Gluteeniton, lakto-vegetaarinen aamupala?
Mikä olis suhteellisen nopea ja nälkää pitävä aamupala, jos noudattaa lakto-vegetaarista ruokavaliota? Aiemmin syönyt puuroa/leipää, mutta nyt tuli ravitsemusterapeutilta kehotus siirtyä gluteenittomaan ruokavalioon. Ei oikein huvittais ruveta keittelemään perunoita kuuden aikaan aamulla...
Kommentit (32)
Gluteeniton sämpylä, päälle juustoa ja kasviksia.
Riisipuuro hiutaleista on kyllä nopeaa, mutta ei maistu miltään, eikä pidä ainakaan mulla nälkää...
t.Ap
Kaurapuuro gluteenittomista hiutaleista. Itse asiassa usein, jos ei ole kyse keliakiasta, ongelmia ei aiheuta niinkään gluteeni vaan ne viljat itsessään. Usein tiittää, kun jättää ruokavaliosta pois vehnän, rukiin ja ohran. Tällöin ihan tavallisetkin kaurahiutaleet sopivat.
Itse syön juuri siten, että vältän vehnää, ohraa ja ruista. 100% kauraleipiä löytyy kaupoista ja vaikka niissä saattaa olla gluteenia, ne eivät minun mahaani sekoita. Kunhan vaan niissä ei ole vehnää tai varsinkaan ruista.
Se ravitsemusterpeutti ei sitten antanut mitään ehdotuksia? Joopa joo.
Jo ku smoothie sitten, mihin laitat pakastettuja marjoa, jotain kasvimaitoa, siemeniä, pellavansiemenrouhetta, chiansiemeniä tms. ja gluteenitonta, vegaanista proteiinijauhetta. Voi tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin, niin ei mee aamulla aikaa, eikä tarvi naapureita herättää helvetinkoneen äänellä.
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuro gluteenittomista hiutaleista. Itse asiassa usein, jos ei ole kyse keliakiasta, ongelmia ei aiheuta niinkään gluteeni vaan ne viljat itsessään. Usein tiittää, kun jättää ruokavaliosta pois vehnän, rukiin ja ohran. Tällöin ihan tavallisetkin kaurahiutaleet sopivat.
Itse syön juuri siten, että vältän vehnää, ohraa ja ruista. 100% kauraleipiä löytyy kaupoista ja vaikka niissä saattaa olla gluteenia, ne eivät minun mahaani sekoita. Kunhan vaan niissä ei ole vehnää tai varsinkaan ruista.
Lisään vielä tän
https://www.hyvavatsa.fi/ruokavalio/fodmap-ruokavalio-valtettavat-ja-su…
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuro gluteenittomista hiutaleista. Itse asiassa usein, jos ei ole kyse keliakiasta, ongelmia ei aiheuta niinkään gluteeni vaan ne viljat itsessään. Usein tiittää, kun jättää ruokavaliosta pois vehnän, rukiin ja ohran. Tällöin ihan tavallisetkin kaurahiutaleet sopivat.
Itse syön juuri siten, että vältän vehnää, ohraa ja ruista. 100% kauraleipiä löytyy kaupoista ja vaikka niissä saattaa olla gluteenia, ne eivät minun mahaani sekoita. Kunhan vaan niissä ei ole vehnää tai varsinkaan ruista.
Täytyy kokeilla, kiitti vinkistä. Käsitykseni mukaan gluteenittomat tuotteet on monta kertaa kalliimpia, joten yritän keksiä myös ns. tavallisia viljan korvikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuro gluteenittomista hiutaleista. Itse asiassa usein, jos ei ole kyse keliakiasta, ongelmia ei aiheuta niinkään gluteeni vaan ne viljat itsessään. Usein tiittää, kun jättää ruokavaliosta pois vehnän, rukiin ja ohran. Tällöin ihan tavallisetkin kaurahiutaleet sopivat.
Itse syön juuri siten, että vältän vehnää, ohraa ja ruista. 100% kauraleipiä löytyy kaupoista ja vaikka niissä saattaa olla gluteenia, ne eivät minun mahaani sekoita. Kunhan vaan niissä ei ole vehnää tai varsinkaan ruista.
Täytyy kokeilla, kiitti vinkistä. Käsitykseni mukaan gluteenittomat tuotteet on monta kertaa kalliimpia, joten yritän keksiä myös ns. tavallisia viljan korvikkeita.
Mä en edes käy gluteenittomien hylkyllä leipäosastoll vaan kävelen suoraan kauraleipiin. Mutta tsekkaa aina ainesosat! Usein paketossa jo lukee päällä, jos leipä on 100% kauraa. Mutta hyvin monessa ensimmäisenä ainesosana (veden jälkeen) lukee vehnä.
Esim. Fazerin pehmeämpi puikula 100 kaura on hyvää.
-5
Jos olet gluteeniton keliakian takia, muista tarkkuus - kontaminaatiokin on vaarallista. Jos syynä muut vatsavaivat, monet tavalliset kauratuotteet käyvät.
Kaura on gluteenitonta. Oikeasti allergisia varten on gluteenittomia kauratuotteita, mikä tarkoittaa, ettei niissä ole jämiä muista viljoista.
Jogurttia vaikkapa pähkinöillä ja marjoilla. Munat jos niitä käytät. Gluteeniton kaurahiutale maksaa n. 5 €/kg, kyllä itse ainakin raaskin ostaa.
Jugurtti gluteenittomalla myslillä ja hedelmillä/ marjoilla
Kvinoapuuro, marjoja päälle
Kikherneomeletti juustolla tai muulla täytteellä (jauhot sekoitetaan illalla ja aamulla lisätään vaan vesi).
Gluteeniton sämpylä erilaisin täyttein
Vierailija kirjoitti:
Se ravitsemusterpeutti ei sitten antanut mitään ehdotuksia? Joopa joo.
Jo ku smoothie sitten, mihin laitat pakastettuja marjoa, jotain kasvimaitoa, siemeniä, pellavansiemenrouhetta, chiansiemeniä tms. ja gluteenitonta, vegaanista proteiinijauhetta. Voi tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin, niin ei mee aamulla aikaa, eikä tarvi naapureita herättää helvetinkoneen äänellä.
Kasvimaito ja vegaaninen proteiinjauhe tuskin löytyvät lakto-ovo-vegen kaapista, turhaa rahanmenoa. Pellavansiemenet ja chiat eivät taas ole mitään terveellisiä aineksia ainakaan mahavaivaiselle. Sitä paitsi mihin helkkariin jotakin prodejauhetta, eli rahastusjauhetta, ylipäätään normaali ihminen tarvitsee, prodea kun saa normiruuastakin? Esim hän voi käyttää tavallista rahkaakin ihan hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Jugurtti gluteenittomalla myslillä ja hedelmillä/ marjoilla
Kvinoapuuro, marjoja päälle
Kikherneomeletti juustolla tai muulla täytteellä (jauhot sekoitetaan illalla ja aamulla lisätään vaan vesi).
Gluteeniton sämpylä erilaisin täyttein
Kikherneomeletti ei siis sisällä kananmunaa. Se on eräänlainen lettu. Munakkaan kaltainen maku saadaan mustalla suolalla.
Tattaripuuro marjoilla ja raejuustolla!
Kreikkalainen yogurtti, rahkalla marjoilla ja gluteenitomalla kauraleseellä.
Onko keliakia? Minkä takia olit ylipäätään ravitsemusterapeutilla? Mikä ongelma siellä on mitä yritetään terapeutin kanssa ratkoa?
Miksei siellä tullut ohjeita ruokavalioon?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuro gluteenittomista hiutaleista. Itse asiassa usein, jos ei ole kyse keliakiasta, ongelmia ei aiheuta niinkään gluteeni vaan ne viljat itsessään. Usein tiittää, kun jättää ruokavaliosta pois vehnän, rukiin ja ohran. Tällöin ihan tavallisetkin kaurahiutaleet sopivat.
Itse syön juuri siten, että vältän vehnää, ohraa ja ruista. 100% kauraleipiä löytyy kaupoista ja vaikka niissä saattaa olla gluteenia, ne eivät minun mahaani sekoita. Kunhan vaan niissä ei ole vehnää tai varsinkaan ruista.
Täytyy kokeilla, kiitti vinkistä. Käsitykseni mukaan gluteenittomat tuotteet on monta kertaa kalliimpia, joten yritän keksiä myös ns. tavallisia viljan korvikkeita.
Mä en edes käy gluteenittomien hylkyllä leipäosastoll vaan kävelen suoraan kauraleipiin. Mutta tsekkaa aina ainesosat! Usein paketossa jo lukee päällä, jos leipä on 100% kauraa. Mutta hyvin monessa ensimmäisenä ainesosana (veden jälkeen) lukee vehnä.
Esim. Fazerin pehmeämpi puikula 100 kaura on hyvää.
-5
Voithan sinä jankuttaa vaikka maailman tappiin sitä, että sinulle käy kaura, muttei se tarkoita, että kaikille muillekin käy.
Ap, jos haluat esim. keitettyjä perunoita, niin keitä ne valmiiksi illalla. Aamulla lämmität mikrossa tai syöt kylmänä.
- eri
Kaurapuuro