Miten teet jauhelihakastikkeen?
En muista itse milloin olisin tehnyt viimeksi jauhelihakastikkeen ruskeaan kastikkeeseen tai ylipäätään jauhoja käyttäen. Ei siis mitään muistikuvaa. Varmaan 20 vuotta aikaa.
Ja olen ollut siinä uskossa, että nykyään valtaosa tekee tomaattimurskaan sen.
Nyt kuulin, että olen laiska, kun teen sen tomaattimurskaan. Laiska? Ja minä, kun luulin tekeväni sen siihen sen takia, että se on A) helvetisti parempaa ja B) terveellisempää.
Kommentit (10)
Ruskistan 400g jauhelihat öljyssä, kaadan pannulle 2dlkaurakermatölkin, ripsautan sekaan vähän lihaliemijauhetta, hauduttelen kasaan. Miksi noin, helppoa nopeaa ja hyvää. Yksi lapsistani nirsoilee tomaatista joten saavat kasvikset viereen hänelle kurkkua paprikaa tms muut syö myös tomaattia. Kaurakerma jäänyt päälle yhden lapsen maitoallergian ajoilta, nyt kävisi normikermavjo mut kaurainen on moneen reseptiin hyvää kun tottuu.
Meillä mies tekee jauhelihakastikkeen. Hän laittaa tuoreita isoja tomaatteja kastikkeeseen jotka pehmenee pannulla ja vähän tomaattimurskaa, valkosipulia paljon ja mausteita. Sokeria.En oo ihan varma mitä muuta, kun en oo katselemassa koko ajan.
Paistan jauhelihan ja sekaan silputtu sipuli ja valkosipuli ja paistan vielä kunnes paistetun sipulin tuoksu tulee.
Vehnäjauhot sekaan ja sekoitan, kunnes vehnäjauhot paistuu ja saa väriä. Vettä sekaan, mustapippuria, maustepippuria, suolaa ja annan kypsyä, maistua ja sakeutua 15-20 min. Hyvää kaiken kanssa. Joskus sekaan porkkanaa tai herneitä tai tomaattipyretta.
Paistan jauhelihaa. Lisään kaupan valmista jauhelihamaustetta, suolaa ja pippuria. Kaadan päälle kermaa.
Paistettu jauheliha, kaksi purkkia ruokakermaa, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyre. Mausteita oman mielen mukaan.
Punalaputetusta teollisuusjauhelihasta pakastimesta.
Mä se vasta laiska olen kun teen valmiiseen pastakastikkeeseen... ikinä en ole tehnyt ns perinteistä ruskeakastiketta. Perunaa syödään muutenkin äärimmäisen harvoin, tuorepastaa yleensä tuon kastikkeen kanssa.
Sipulia ja ehkä valkosipulia lisään, ja jotain yrttimaustetta.
Reduktiokastike lihaliemestä ja kermasta. Viimeistellään isolla kimpaleella voita. Jos hifistellä haluaa niin konjakkia&valkkaria kuten kunnon pippurikastikkeeseen. Jauhoja en syö.
Vierailija kirjoitti:
Paistan jauhelihan ja sekaan silputtu sipuli ja valkosipuli ja paistan vielä kunnes paistetun sipulin tuoksu tulee.
Vehnäjauhot sekaan ja sekoitan, kunnes vehnäjauhot paistuu ja saa väriä. Vettä sekaan, mustapippuria, maustepippuria, suolaa ja annan kypsyä, maistua ja sakeutua 15-20 min. Hyvää kaiken kanssa. Joskus sekaan porkkanaa tai herneitä tai tomaattipyretta.
Näin minä tein joskus parikymppisenä kastikkeen.
Joskus tomaattikastikkeella, joskus kermaisella ruskealla kastikkeella. Molemmat on hyviä. Tomaattikastike aina pastalle, ruskea kermakastike joko pastalle tai perunalle.