Oletko syönyt nahkiaisia?
Piditkö kyseisen herkun suolaisesta ja savuisesta mausta?
Kommentit (17)
Olen kerran nuorena syönyt. Muistelen että pidin. Niitä ostettiin sellainen "kerppu" (muistaakseni), eli tietyn kokoinen nippu.
Joo. Meillä Iissä ne on nahkisia. Ihan parasta herkkua! Ne pitää syödä lämpiminä suoraan kääreestä.
Vierailija kirjoitti:
Joo. Meillä Iissä ne on nahkisia. Ihan parasta herkkua! Ne pitää syödä lämpiminä suoraan kääreestä.
Nahkiaisparan ruumis käärinliinassa.
Näin niitä kerran myynnissä jossain kioskissa jossain päin Satakuntaa. Paikalliset näyttivät mättävän niitä hyvällä halulla, mutta itse jätin väliin.
Olen matkoillani nähnyt ihmisten syövän jos jonkinmoista evästä hämähäkeistä alkaen, mutta nahkiaiset on kyllä jotain erityistä :D
En ole syönyt, enkä syö. Hyi! Mikälie loiseläjä. Todella ällöttävän näköinen otus. Tuo ei ole normaalin ihmisen ruokaa.
En syönyt, mutta imenyt kyllä usein.
Tietysti olen, Porissa kun asun. Nahkiaiset ovat suurta herkkua!
Joku puhui ylempänä kerppu-sanasta. Se on ihan oma nahkiaisyksikkönsä, joka tarkoittaa 31 nahkiaista. Perinteisesti niin että 30 on nipussa ja sillä yhdellä on sidottu nippu yhteen.
Harmi vaan että nahkiaiset on niin kalliita ja niitä saa vain loppukesästä ja syksyllä.
Erittäin arvostettua herkkua pohjanmaan jokivesistöistä.
Paistettuna kaupungeissa noin 5e/kpl.
Tukkumyyntinä noin 20e kg, johon menee keskimäärin 30 kpl.
Vetää vertoja tonnikalalle myytäessä.
Yhden kerran olen syönyt, eivät ne pahoja olleet, joskaa ei mikään suuri herkkukaan. Oltiin silloin reissussa Porin suunnalla.
Olen syönyt, mutta en kuvailisi herkuksi. Ei nyt pahaakaan, mutta ei missään tapauksessa herkkua. Nälkään voisin syödä. Sekä savustettuna että hiillostettuna olen kokeillut, etikkaan säilöttynä en.
Olen syönyt Japanissa. Erittäin hyvää. Maistuu vähän kuin järvikalan ja simpukan yhdistelmältä. Grillattuna erinomaista.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt Japanissa. Erittäin hyvää. Maistuu vähän kuin järvikalan ja simpukan yhdistelmältä. Grillattuna erinomaista.
Olet syönyt ankeriasta.
Varma eller ljumna nejonögon är en verklig delikatess. Man har inte träffat på dem annanstans än i västra Finland och i de baltiska länderna. I Finland görs de på rätt sätt och säljs som halstrade. I Baltikum är de genomgående inlagda i någon gelé som innehåller ättika och som förorsakar sura uppstötningar och halsbränna.
Skall du ha originalet slår du upp "Nakkilan nahkiaispaistamo". Vet inte själv om bättre.
Ne ovat sellaisia mielipiteiden jakajia, niistä joko tykkää tai ei. Itse pidän kyllä mausta.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Vierailija kirjoitti:
En syönyt, mutta imenyt kyllä usein.
Sinäkö se olit neliovisen Bemarini takapenkillä siellä glory holen toisella puolella?
T: Niko Petteri
Lapsena söin hiillostettua. En ottaantunut makuun, ja nykyään otuksen elintapa ei houkuttele syömään.
Olen syönyt kerran, n 20v sitten. Muistan että söin, joten varmaan tykkäsin.