Naudan kulmapaisti nelisen kiloa. Vinkit kehiin emännät.
Miten käsittelisit tuon kokoisen lihaköntsän? Valmistus- esivalmistus- jne. Pakasteeseen tietty menee, mutta missä muodossa? Kokonaisena sitä ei kannata sinne pakastimeen laittaa, kun sulatus olisi edessä. Oltaisiin taas lähtöpisteessä.
Ihan kaikki ehdotukset on tervetulleita.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä minä sen kokonaisena laittaisin pakastimeen ja tökkäisin valmiiksi kinkkumittarin kylkeen. Ja kun olisi sopiva aika käyttää se ruoaksi, tekisin routapaistina. Onhan se iso köntti tosin.
Tehtiin kylmäpaistettuna jotakin, oli aika hieno kokemus! Jotenkin niin että uuni 50astetta ja kauan ja hartaasti, jossai vaiheessa kokotetaan lämpöä...eli mittari kylkeen!
Voishan tuon palastella ja sitte.
Laittaisin kokonaisena Kamadoon savustumaan.
Mä käyttäisin kulmapaistin Burgndin pataan, joten varmaankin leikkaisin sen kuutioiksi ja pakastaisin. Mutta neljästä kilosta saa aika monta pataa kyllä...
Millähän rahalla tuollaisia lihoja ostelet?
Vierailija kirjoitti:
Millähän rahalla tuollaisia lihoja ostelet?
Vitsailetko? Kilohinta on alle 15 euroa. Aika moni ostaa niitä kokonaisia sisäfileitäkin joiden hinta on reilusti yli satasen.
Laittaisin kolmeen tai neljään palaan ja pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Millähän rahalla tuollaisia lihoja ostelet?
Kilohinta oli 11.90
Käyn harvoin kaupassa. Ostan kerralla paljon ruokaa.
Varmaan tekisin jotain pataruokaa ja pakastaisin sopivan kokoisina annoksina. Osan perheannoksina ja osan omiksi duunilounaiksi.
Lähdetään siitä, että paloitella könttä pitää. Kannattaisko lihakuutiot paistaa ja maustaa ennen pakastusta?
Itse kypsyttäisin koko lihan kerralla uunissa pitkään haudutettuna. Kypsänä sitten osiin ja pakastimeen, josta saa helposti esimerkiksi pihvit, palat jne kastikkeeseen. Toki voi olla että olen jotenkin laiska, mutta tykkään pistää lihan muutenkin kypsänä pakasteeseen, saa sitten heitettyä kastikkeisiin ja keittoihin, nopeasti ja helposti.
Vierailija kirjoitti:
Itse kypsyttäisin koko lihan kerralla uunissa pitkään haudutettuna. Kypsänä sitten osiin ja pakastimeen, josta saa helposti esimerkiksi pihvit, palat jne kastikkeeseen. Toki voi olla että olen jotenkin laiska, mutta tykkään pistää lihan muutenkin kypsänä pakasteeseen, saa sitten heitettyä kastikkeisiin ja keittoihin, nopeasti ja helposti.
Millä mausteilla maustat naudanlihan?
Yhden noin kilon palan laittaisin nyt marinadiin ja tekisin siitä ensi viikonloppuna uunipaistin. Ehtii hyvin marinoitua ja mureutua jääkaapissa siihen saakka. Paistovaiheessa lisäisin rosmariinia ja valkosipulia. Paista pitkään miedolla lämmöllä.
En kovin pieniksi kuutioiksi leikkaisi loppujakaan, vaan sellaisiksi sopiviksi paloiksi, mitkä voi kerralla sulattaa ja käyttää ateriaan. Naudan kulmapaistista tulee mm. hyvää stroganoffia, palapaistia, burgundin pataa, gulassikeittoa.
Tai voihan siitä leikata toisenkin uunipaistin pääsiäiseksi, niin ei tarvii ostaa erikseen lammasta. Kun pakastaa isossa minigripissä marinadin kanssa ja sulattaa hitaasti, paisti marinoituu sulaessaan.
Vierailija kirjoitti:
Lähdetään siitä, että paloitella könttä pitää. Kannattaisko lihakuutiot paistaa ja maustaa ennen pakastusta?
Älä leikkaa liian pieniksi, pakasta vähintään puolen kilon paloina, niin ei häviä niin paljon lihasnestettä ja säilyy mureampana.
Pakastaisin raakana. Mausteet voi hieroa lihan pintaan ennen kuin laittaa pakastuspussiin. Poista ilma pakastuspussista ennen pakastamista.
Kyllä minä sen kokonaisena laittaisin pakastimeen ja tökkäisin valmiiksi kinkkumittarin kylkeen. Ja kun olisi sopiva aika käyttää se ruoaksi, tekisin routapaistina. Onhan se iso köntti tosin.