Käytätkö spirulinaa?
Ootko joskus käyttäny spirulinaa? Aika monet sanoo, et menee siitä vatsa sekaisin joka varmaan johtuu kun siinä on ulosteperäisiä mikrobeja niin kehon reaktio on tyhjentää suoli nopeasti päästäkseen eroon vieraasta mikrobikannasta. Ruokavirastoa pyysin tutkimaan asiaa, mut ei ne tee mitään koska kuulemma yritysten pitää ite omavalvoa itseään. Foodinilta ja Puhdistamolta kysyin, et millä ne lannoittaa niiden spirulinan ni Puhdistamo ei vastannu kysymykseen vaan sanoi et kaikki on laillista. Foodin vakuutteli 3 kk et joku heidän tiimi vastaa ihan kohta, mut eipä taida koko tiimiä olla olemassa ku puol vuotta jo kulunu. Joten, luultavasti nekin lannottaa sianpaskalla levänsä eli levöaltaaseen kaadetaan sianpaskaa, annetaan muhia ja sit levä kerätään ja myydään Suomessa. Suomessa kaikki spirulina tuodaan ulkomailta, niin tuotannossa voi olla monia muitakin epäkohtia. Nuohan yrityksen markkinoi itseään sillä, et toiminta on tosi läpnäkyvää jne mut näköjään on pelkkää tekopyhää hapatustaja markkinointipuhetta se.
Ite ku oon kasvattanu spirulinaa, niin se ei haise tai maistu oikein millekään. Ehkä etäisesti tulee mieleen voin aromi.
Kaupast en spirulinaa osta koska se maistuu nii paskalta et meinaa leksa lentää (johtunee varmaan siitä ku ne lannottaa levänsä biokaasulaitosten mädätysjätöksellä eli mädätetyllä sianpaskalla, esim Foodin myy 83e kilolta mädätettyy sianpaskaa.
Terveisin,
Henri Lentonen aka Kiltamestari