Kannattaako/uskaltaako ostaa painekattilan?
Pitääkö sitä vahtia koko ajan ettei se ammu keitoksia pitkin seiniä? Räjähtääkö se ylipäätään? Nopeuttaako se niin paljon keittiöaskareita että sen hankkiminen kannattaa? Yrittänyt lukea asiasta, mutta mitään selkeästi järkevää kirjoittelua en ole löytänyt.
Kerro kokemuksistasi.
Kommentit (39)
Älä vaan osta painekattilaa! Ne on todella vaarallisia naisten käsissä!
Veikkaan, että tuollainen painekattila on sellainen, joka muutaman käytön jälkeen siirtyy johonkin keittiön peräkaappiin ja unohtuu sinne.
Koettu on että se helpottaa paljon, onhan kaikkea muutakin kokkailua vahdittava. Ei uuniakaan jätetä päälle ja lähdetä ulos.
Vierailija kirjoitti:
Koettu on että se helpottaa paljon, onhan kaikkea muutakin kokkailua vahdittava. Ei uuniakaan jätetä päälle ja lähdetä ulos.
Enpä edes muista milloin olisin viimeksi jäänyt uunia vahtimaan ruuanlaitossa muuten kun leivonnassa.
Eihän sen kanssa ole muuta kuin että antaa jäähtyä riittävästi ennen kuin ryhtyy avaamaan, muutoin lentää sisältö kattoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koettu on että se helpottaa paljon, onhan kaikkea muutakin kokkailua vahdittava. Ei uuniakaan jätetä päälle ja lähdetä ulos.
Enpä edes muista milloin olisin viimeksi jäänyt uunia vahtimaan ruuanlaitossa muuten kun leivonnassa.
Työkaverin uunin termostaatti oli mennyt rikki kesken uuniruoan haudutuksen. Uuni paahtoi täysillä, onneksi ei ollut vielä syttynyt.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sen kanssa ole muuta kuin että antaa jäähtyä riittävästi ennen kuin ryhtyy avaamaan, muutoin lentää sisältö kattoon.
On siinä se, että ei saa unohtaa kiehumaan liian pitkäksi aikaa tai liian kovaa. Muuten räjähtää!
Juu en suosittele. Vakuutuskaan tuskin tuhoja korvaa.
Vierailija kirjoitti:
Älä vaan osta painekattilaa! Ne on todella vaarallisia naisten käsissä!
Äitihän keksi kasvattaa mökillä punajuuria joista tuli aivan valtavan kokoisia. Sitten niistä piti laittaa jotain, en tiedä mitä mutta äiti kaivoi mummon painekattilan varastosta ettei tarvitse keitellä niitä tuntikausia.
Pynajuuret kattilaan, vettä perään ja pihalle haravoimaan siksi aikaa että monen kilon lastilla täytetty kattila kuumenee. Unohti koko jutun ja hella paahtoi kutosella.
Painekattila ei räjähtänyt koska varoventtiili laukesi ja paineet sekä greipin kokoiset punajuuret tulivat läpi 3mm reiästä. Keittiö oli näkemisen arvoinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän sen kanssa ole muuta kuin että antaa jäähtyä riittävästi ennen kuin ryhtyy avaamaan, muutoin lentää sisältö kattoon.
On siinä se, että ei saa unohtaa kiehumaan liian pitkäksi aikaa tai liian kovaa. Muuten räjähtää!
Juu en suosittele. Vakuutuskaan tuskin tuhoja korvaa.
Ei se mitään räjähdä, päästää painetta pois venttiilin kautta, mutta palaa pohjaan jos neste loppuu, eikä voi lisätä kesken kaiken tai siis avata kuumana.
Ostimme muutama vuosi sitten painekattilan, kyllähän sillä nopsemmin keittää esim jouluna lantut laatikkoa varten.
Toisaalta olen enempi ihastunut hiljakkoin ostamaamme crockpottiin, sinne voi heittää jäisetkin kanankoivet, tai tehdä helposti pulled porkia. Sitä ei todellakaan tarvitse vahtia. Aikaa sille pitää antaa, muttei räjähdä eikä keitä yli reunojen mitään.
Ostin kalliin sveitsiläisen torista käytettynä ja lähinnä umpioimista varten.
Umpioimista en ole vielä kokeillut. Mutta kuivattuja papuja olen keittänyt ja siinä nopeuttaa huomattavasti valmistumista. Myös pari keittoa tullut haudutettua.
