Yle: "Vihannesten osto vähentyi"
Yle uutisoi teksti tvllä että vihannesten osto vähentynyt. No, onko se mikään ihmekään kun tomaatit 7e kg ja kurkku 6e kg, ainakin täällä pohjoisessa k marketissa. Eipä tee mieli näillä hinnoilla ostella vihannesta. Ja itelläkin kesäisin suosikkina justiinsa kurkku ja tomaatti, niinkuin monilla muillakin taitaa olla.
Kommentit (20)
Eikö näiden terveellisten ruokien verotusta voisi pienentää?
Vierailija kirjoitti:
Kerrankin hyviä uutisia. Pidän tästä uutisesta, koska vastustan veganismia. Loppuu se rehujen osto.
Tuotantoeläimet syö valtavasti kasveja, esim. soijaa :)
Vierailija kirjoitti:
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?
Juureksia ei voi laittaa leivän päälle. Minä aina välillä syön paljonkin leipää ja kurkku sekä tomaatti on miaan leivän päällä. Lisäksi sisältää paljon c vitamiinia ja huomaahan sen tomaatin maustakin, että on terveellistä. Nyt en ole 3 kuukauteen ostanut tomaattia.
Kesäisin ne on monenkin suosikkeja, mutta näin kevättalvella harvemman. Itse suosin näin kevättalvella kaalista ja porkkanasta tehtyä coleslaw-salaattia. Toinen talvisuosikki on makaronista ja pakastevihanneksista tehty majoneesisalaatti. Tomaatteja käytän talvella lähinnä säilykkeinä. Tomaattimurskakin on vihannes.
Itse ostan ainoastaan pakaste parsakaalia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerrankin hyviä uutisia. Pidän tästä uutisesta, koska vastustan veganismia. Loppuu se rehujen osto.
Tuotantoeläimet syö valtavasti kasveja, esim. soijaa :)
Ja mitä sitten?
Kurkku ja tomaatti ovat sesonkiruokaa, eivät talvella syötäviä. Niiden laatukin on surkea verrattuna kesätomaatteihin ja -kurkkuihin.
Talvella syödään talvisesongin kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?
Juureksia ei voi laittaa leivän päälle. Minä aina välillä syön paljonkin leipää ja kurkku sekä tomaatti on miaan leivän päällä. Lisäksi sisältää paljon c vitamiinia ja huomaahan sen tomaatin maustakin, että on terveellistä. Nyt en ole 3 kuukauteen ostanut tomaattia.
Niin, ei voi laittaa juureksia leivän päälle. Mutta esimerkiksi porkkanaa voi raastaa sämpylätaikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?
Juureksia ei voi laittaa leivän päälle. Minä aina välillä syön paljonkin leipää ja kurkku sekä tomaatti on miaan leivän päällä. Lisäksi sisältää paljon c vitamiinia ja huomaahan sen tomaatin maustakin, että on terveellistä. Nyt en ole 3 kuukauteen ostanut tomaattia.
Jos olet mies, tai jos sullon mies, niin tomaatin syömättä jättäminen on oiva tapa saada aikaseks eturauhasvaivoja jotkaa pilaa erektion ja unet.
Suomalaisilla on ruokavaliossa aukko joka me on totuttu kuittaan tomaatilla, jos siihen tulee himo, puutostila on jo paha.
Olen ostanut Lidlistä luumukirsikkatomaatteja rasiassa, kilohinta 4,98s. Nyt oli yhtäkkiä kilohinta 6,98s.
?!
Jää tomput jatkossa kauppaan.
Hintoja nostellaan nyt niin törkeästi, että on pakko protestoida ostokäytöksellään.
Vierailija kirjoitti:
Kerrankin hyviä uutisia. Pidän tästä uutisesta, koska vastustan veganismia. Loppuu se rehujen osto.
Vihannesten käyttämisestä ruokavaliossa on vielä pitkä matka veganismiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?
Juureksia ei voi laittaa leivän päälle. Minä aina välillä syön paljonkin leipää ja kurkku sekä tomaatti on miaan leivän päällä. Lisäksi sisältää paljon c vitamiinia ja huomaahan sen tomaatin maustakin, että on terveellistä. Nyt en ole 3 kuukauteen ostanut tomaattia.
Ymmärrn makumieltymykset, mutta juureksista saa kyllä hyvää leivänpäällystä. Uunijuureksia valkosipulilja ja mausteilla, niiden tähteitä leivän päälle muusiksi, nam.
Leipäjonon rinnalle vihannesjono. Ei kyllä varmaan toimi meillä täällä suomessa parempi pistää lukittuun roskalaatikkoon.
Eikö suomalaiset osaa syödä kuin kurkkua ja tomaatteja?
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan ainoastaan pakaste parsakaalia.
Fiksu valinta! Se on tosi edullista ja parsakaali taitaa olla ravintorikkaimmasta päästä vihanneksia . Proteiiniakin on.
Talvella syödään juureksia! Porkkanaa, kaaleja, punajuurta, lanttua. Suomalaista kunnon kasvista, joka sisältää todella paljon paremmin ravinteita kuin kasvihuoneessa kasvatetut tomaatit ja kurkut. Juurekset maksaa 1-2 euroa/2 kg, joten ei todellakaan ole kallista.
Juurekset ovat vihanneksia, eikö vain?
Sisältyvät siis noihin tuotteisiin, joiden menekki on vähentynyt.
Suurin osa kauppojen hevi-osaston valikoimasta on kilohinnaltaan edullisempaa kuin yksikään lihatuote.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?
Juureksia ei voi laittaa leivän päälle. Minä aina välillä syön paljonkin leipää ja kurkku sekä tomaatti on miaan leivän päällä. Lisäksi sisältää paljon c vitamiinia ja huomaahan sen tomaatin maustakin, että on terveellistä. Nyt en ole 3 kuukauteen ostanut tomaattia.
Leivän päälle voi hyvin laittaa hienoksi raastettua porkkanaa
Monet vihannekset ovat tuontitavaraa. Mikä ongelma on juureksissa, jotka ovat kuitenkin hyvin säilyviä kotimaisia? Miksi juuri vihanneksia pitäisi erityisesti syödä?