Kun lämmität eilistä ruokaa, niin lämmitätkö koko satsin hellalla tai uunissa?
Vai lämmittääkö jokainen perheenjäsen oman annoksensa mikrossa tms?
Pilaako koko ruoan uudelleenkuumennus jotenkin sen koko ruoan, etenkin jos sitä on useammaksi päiväksi ja sitä lämmitetään uudelleen ja uudelleen?
Kommentit (5)
Yleensä mikrossa ja jokainen perheenjäsen sen verran kun syö. Uudelleenlämmittely aina uudelleen ja uudelleen ei paranna ruokien makua.
Ei ole mitään "koko satsia", kun laitan ylijääneen ruoan rasioihin. Niistä sitten jokainen lämmittää sen verran kuin syö.
Missään tapauksessa samaa ruokaa ei pidä lämmittää ja jäähdyttää montaa kertaa. Mitä useammin ruokaa jäähdyttää, sitä suurempi on kokonaisaika, jolloin ruoka on haaleana. Haalea ruoka on otollinen alusta mikrobeille tuottaa toksiineja eli myrkyllisiä aineita.
Sopan tai kastikkeen hellalla, lastikkoruuat mikrossa annoksina. Uunissa turhan hidasta
Lämmitys ei pilaa, mutta useamman kerran ruoan jäähdyttäminen altistaa ruoan bakteereille.