Uunisei riisillä, miten tuon tuunaisi tähän päivään?
Silloin joskus tehtiin seitä nimeltään kiinalainen kalapaistos, jolla ei siis ole mitään tekemistä kiinalaisen ruoan kanssa. Siihem tuli siis se pakaste sei ja päälle suolaa, valkopippirijauhetta, paprikajauhetta, curryjauhetta, sipulisilppua, tomaattia ja juustoraastetta, sekaan kermaa ja uuniin, tarjottiin riisin kanssa. Miten tuo tuunaisi nykyaikaan jollain muilla mausteilla?
Kommentit (30)
Viimeksi olen syönyt seitä 70-luvulla.
Mauttomin kala mitä on. Kissanruoaksi sopii.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
🤢
Ei se noin kamalaa ole
On se aika karseeta. Halpaa mautonta laitosruokaa pahimmasta päästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
🤢
Ei se noin kamalaa ole
On se aika karseeta. Halpaa mautonta laitosruokaa pahimmasta päästä.
Huonosti valmistettuna mikä tahansa ruoka on pahaa. Sei itsessään on ihan hyvä ruokakala.
Osta sellainen wok-vihannes pussi pakasteesta. Niitä on monia erillaisia.
Paprikan tilalle chiliä, juustoraaste pois kokonaan, samoin myös tomaatti, sipulikin voisi olla erikseen riisin kanssa, riisinä risotto tai sushi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
🤢
Ei se noin kamalaa ole
On se aika karseeta. Halpaa mautonta laitosruokaa pahimmasta päästä.
Riippuu mausteiden määrästä, niillä siitä saa ihan hyvää ja reilusti kermaa lotrattavaksi riisin kanssa.
Meillä kissa tykkäsi pakaste seistä ihan hurhasti.,Eli jäinen kalikka mikroon noin 3 minuutiksi.
Vierailija kirjoitti:
miksi sit ostat jos kamalaa, ostasit paganusta, nam miten hyvää..
En mä ole sanonut, että se on kamalaa. Mietin vaan miten sitä voi tuunata nykyäikaan, että nuoretkin söisi.
Paketti seitä, purkki kermaa ja valmis valkoviinikastikepussi.
Kala vuokaan paloina, kerma ja kastikepussi sekaisin, päälle ja uuniin.
Tarjotaan perunamuusin ja pakasteherneiden kanssa.
Kastikepussin tilalle käy myös Koskenlaskija-juusto ja mausteita voi lisätä oman mieltymyksen mukaan.
Luottakaamme laulussa kerrottuun reseptiin: "...paistettu sei herkkusienten kanssa hältä nälän jo vei"
Vaihtaa sein loheen, riisin puikulaperunoihin ja kaikki mausteet maustepippuriin.
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi olen syönyt seitä 70-luvulla.
Mauttomin kala mitä on. Kissanruoaksi sopii.
Seiti muuten oli mun edesmenneen kissan suurta herkkua. Itsekin tykkään, vaatii toki maukkaan kastikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Meillä kissa tykkäsi pakaste seistä ihan hurhasti.,Eli jäinen kalikka mikroon noin 3 minuutiksi.
Paloittele ennen tarjoilua. Me jouduttiin kerran viemään kissa lääkäriinn kun "ruodoton" sei ei ollutkaan riittävän ruodoton.
Juuttui iso ruoto kurkkuun. :( - Selvittiin kyllä, muttei kivutta.
Kun tekee voimakkaasti maustetun tomaattimuhennoksen tölkitetyistä kirsikkatomaateista ja peittää sillä vuuassa olevat seitipalat, niin ollaan heti 2000-luvulla. Portugalilaiset perheenemännät tuntevat satoja erilaisia tapoja tehdä uunikalaa edullisemmistakin kaloista.
Mielenkiinnosta kysyn, mistä tuon "kiinalaisen" kalareseptin aikoinaan löysitte? Itse nimittäin ysärillä tehtiin tuota ja silloin tuo oli joltain ystävältä saatu kiertoresepti. Kuvittelin aina että se oli jonkun päässään kehittelemä ja kavereille jaettu ohje, mutta jos et kuulu tuttavapiiriini, niin sitten tuo on ollut ihan yleisessä tiedossa ollut ruoka ;) Mutta ihan täysin identtisellä ohjeella mentiin, sipulia ei tosin taidettu silputa vaan viipaloitiin.
Se oli kyllä hyvää, pitäisi tehdä varmaan taas joskus.
Vierailija kirjoitti:
Mielenkiinnosta kysyn, mistä tuon "kiinalaisen" kalareseptin aikoinaan löysitte? Itse nimittäin ysärillä tehtiin tuota ja silloin tuo oli joltain ystävältä saatu kiertoresepti. Kuvittelin aina että se oli jonkun päässään kehittelemä ja kavereille jaettu ohje, mutta jos et kuulu tuttavapiiriini, niin sitten tuo on ollut ihan yleisessä tiedossa ollut ruoka ;) Mutta ihan täysin identtisellä ohjeella mentiin, sipulia ei tosin taidettu silputa vaan viipaloitiin.
Se oli kyllä hyvää, pitäisi tehdä varmaan taas joskus.
Niin ja minäkin tämän ruoan nimenomaan "kiinalaisena kalana" opin tuntemaan. Itse myös ihmettelin, että kiinalaisten ruokien kanssa tällä oli hyvin vähän, jos mitään, tekemistä.
Seiti pannulle paistumaan, päälle Aurajuustoa ja ruokakermaa. Lisänä riisiä. Hyvää mikäli homejuusto vain uppoaa!