Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdä nopeammin korvapuustit? Ja millaisia niistä tulee veteen tehtynä?

Vierailija
24.05.2023 |

Leivon yleensä korvapuustit hitaasti ja hartaasti ja aina maitoon.
Mutta nyt on kiire eikä maitoakaan kaapissa. Millaiselle maistuu veteen leivotut korvapuustit verrattuna maitoon leivottuihin?
Entä onko joku kikka tehdä ne nopeammin? Voiko jomman kumman kohotuksen skipata? Yleiskonetta ei ole eli käsin pitää tehdä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä. 

Vierailija
2/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä. 

Juuh, mutta tuleeko niistä silloin hyviä, maukkaita ja kunnollisia? En halua epäonnistuneita tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen, että nopein tapa on hakea pakastepullat kaupasta. 

Vierailija
4/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä. 

Juuh, mutta tuleeko niistä silloin hyviä, maukkaita ja kunnollisia? En halua epäonnistuneita tehdä.

Tuleeko koskaan hosumalla mistään hyvää? Jos ei ole aikaa tehdä kunnolla, ei tehdä ollenkaan. 

Vierailija
5/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen joskus kokeillut ohjetta, jossa käytetään kaksinkertainen määrä hiivaa eikä kohoteta ollenkaan. Kyllä niistäkin ihan syötäviä tuli. Kohotusaineena voi käyttää myös leivinjauhetta, tätä en ole itse kokeillut.

Maidon vaihtaminen veteen ei juuri muuta pullan makua tai rakennetta, ihme kyllä.

Vierailija
6/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.

Kananmunia en käytä minäkään kuin voiteluun, tulee parempia niin.

Vierailija
8/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinaa ei koskaan nostateta täyttä kahta kertaa, vaikka vehnäjauhopussin kyljessä niin sanotaankin. Pullataikinan valmistuttua sen annetaan levätä 5 min, sitten pullat muotoillaan ja vasta sen jälkeen on vuorossa kunnon pitempi nostatus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun olet tehnyt, niin tule kertomaan miten kävi. Onnistuiko? Tuliko maukkaita?

Vierailija
10/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.

Kananmunia en käytä minäkään kuin voiteluun, tulee parempia niin.

Minä en käytä voiteluunkaan kananmunia vaan sokerivettä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohotusvaihetta voi nopeuttaa kohottamalla 50 asteessa uunissa. 

Vierailija
12/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä miksi sitä maitoa ja munaa tungetaan joka paikkaan, en ole huomannut eroa vaikka olen leiponut vedellä ja ilman munaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna taikinan vain levätä noin vartti. Sen ei tarvitse juuri kohota ennen leipomista, mutta hetken lepo tekee leipomisesta helpompaa. Pullat kannattaa kohottaa ennen paistamista, mutta sitäkin voi nopeuttaa, jos pystyy järjestämään tavallista lämpimämmän paikan, jossa kohottaa. Max. 40 astetta, ettei hiiva kuole ennen aikojaan.

Vierailija
14/14 |
24.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiireisen leipurin valinta

Pikakorvapuusti, nesteeksi käy vesikin

https://www.gurmee.net/blog/pikakorvapuusti

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kuusi