Miks mulla ei sotkun munkit onnistu?
Tulee kyllä kuohkeita ja rapeakuorisia sekä kauniin värisiäkin. Mutta maku on mitätön. Mitä teen väärin?
Kommentit (12)
Hyvät jauhot ja kunnollinen tuore rasva keittämiseen voivat auttaa.
Suola antaa sitä makua. Sopivasti suolaa.
Laita hieman kardemummaa tai sitruunaa .Itse onnistun aina! Helpoin resepti.
maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua
voissa on myös suolaa, voita voi laittaa puolet tai kaksi kolmasosaa kuten ranskalaisen briochen klassisten reseptien suhteissa, köyhemmän jos budjetti ei taivu suuremmin voin käyttöön. käytä konemikseriä rasvapitoisessa taikinassa.
Vierailija kirjoitti:
maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua
Maitoaan niihin ei laiteta, ainakaan siinä ohjeessa, jonka itse olen saanut yhdeltä sotilaskotisisarelta. Resepti taitaa vaihdella paikkakunnittain.
Tein eilen sitten vahingossa sotkun munkkeja, kun tein munkkitaikinan veteen. Maun salaisuus on suola: taikinaan pitää lisätä suolaa, vaikka makea taikina onkin.
No, meillä ei käytetä kardemummaa, ja siksi teenkin munkit itse, kun kaupan munkeissa on melkein aina sitä.
Sotkun munkit
30 kpl
Taikina 5 dl kädenlämpöistä vettä 100 g hienoa sokeria 1-2 tl suolaa 50 g tuorehiivaa (1 kananmuna) 1 tl kardemummaa noin 1 kg vehnäjauhoja 100 g vegaanista leivontamargariinia (ei juoksevaa!)
Paistaminen 2 l rypsiöljyä
Täyte omenahilloa
Pinnalle sokeria
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua
Maitoaan niihin ei laiteta, ainakaan siinä ohjeessa, jonka itse olen saanut yhdeltä sotilaskotisisarelta. Resepti taitaa vaihdella paikkakunnittain.
Itse laitan maitoa , vaihtoehtona vesi. Tosi ihania.
Vierailija kirjoitti:
Sotkun munkit
30 kpl
Taikina 5 dl kädenlämpöistä vettä 100 g hienoa sokeria 1-2 tl suolaa 50 g tuorehiivaa (1 kananmuna) 1 tl kardemummaa noin 1 kg vehnäjauhoja 100 g vegaanista leivontamargariinia (ei juoksevaa!)
Paistaminen 2 l rypsiöljyä
Täyte omenahilloa
Pinnalle sokeria
Minusta vaikea täyttää.Ei tule sieviä. Teen rinkeleitä.
Moni varusmies lihonut sotkunmunkeilla. Ne oli melkein ilmaisia 😋
Kyllä sotkun munkkitaikinaan taitaa kuulua kerma.