Haluaisin reseptin Chiliin
En tarkoita siis maustetta vaan sitä ruokalajia nimeltä Chili. Amerikassa ja Englannissa sitä syödään, mutta suomenkielisillä sivustoilla ei näytä olevan edes minkäänlaista resähtiä. Yhesti oon ko. ruokaa maistanu ja kyllä oli hyvää. Ilmeisesti siihen tulee jauhelihaa, papuja ja chiliä ainaskin. En osaa oikein improta ruoanlaitossa. Oisko jollain resähtiä?
Kommentit (4)
Chili voi tarkoittaa eri asioita. Googlaa Chili con carne tai Beef curry.
Tässä on reseptejä tavanomaisiin kotikutoisiin chili con carne eli chili-resepteihin:
https://snellman.fi/fi/reseptit/perinteinen-chili-con-carne/
https://www.arla.fi/reseptit/nopea-chili-con-carne/
https://www.arla.fi/reseptit/chili-con-carne/
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/chili-con-carne
Tiukimman texasilaisen määritelmän mukaan "chili" ruokalajina sisältää lihaa, chiliä ja muita mausteita (valkosipulia, sipulia, juustokuminaa), mutta EI papuja eikä riisiä/pastaa tms. Ja sitten jos mennään aikaan ennen cowboyita, jotka laittoivat chiliin naudanlihan - tai mihin muualle kuin Texasiin, niin chilissä nimenomaan oli papuja eli alkuperäinen chili on ollut tulinen papupata.
Eli tässä kannattaa sitten valita mielipiteensä sen mukaan, mistä tykkää! Sinä olet syönyt liha+papuversiota, joten se on ihan perinteinen chili con carne. Tosin niitä "perinteisiä" on ihan yhtä monta kuin kokkejakin. Aika jännää kyllä, ettet ole chili-reseptejä löytänyt?
BBC:n sivuilla chilli con carne- haulla löytyy lukuisia reseptejä, itse olen todennut BBC:n reseptit yleensä toimiviksi:
https://www.bbc.co.uk/food/search?q=chilli+con+carne
Itse tein viimeksi chili sin carnea, lihan tilalla käytin hernistä. Chilin voi tehdä kuitenkin ihan täysin ilman mitään lihaa tai lihankorvikkeitakin - pääasia on se, että se haudutetaan pitkään, jolloin chilien tulisuus tasoittuu lämmöksi ja ruokaan kehittyy tukeva makumaailma.
https://www.allrecipes.com/recipes/173/soups-stews-and-chili/chili/
Google.kääntäjään linkki niin saat käännettynä koko sivunkin.
?