kuin Kotkasta?

Vierailija
6/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kotkasta saa possoja, parasta mitä on.

No mikä se on?

tuossahan se yllä lukee. Tai kvg.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Posso on uppopaistettu makea leivonnainen, joka koostuu omenahillolla täytetystä munkkitaikinasta. Paistamisen jälkeen leivonnainen pyöritellään sokerissa munkin tavoin. Nimi juontanee leivonnaisen ulkonäöstä, joka muistuttaa hieman sianruhoa. Litteähköissä possoissa on useimmiten kaksi korvaa tai jalkaa.

Posso tunnetaan etenkin kotkalaisena perinneherkkuna. Possoja on valmistettu Kotkassa ainakin 1940-luvulta asti. Posso ja munkkipossu valmistetaan eri tavalla. Munkkipossutaikina muistuttaa pullataikinaa, mutta posso tehdään löysästä taikinasta, joka kaulitaan ohueksi.[1][2]

Thanks.

Vierailija
8/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jeps, luin tuon jutun. Kysely tehty varmaan Itä-Suomessa. Posso, Vety, Atomi etc.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis pullataikinaa, mutta löysempää = posso?!

Vierailija
10/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Posso on uppopaistettu makea leivonnainen, joka koostuu omenahillolla täytetystä munkkitaikinasta. Paistamisen jälkeen leivonnainen pyöritellään sokerissa munkin tavoin. Nimi juontanee leivonnaisen ulkonäöstä, joka muistuttaa hieman sianruhoa. Litteähköissä possoissa on useimmiten kaksi korvaa tai jalkaa.

Posso tunnetaan etenkin kotkalaisena perinneherkkuna. Possoja on valmistettu Kotkassa ainakin 1940-luvulta asti. Posso ja munkkipossu valmistetaan eri tavalla. Munkkipossutaikina muistuttaa pullataikinaa, mutta posso tehdään löysästä taikinasta, joka kaulitaan ohueksi.[1][2]

Eli suomeksi possumunkki / munkkipossu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis pullataikinaa, mutta löysempää = posso?!

Kuinka löysää pullataikinaa voi kaulita.

Vierailija
12/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Posso on uppopaistettu makea leivonnainen, joka koostuu omenahillolla täytetystä munkkitaikinasta. Paistamisen jälkeen leivonnainen pyöritellään sokerissa munkin tavoin. Nimi juontanee leivonnaisen ulkonäöstä, joka muistuttaa hieman sianruhoa. Litteähköissä possoissa on useimmiten kaksi korvaa tai jalkaa.

Posso tunnetaan etenkin kotkalaisena perinneherkkuna. Possoja on valmistettu Kotkassa ainakin 1940-luvulta asti. Posso ja munkkipossu valmistetaan eri tavalla. Munkkipossutaikina muistuttaa pullataikinaa, mutta posso tehdään löysästä taikinasta, joka kaulitaan ohueksi.[1][2]

Eli suomeksi possumunkki / munkkipossu

Aika erilainen kuin perus kaupan possumunkki, ohuempi ja maukkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on taas näitä, jotka lukee jutuista vain otsikon.

Jos jaksaisi lukea pari riviä itse tekstiäkin, niin huomaisi että oho: siinä kerrotaan, mikä se posso on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansa on valinnut = 90 % kansasta ei ole koskaan kuullutkaan possoista eikä tiedä mitä ne ovat. Taas Iltapaskan mielikuvitusjuttuja 0/5

Vierailija
16/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jeps, luin tuon jutun. Kysely tehty varmaan Itä-Suomessa. Posso, Vety, Atomi etc.

Olihan siellä monia vaihtoehtoja.

Vierailija
17/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauska tuo juttu. Siellä on sijalla 10 kärkkäri. Puhutaankohan siitä aidosta ja oikeasta Kärkkäristä vai mistä tahansa käristetystä makkarasta? Moneltakohan torilta Kärkkäriä edes saa? Saakohan edes Oulun torilta? Grilleiltä ennemminkin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5ec158b2-8db4-4998-9d98-ac8e36ab71ff

Vierailija
18/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Posso on posso. Ohuempi ja rapeampi kuin tavalliset pullamunkit. Täyte omenasosetta. Ai, että on hyvää...

Aloittaja hei, jos olisit oikeesti nyt viitsinyt, niin olis kyllä selvinnyt posson olemus ihan vaan googlaten.

Vierailija
19/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kansa on valinnut = 90 % kansasta ei ole koskaan kuullutkaan possoista eikä tiedä mitä ne ovat. Taas Iltapaskan mielikuvitusjuttuja 0/5

Olisit äänestänyt, niin ei tarvitsisi valittaa. Olen kahdesti saanut possoa ja ovathan ne todella herkullisia.

Omenahilloa voisi olla myös munkkien välissä, sopiai sinne hyvin.

Itse olisin varmaan äänestänyt lörtsyä. Omenalörtsy oli lapsuuden herkku.

Vierailija
20/48 |
03.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis pullataikinaa, mutta löysempää = posso?!

Kuinka löysää pullataikinaa voi kaulita.

No, eiks ne muutkin munkkijutut ole pullataikinaa, löysempää.

Posso on muihin siinä mielessä erilainen, että se on muodoltaan ohuempi kuin tavanomaiset possumunkit.