Tämä on minulle harrastus ja on kattila ihan turvallinen oikein käytettynä.
Idiootti varma ei ole tavallinen kattila sen enempää. Kun paine alenee niin samalla hyödyntää jälkilämmön. Ja okt saa lämpöä samalla.
Minullakin on crockpot ja käytän sitä enemmän kuin hellaa sillä sitä ei tarvitse vahtia. Sitä voi käyttää myös haudutuspatana. Teen siinä riisipuurot, papupadat, makaronilaatikon ja kaalilaatikon. Sipulit voi samassa padassa alussa ruskistaa. Höyryttääkin voi.
Painekattilat voivat olla erittäin käteviä keittiövälineitä, joilla voi nopeuttaa ruoanlaittoa merkittävästi. Painekattilat toimivat siten, että ne hyödyntävät höyryn muodostaman paineen ja kuumuuden avulla nopeuttaakseen ruoan kypsentämistä.
On tärkeää noudattaa tarkasti painekattilan käyttöohjeita, sillä painekattilan käyttöön liittyy riskejä. Painekattilan käyttö on turvallista, kun noudattaa ohjeita huolellisesti. Kannattaa myös varmistaa, että painekattila on kunnolla puhdistettu ja että tiivisteet ovat ehjät ennen käytön aloittamista.
Painekattilaa ei tarvitse vahtia koko ajan, sillä nykyaikaiset painekattilat on varustettu turvamekanismeilla, jotka estävät ylikuumenemisen ja ylipaineen. Silti on tärkeää olla läsnä ja valvoa painekattilaa sen ollessa käytössä, etenkin ensimmäisillä käyttökerroilla.
Painekattilat eivät yleensä räjähdä, kun niitä käytetään ohjeiden mukaan ja huolehditaan niiden kunnollisesta huollosta. On kuitenkin tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää painekattilaa oikein.
Jos olet kiinnostunut painekattilan hankkimisesta, kannattaa tutustua erilaisiin malleihin ja merkkeihin sekä lukea huolellisesti käyttöohjeet. On myös hyvä perehtyä erilaisiin ruoanlaittomahdollisuuksiin ja -resepteihin, joita painekattila mahdollistaa.
Vierailija kirjoitti:
Veikkaan, että tuollainen painekattila on sellainen, joka muutaman käytön jälkeen siirtyy johonkin keittiön peräkaappiin ja unohtuu sinne.
Ei meillä, käytetään yleensä useamman kerran kuussa. Nyhtölihat saa todella paljon nopeammin valmiiksi, myös esimerkiksi broilerinfileet tai jauhelihapihvit jää todella paljon mehevämmiksi kuin millään muulla keinolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän sen kanssa ole muuta kuin että antaa jäähtyä riittävästi ennen kuin ryhtyy avaamaan, muutoin lentää sisältö kattoon.
On siinä se, että ei saa unohtaa kiehumaan liian pitkäksi aikaa tai liian kovaa. Muuten räjähtää!
Juu en suosittele. Vakuutuskaan tuskin tuhoja korvaa.
Ei se mitään räjähdä, päästää painetta pois venttiilin kautta, mutta palaa pohjaan jos neste loppuu, eikä voi lisätä kesken kaiken tai siis avata kuumana.
Räjähtää jos se made in china venttiili sattuu vaikka jumimaan, en ostaisi tuollaista epävarmaa pommia.
Vierailija kirjoitti:
Minullakin on crockpot ja käytän sitä enemmän kuin hellaa sillä sitä ei tarvitse vahtia. Sitä voi käyttää myös haudutuspatana. Teen siinä riisipuurot, papupadat, makaronilaatikon ja kaalilaatikon. Sipulit voi samassa padassa alussa ruskistaa. Höyryttääkin voi.
Eikö muka crockpot juuri ole haudutuspata, vai mitä eroa niissä muka on?
Olen käyttänyt 60-luvun painekattilaa tosi monta vuotta. Lihakeittoa tehdessäni keitän lihat siinä. Voi siinä keittää mitä vaan. Ensin kova kuumennus, kun venttiili on vielä auki. Sitten hellan levy kakkoselle ja venttiili kiinni. Runsas tunti, niin on valmista. Sitten jäähtymään. Ja varovasti auki.
eipä juuri, ne tietää jotka tarvitsee