Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teräs / Kupari paistinpannu jossa ei tartu kananmuna kiinni pintaan?

Vierailija
07.02.2023 |

Olen etsimässä paistinpannua tomaattikastikkeiden tekoon mutta en aio alkaa kahden pannun kanssa tekemään joten myös ruskistan jauhelihan tässä pannulla.

Mikä olisi paras teräs tai kupari paistinpannu / kasari jolla saisi tarttumatonta jauhelihaa?

Tällä hetkellä mietin tätä:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/427676/Heirol-Steely-Classic-Pr…

tai sitten Heilol Pro Steel

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflon pinnoitettuun ei tartu, mutta se oli ilmeisesti pois vaihtoehdoista?

Vierailija
2/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teflon pinnoitettuun ei tartu, mutta se oli ilmeisesti pois vaihtoehdoista?

Onko suositella jotain tiettyä Teflon pannua?

Voin ottaa, oletan että siinä on titaaninen pinnoite? En ole varma vielä titaanisesta, melkein kaikki lähteet sanoo että teräksinen tai kuparinen on paras tomaattikastikkeisiin mutta en usko että titaanikaan kovin huono, ainakaan terveyshaittoja siinä ei näytä olevan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Useimmat teräspannut varmaan toimivat, kunhan osaa käyttää niitä, eli kuumentaa pannun riittävän kuumaksi ennen kuin laittaa kananmunan siihen.

Vierailija
4/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Useimmat teräspannut varmaan toimivat, kunhan osaa käyttää niitä, eli kuumentaa pannun riittävän kuumaksi ennen kuin laittaa kananmunan siihen.

Jep, ihan tavallinen teräspannu ikeasta ja sekin toimii.

Vierailija
5/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

%C3%A4m%C3%A4sikeitti%C3%B6v%C3%A4lineet

Uskon että tuo OP:n linkkaama toimii OK:sti. Tuo video toisaalta on Heirolin oma tekemä

Vierailija
6/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän usein rosteripannu(j)a. Tuli tuossa hankittua Opan Kenno-merkkinen paistin ja mielestäni se on varsin pätevä keksintö - aivan kuin pyörä olisi keksitty uudelleen!

.

.

Kenno Steel paistinpannu 28 cm - Opa & Muurikka (opamuurikka.fi)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se tartu valurautapannuunkaan kiinni kun laittaa kunnolla öljyä tai voita sekä kuumentaa kunnolla sen ensiksi. Öljyn sekaan vielä hieman vettä ennenkuin alkaa lämmittämään ja kun se poreilee voi munan rikkoa siihen, ei pudoteta korkealta vaan niin läheltä ja varovasti kuin mahdollista.

Vierailija
8/19 |
07.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse käytän usein rosteripannu(j)a. Tuli tuossa hankittua Opan Kenno-merkkinen paistin ja mielestäni se on varsin pätevä keksintö - aivan kuin pyörä olisi keksitty uudelleen!

.

.

Kenno Steel paistinpannu 28 cm - Opa & Muurikka (opamuurikka.fi)

On nyt tämän ja tuon heilol classicin välillä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opan Kenno Steel pannu on puristettu kahdesta ohuesta pellistä, joten pohja ei pysynyt pitään suorana. 

Vierailija
10/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

teräspannu pitää luullakseni esikäsitellä kuten valurautapannukin. Eli mahdollisimman kuumaksi ja rasvaa siihen niin et se palaa kiinni siihen ja muodostaa pinnan. Savua siitä lähtee ja syttymisvaarakin toki on ja se kannattaisi tehdä mielellään vaikka pienellä polttimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just paistoin aamupalaksi kananmunan valurautapannulla. Teflon on tutkitusti myrkkyä. Meillä on myös hiiliteräspannu, mutta sen käyttö esim. just tomaattikastikkeisiin on huonompi kuin valurauta. Teen about kaiken paistamisen tuolla isolla valurautapannulla.

