"Työvoimapulasta kärsivällä alalla tamperelainen ravintola sai 300 työhakemusta"
Niin, että se siitä työvoimapulasta. Jos puitteet on kunnossa, työntekijöitä kyllä löytyy. Voidaan lopettaa jo tämä itku ja mm:jien haaliminen.
"Hakijat tietävät, että meillä pääsee tekemään töitä ammattilaisten kanssa, ja heitä on tarpeeksi, Roito pohtii.
Tärkeänä tekijänä hän pitää myös sitä, että työajat ovat säännölliset ja työntekijät palkitseminen on kunnossa."
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/a4fddab4-dec6-4fd0-bc04-3f8…
Kommentit (13)
Meinaakohan kokkareet että, jos hakijoita on 400 300:n sijaan voi maksaa vähemmän palkkaa, eikä kokkareen tarvi kaivaa lisää rahaa niille ylimääräiselle 100:lle.
Ei taida olla geelitukat mitään rakettiporukkaa.
Ei kukaan puhu kuinka on nyt maapallolla todella kova alien-pula. Ei koskaan. Maapallo pärjää ilman alieneita.
Kansallisvaltiot jotka ovat miljoonaväestöisiä pärjäävät kyllä ilman mamuuttoa. Ainoa vaan että tästä hyötyy tietyt tahot toisin kuin alieneista. Esim. Petteri Orpon vaimo hyvä esimerkki hän oli mukana tpaikkabisneksessä.
Hyviin paikkoihin on aina hakijatulva, vaikkei työttömänä olisi yhtään ihmistä. Huonot itkee ettei työttömät hae, kun paikanvaihtajat eivät niihin päin edes pieraise.
Moniko noista 300 hakijasta on a) oikeasti kiinnostunut paikasta ja b) kykeneviä ko työhön?
Perheessämme on ravintola-alalla olevia ammattilaisia jotka saavat harmaita hiuksia tunareista joita on pakko ottaa töihin kun valinnanvaraa ei ole. Sitten nämä nojailevat tiskiin ja pläräävät kännykkää vaikka pöydät notkuu likaisia astioita, asiakkaat viittilöivät tarpeitaan jne. Ei osata edes kattaa pöytää saati tarkkailla tilannetta illallisen aikana. Koko ajan pitää olla auttamassa ja neuvomassa jolloin oat työt kusee. Ryhmävarausten hoitaminen aivan hakusessa, virheitä, vääriä ruokia, sekoilua ja lopulta karkaavat kesken illan! Näin helsinkiläisessä tasokkaassa ravintolassa.
Vierailija kirjoitti:
Moniko noista 300 hakijasta on a) oikeasti kiinnostunut paikasta ja b) kykeneviä ko työhön?
Perheessämme on ravintola-alalla olevia ammattilaisia jotka saavat harmaita hiuksia tunareista joita on pakko ottaa töihin kun valinnanvaraa ei ole. Sitten nämä nojailevat tiskiin ja pläräävät kännykkää vaikka pöydät notkuu likaisia astioita, asiakkaat viittilöivät tarpeitaan jne. Ei osata edes kattaa pöytää saati tarkkailla tilannetta illallisen aikana. Koko ajan pitää olla auttamassa ja neuvomassa jolloin oat työt kusee. Ryhmävarausten hoitaminen aivan hakusessa, virheitä, vääriä ruokia, sekoilua ja lopulta karkaavat kesken illan! Näin helsinkiläisessä tasokkaassa ravintolassa.
Lue juttu niin saat vastauksen. Valinnanvaraa on aina, mtta vain parhailla. Tasokas ravintola ei tarkoita sitä, että olisi työpaikkana tasokas. Puskaradio on tehokas.
Saakohan jutun kirjoittanut toimittaja potkut? Ei Suomessa saa tällaista kertoa.
Mitkä ne noiden aiemmat ravintolat on? Mulla on mutu mutta en tiedä enkä ehdi nyt itse selvittää.
No Huberhan se. Siellä oikein aistii että tarjoilijat tykkää olla siellä. Bertha toinen Siellä en ole käynyt. Pitää käydä.
Kuinkahan moni hakija on oikeasti ravintola-alan työntekijä? Itse ainakin joudun hakemaan kaikkia mahdollisia töitä ilman kiinnostusta tai kokemusta, kun oman alan työtä on vain pari kuussa tarjolla.
Ei heillä näytä olevan vaatimus että pitää heti olla täysammattilainen. Jutusta selviää että ovat kierrelleet tekemässä rekryä myös oppilaitoksissa. Siitä selviää myös, että potentiaalisia on ollut ainakin sata ja 80 on haastateltu. On niissä ei- potentiaalisissa takuulla niitäkin, jotka haluavat tuonne, mutta ilman alan koulutusta tai muita tarpeellisia ominaisuuksia. Siinäpä se juju onkin, että otetaan myös opiskelijoita ja vastavalmistuneita.
hys hys, ei anneta ikävien faktojen pilata hallitusneuvotteluja
t. kok-rkp