Miten tehdä nopeammin korvapuustit? Ja millaisia niistä tulee veteen tehtynä?
Leivon yleensä korvapuustit hitaasti ja hartaasti ja aina maitoon.
Mutta nyt on kiire eikä maitoakaan kaapissa. Millaiselle maistuu veteen leivotut korvapuustit verrattuna maitoon leivottuihin?
Entä onko joku kikka tehdä ne nopeammin? Voiko jomman kumman kohotuksen skipata? Yleiskonetta ei ole eli käsin pitää tehdä.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä.
Juuh, mutta tuleeko niistä silloin hyviä, maukkaita ja kunnollisia? En halua epäonnistuneita tehdä.
Luulen, että nopein tapa on hakea pakastepullat kaupasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä.
Juuh, mutta tuleeko niistä silloin hyviä, maukkaita ja kunnollisia? En halua epäonnistuneita tehdä.
Tuleeko koskaan hosumalla mistään hyvää? Jos ei ole aikaa tehdä kunnolla, ei tehdä ollenkaan.
Olen joskus kokeillut ohjetta, jossa käytetään kaksinkertainen määrä hiivaa eikä kohoteta ollenkaan. Kyllä niistäkin ihan syötäviä tuli. Kohotusaineena voi käyttää myös leivinjauhetta, tätä en ole itse kokeillut.
Maidon vaihtaminen veteen ei juuri muuta pullan makua tai rakennetta, ihme kyllä.
Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.
Kananmunia en käytä minäkään kuin voiteluun, tulee parempia niin.
Taikinaa ei koskaan nostateta täyttä kahta kertaa, vaikka vehnäjauhopussin kyljessä niin sanotaankin. Pullataikinan valmistuttua sen annetaan levätä 5 min, sitten pullat muotoillaan ja vasta sen jälkeen on vuorossa kunnon pitempi nostatus.
Kun olet tehnyt, niin tule kertomaan miten kävi. Onnistuiko? Tuliko maukkaita?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä teen mun korvapuustit aina veteen ja ilman kananmunia, ja ne on mun mielestä tosi hyviä.
Kananmunia en käytä minäkään kuin voiteluun, tulee parempia niin.
Minä en käytä voiteluunkaan kananmunia vaan sokerivettä.
Kohotusvaihetta voi nopeuttaa kohottamalla 50 asteessa uunissa.
En ymmärrä miksi sitä maitoa ja munaa tungetaan joka paikkaan, en ole huomannut eroa vaikka olen leiponut vedellä ja ilman munaa.
Anna taikinan vain levätä noin vartti. Sen ei tarvitse juuri kohota ennen leipomista, mutta hetken lepo tekee leipomisesta helpompaa. Pullat kannattaa kohottaa ennen paistamista, mutta sitäkin voi nopeuttaa, jos pystyy järjestämään tavallista lämpimämmän paikan, jossa kohottaa. Max. 40 astetta, ettei hiiva kuole ennen aikojaan.
Kiireisen leipurin valinta
Pikakorvapuusti, nesteeksi käy vesikin
Kyllä, voit tehdä puustit myös veteen ja jättää kohotusvaiheet välistä.