Millaista paistinpannua käytät?
Pannujahan nyt löytyy kaikenlaisia; on valurautaa, hiiliterästä, keraamisia, pinnoitettuja ja ties mitä muita.
Millainen paistinpannu on mielestäsi paras vaihtoehto ihan perus arkiruoanlaitossa?
Kommentit (20)
Ihan perus teflonpannu mulla on. Hyvin olen sillä pärjännyt, paitsi että nyt 10 vuoden käytön jälkeen pinnoite alkaa pikkuhiljaa lähtemään irti. Ajattelin ostaa seuraavaksi keraamisen paistinpannun.
Kaksi erikokoista hiiliterästä ja yksi tefloni mitä käytän ainoastaan lettujen paistoon.
Vierailija kirjoitti:
Valurautaa ja hiiliterästä pääasiassa. Hiiliteräs on suosikki - vaatii vähän osaamista eli tumpeloille ei sovellu.
Eipä ole täällä hiiliteräs vaatinut mitään muuta kuin kokkailua. Esim. Jauhelihan paiston jälkeen hieman vettä ja harjalla puhtaaksi ja huuhtaisu. Kuumennus ja tilkka oliiviöljyä suojaksi.
Valurauta, Fiskarsin Hardface, joka on tarkoitettu induktioliedelle ja joku pieni pinnoitettu munille.
Hiiliteräs kalalle, valurauta lihalle ja perus teflon kanalle.
Fiskarsin Norden, rehellisesti paskin pannu jonka olen omistanut, etenkin kun huomio hinnan. Alusta asti, paistopinta on jäänyt pannuun, sama mitä rasvaa käyttää tai miten lämpötilaa yrittää hillitä. Hard Face yms. halvemmat oli parempia. Seuraavaksi ostan Le Creusetin.
Fiskarsin Hard face on toiminut hyvin. On jo kaksi vuotta ollut kovassa käytössä ja vielä uudenveroinen.
Meillä on 6 tai 7 eri paistinpannua. Sitten on wokkipannu ja pienien lettujen pannu. Eniten tulee käytettyä teflonipäällysteisiä.
Pelkästään kolme erilaista hiiliteräspannua ja kaksi iankaikkisen vanhaa valurautapannua käytössä.
Teflonit ja kaikenmaailman pinnoitetut ovat ig-kokkien peruspaskaa.
Valurautapannun oston jälkeen en enää koskaan käyttänyt teflonpannua. Hiiliteräspannun oston jälkeen en ole enää käyttänyt valurautapannua. Valurautaa voisin kyllä vielä käyttää, siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta hiiliteräs on kevyempi.
En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.
Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.
Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.
En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.
Meillä useampi valurautapannu. Yksi pieni lisäksi munien paistoon. Teflonilla tehdään vain munakokkelia.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.
Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.
Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.
En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.
Hiiliteräs on ollut erittäin helppo ja hyvä pannu mulla.
Muistaakseni vain kuumentelin öljyä ensimmäisellä kerralla.
Nyt on vain saanut paistaa ja ihan sama mitä välineitä käyttää sen kanssa.
Puhdistus tosi nopea ja helppo kokkauksen päätteeksi.
hagmannin kovanaama on hyvä. kasari pannu siis. muuten valurautaa ja titaania.
Yleiskäytössä on iso pinnoitettu EGO pannu.
Lihan paistamiseen on iso valarautapannu.
Wokkaukseen on hiiliteräswok-pannu.
Lettuja paistellaan kahdella valurautaisella blinipannulla.
Käytössä kolme erikokoista Swiss Diamond pannua. Tykkään todella paljon, voi käyttää myös uunissa.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.
Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.
Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.
En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.
Aivan selvästi pannua käytetty väärin jopa käyttöönotosta alkaen mutta jos luettua ei ymmärrä niin sitten käy näin 😆
Sellaista jota voi tarpeen tullen käyttää frisbeegolf heittelyyn. 🤩
Paras on ikivanha valurautapannu, ja sen seurana jotain halvempia ja kevyempiä pinnoitettuja, joissa voi paistaa vaikka kananmunia.
Onko erimerkkisissä hiiliteräspannuissa noin suuria laatueroja kuin on käyttäjäkokemuksia? Kiinnostaisi kokeilla, mutta mistä löytyisi hyvä?
Valurautaa ja hiiliterästä pääasiassa. Hiiliteräs on suosikki - vaatii vähän osaamista eli tumpeloille ei sovellu.