Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko kananmunia pakastaa?

Vierailija
05.04.2023 |

Raakana.
Ovat menossa vanhaksi ja niitä on niin paljon, eikä tule käytettyä kovin usein.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
05.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elintarvikkeen, kuten kananmunan, voi pakastaa jotta se pysyy syömäkelpoisena pidempään, jäätyminen tosin voi rikkoa kananmunan (jäätymisen laajeneminen) ja voi olla että leivontakäytössä ei toimi yhtä hyvin kuin pakastamaton, vaikka ei jäätyessään lisäksi hajoaisi.

Jos vaikka paistat kananmunia ja pakastat sen jälkeen, ei niissä pakastimeen laittaessasi ole paljoa bakteereja tai hometta (lähes kaikki tuhoutuvat kypsyttämisessä, melkein kaikki 100 asteessa ja kaikki 200 asteessa). Ruoan säilyttämisen yleinen ongelma on että ruoan pilaantuminen ei korjaannu bakteerien ja homeen tuhoutumiseen, sillä bakteerien ja homeen aiheuttamat muutokset (eritteet/myrkyt) ovat haitallisia, eivätkä poistu kypsentäessä.

siis...

Kaikessa ruuassa mitä syömme on bakteereja ja hometta. Ruoka mitä syöt on aina ainakin "vähän pilaantunutta", sillä pilaantuminen etenevä prosessi joka alkaa siitä kuin kasvi kerätään tai eläin tapetaan. Ruoassa on myös aina vähintään hyvin pieniä määriä bakteerien ja homeen jo tuottamia eritteitä/myrkkyjä, mutta vain suuremmat määrät ja tietyt erityiset bakteerit ovat haitallisia jo pienissä määrissä (kuten salmonella). Ihminen elää bakteerien kanssa symbioosissa (meissä on hyviä bakteereja) ja elämme muutenkin bakteerien, virusten ja homeiden ympäröiminä. Ihmisen puolustuskyvylle on tärkeää että kamppailemme kevyesti haittatekijöitä vastaan, jotta puolustuskykymme pärjää kuin on todellista tarvetta. Ihminen on herkempi bakteerien ja homeen suhteen kuin vaikkapa koira, joka on herkempi kuin torakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla