Neuvokaas aloittelijalle kananpaistosta!
Voisko joku selittää pari juttua, etten saa ruokamyrkytystä/salmonellaa. Aattelin ostaa esim. Atria Kanan Minuuttifilee Naturel 230 grammaa pakkauksen ja paistaa itselleni (yksinasuva)
1. VOIKO osan jättää jääkaappiin odottamaan seuraavia päiviä? Onko ruokamyrkytysvaara jos sen lopun paistaa vasta seuraavana 2 pivänä? Miten nopeasti kana pilaantuu? Vai olisiko parempi paistaa kaikki kerralla ja jättää siitä puolet seuraavalle ppivälle?
Nämä asiat aina salataan ruokaohjeissa.
2. Ohjeissa sanotaan paista öljyssä. Sopiiko Pirkka rypsiöljy?
3. Ohjeissa sanotaan mausta sillä ja tällä. En aio. Aion maustaa vain suolalla. Onko tämä hyvä?
Reisillehän se tulee menemään mutta nyt on pakko yrittää tehdä itse.
Kommentit (33)
Varmaan aika sama paistaako kaiken kerralla vai ei sen myrkytysvaaran suhteen. Suomessa ei broilerinlihassa ole sitä salmonellaa edes pahemmin...
Älä paista liian pitkään, ne on minuuttipihvejä syystä.
Paista kaikki kerralla ja pane ylimääräiset jääkaappiin, sillä tavalla säilyvät monta päivää. Raakana ei kovin pitkään avatun pakkauksen fileet säily.
Suola ja pippuri riittää ihan hyvin mausteiksi.
Älä paista liikaa, äläkä liian kuumalla. Äläkä liian kylmällä, sihinä pitää kuulua, kun laitat fileet öljytylle pannulle.
Kypsä broileri tuntuu napakalta eikä pehmeältä.
Paista kaikki kerralla. Ruokaöljy, voi, margis käy paistoon.
Kerralla siksi, että sun ei tarvi räpiä raa'an kanan kanssa kahdesti.
Minä paistoin eilen 800 grammaa fileitä. Tein itse mausteseoksen: valkopippuri, suola, paprikajauhe, sipulijauhe, korianteri ja valkosipulijauhe. Tosi hyvää tuli.
Kyllä ne säilyy raakanakin kaksi päivää avattuna. Voi paistaa rypsiöljyssä.
Sähkölevy neloselle ja pannuun rasva laita. Kun rasva on kuumaa, lisää kana.
Paista molemmilta puolilta. Lopuksi mausta.
Ja kaikki kerralla. Raaka kana on pakattu suojakaasun. Kun avaat pakkauksen, pilaantuu kana nopeasti.
Broileri säilyy pakkausmerkintöjä vastaavassa lämpötilassa viimeiseen käyttöpäivään ja avatussa pakkauksessa avaamista seuraavaan päivään.
Vierailija kirjoitti:
Sähkölevy neloselle ja pannuun rasva laita. Kun rasva on kuumaa, lisää kana.
Paista molemmilta puolilta. Lopuksi mausta.
Ja kaikki kerralla. Raaka kana on pakattu suojakaasun. Kun avaat pakkauksen, pilaantuu kana nopeasti.
Meillä on asteikko 9 asti ja jos lihaa nelosella kypsentää, niin ei kyllä riitä lämpö eli uuni kohtainen juttu.
Itse paistan alussa täysillä ja sammutan virran.. poistuu siinä sitten loput.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ne säilyy raakanakin kaksi päivää avattuna. Voi paistaa rypsiöljyssä.
Ei säily, vaan avatun pakkauksen fileet säilyy seuraavaan päivään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sähkölevy neloselle ja pannuun rasva laita. Kun rasva on kuumaa, lisää kana.
Paista molemmilta puolilta. Lopuksi mausta.
Ja kaikki kerralla. Raaka kana on pakattu suojakaasun. Kun avaat pakkauksen, pilaantuu kana nopeasti.
Meillä on asteikko 9 asti ja jos lihaa nelosella kypsentää, niin ei kyllä riitä lämpö eli uuni kohtainen juttu.
Itse paistan alussa täysillä ja sammutan virran.. poistuu siinä sitten loput.
Minun liedessä asteikko on ykkösestä kutoseen. Nelosella onnistui hyvin paistaminen.
Sulla on ykkösestä ysiin asteikko liedessä. Laitatko siis ysille heti? Sehän palaa pinta eikä vain ruskistu ainoastaan.
Paista kerralla, säästyy sähköäkin.
Jos epäilet kypsyyttä leikkaa pihvi halki jo pannulla, kun ajattelet että nyt pitäisi olla kypsä juuri kun on sisältä valkoiseksi muuttunut on hyvä, eikä vielä kuiva ja sitkeä.
Jos pidät vain suolalla maustetusta, mausta niin.
Älä heitä paistinpannua roskiin jos menee pilalle, jatka harjoitusta.
Paista kaikki kerralla, öljyssä. Ja kannen alla haudutus. Mausta mustapippurilla, suolalla, persiljalla, jos pidät, niin ehkä carryllä. Kaada lopuksi kevyt luomu kermaa kastikkeeksi, mutta ei liikaa.
Heti, kun lihat on vähän jäähtyneet, niin leikkaa pihvit terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasiseen säilytys rasiaan ja kaada kermaliemi viipaleiden päälle.
Heti lämpimänä jääkaappiin. Tästä voit sitten syödä viipaleita leikkeleenä viikon ajan. Ei yhtään E-koodia, mureaa lihaa a herkullista. Persilja tekee ylellisen kulinaristisen vaikutuksen.
Nopeiten paistuu, kun teet suosiolla paksuimpaan kohtaan veitsellä pari viiltoa. Leikkaat kuin kampanisun siitä fileestä.
Joka tapauksessa kuumaan rasvaan niin, että värin saat paistamisesta. Voissa paistettu saa nopeimmin värin. Öljyssä hitaammin.
Molemmilta puolilta pari minsaa paistoa ja sitten levy tosiaan pois päältä. Jälkilämmöllä kypsyvät loppuun siinä paistinpannulla vaikka kannen alla.
Vierailija kirjoitti:
Paista kaikki kerralla. Ruokaöljy, voi, margis käy paistoon.
Kerralla siksi, että sun ei tarvi räpiä raa'an kanan kanssa kahdesti.
Minä paistoin eilen 800 grammaa fileitä. Tein itse mausteseoksen: valkopippuri, suola, paprikajauhe, sipulijauhe, korianteri ja valkosipulijauhe. Tosi hyvää tuli.
Joo ja se että miten hygienisesti pakkaat sen kanan sinne jääkaappiin, ettei levitä mitään basilleja sinne. Helpointa tosiaan paistaa kerralla.
Niin ne fileet vähän kutistuu paistamisessa. Minä syön kerralla parisataa grammaa. Loput jääkaappiin ja sieltä ruisleivän päälle välipalaksi.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan aika sama paistaako kaiken kerralla vai ei sen myrkytysvaaran suhteen. Suomessa ei broilerinlihassa ole sitä salmonellaa edes pahemmin...
Niin joo, kambylobakteeri kai yleisempi, yms...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paista kaikki kerralla. Ruokaöljy, voi, margis käy paistoon.
Kerralla siksi, että sun ei tarvi räpiä raa'an kanan kanssa kahdesti.
Minä paistoin eilen 800 grammaa fileitä. Tein itse mausteseoksen: valkopippuri, suola, paprikajauhe, sipulijauhe, korianteri ja valkosipulijauhe. Tosi hyvää tuli.
Joo ja se että miten hygienisesti pakkaat sen kanan sinne jääkaappiin, ettei levitä mitään basilleja sinne. Helpointa tosiaan paistaa kerralla.
Kyllä, ja toisekseen 200 grammaa ja risat on niin pieni määrä. Se mahtuu kerralla paistinpannuun. Pakkauksissa on osaksi nestettä, joka kaadetaan lavuaariin. Pinnat jotka on olleet kosketuksissa raa'an kanan kanssa, pitää pestä huolellisesti. Pese myös kädet, jos kosket raakaa kanaa sormin.
Vierailija kirjoitti:
Paista kaikki kerralla ja pane ylimääräiset jääkaappiin, sillä tavalla säilyvät monta päivää. Raakana ei kovin pitkään avatun pakkauksen fileet säily.
Suola ja pippuri riittää ihan hyvin mausteiksi.
Älä paista liikaa, äläkä liian kuumalla. Äläkä liian kylmällä, sihinä pitää kuulua, kun laitat fileet öljytylle pannulle.
Kypsä broileri tuntuu napakalta eikä pehmeältä.
Ainahan ne voi siirtää siitä avatusta pakkauksesta vaikka johonkin muuhun tiiviseen kannelliseen rasiaan? Mutta ei ne silti muutamaa päivää pitempään säily kun ne sitä omasta paketistaan poistaa.
Vierailija kirjoitti:
Paista kaikki kerralla, öljyssä. Ja kannen alla haudutus. Mausta mustapippurilla, suolalla, persiljalla, jos pidät, niin ehkä carryllä. Kaada lopuksi kevyt luomu kermaa kastikkeeksi, mutta ei liikaa.
Heti, kun lihat on vähän jäähtyneet, niin leikkaa pihvit terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasiseen säilytys rasiaan ja kaada kermaliemi viipaleiden päälle.
Heti lämpimänä jääkaappiin. Tästä voit sitten syödä viipaleita leikkeleenä viikon ajan. Ei yhtään E-koodia, mureaa lihaa a herkullista. Persilja tekee ylellisen kulinaristisen vaikutuksen.
Mitä on "kevyt luomu kerma"?
Paista kaikki kerralla, mausta miten tykkäät ja rypsiöljy käy.