Jos omistat tai pääsy takan luo, niin käy ostamassa kirpparilta valurautapannu parilla eurolla, polta se puhtaaksi hiilloksella, ja tee uusi rasvakäsittely. Saat upouuden pannun. Itse ostin kirpparilta 5e hintaan Le Creusetin valurautapannun joka maksaa kaupassa 140e.

Vierailija
12/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teräspannulla saa jauhelihan paistettua ongelmitta, kananmuna vaatii jo vähän tekniikkaa. Itsellä siis teräspannu (hiljan hankittu), ja kananmunat menee vähän 50/50 tarttuuko vai ei. Yleensä kuitenkin saa vähän kiinniottaneetkin munat irti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpaako oikein tarkoitat, kananmunaa vaiko jauhelihaa? Taas on otsikko ja itse tekstiosa niin sekaisin kuin olla voi. Vastaus kumpaiseenkin: Ensiksi tarpeeksi rasvaa ja tuotteet pannulle vasta kun rasva on kuumentunut. Ilman rasvaa molemmat takuulla palavat kiinni.

Vierailija
14/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas oli hyötyä, kun luin teidän juttuja. En tiennyt, että pitää kuumentaa kunnolla.

En ole aloittaja, mutta samanlaisten pulmien kanssa taistellut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää kuumentaa kunnolla, ja rasvapoltto pitää olla kunnossa. Teräs- ja valurautapannuja SAA pestä nopsaa astianpesuaineella, mutta aina heti pesun jälkeen pinnan pyyhkäisy öljyllä ja kaappiin. Näin olen vuosia käyttänyt omiani ja hyviä on.

Varsinkin teräspannussa se rasvapoltto voi jollekulle näyttää lialta, sen on siis tarkoitus mennä mustaksi ja vähän läikikkääksi. Jos teräspannun pesee aina kiiltävän puhtaaksi, siinä ei ole sitä rasvapolttoa ja ruoka palaa pohjaan.

Vierailija
16/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitää kuumentaa kunnolla, ja rasvapoltto pitää olla kunnossa. Teräs- ja valurautapannuja SAA pestä nopsaa astianpesuaineella, mutta aina heti pesun jälkeen pinnan pyyhkäisy öljyllä ja kaappiin. Näin olen vuosia käyttänyt omiani ja hyviä on.

Varsinkin teräspannussa se rasvapoltto voi jollekulle näyttää lialta, sen on siis tarkoitus mennä mustaksi ja vähän läikikkääksi. Jos teräspannun pesee aina kiiltävän puhtaaksi, siinä ei ole sitä rasvapolttoa ja ruoka palaa pohjaan.

Puhut hiiliteräspannusta. Hiiliteräksellä ei saa valmistaa tomaattia

Vierailija
17/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teflon pinnoitettuun ei tartu, mutta se oli ilmeisesti pois vaihtoehdoista?

 

Onko suositella jotain tiettyä Teflon pannua?

Voin ottaa, oletan että siinä on titaaninen pinnoite? En ole varma vielä titaanisesta, melkein kaikki lähteet sanoo että teräksinen tai kuparinen on paras tomaattikastikkeisiin mutta en usko että titaanikaan kovin huono, ainakaan terveyshaittoja siinä ei näytä olevan

Halvin markettipannu 6€ paista sillä.

Vierailija
18/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pitää kuumentaa kunnolla, ja rasvapoltto pitää olla kunnossa. Teräs- ja valurautapannuja SAA pestä nopsaa astianpesuaineella, mutta aina heti pesun jälkeen pinnan pyyhkäisy öljyllä ja kaappiin. Näin olen vuosia käyttänyt omiani ja hyviä on.

Varsinkin teräspannussa se rasvapoltto voi jollekulle näyttää lialta, sen on siis tarkoitus mennä mustaksi ja vähän läikikkääksi. Jos teräspannun pesee aina kiiltävän puhtaaksi, siinä ei ole sitä rasvapolttoa ja ruoka palaa pohjaan.

Puhut hiiliteräspannusta. Hiiliteräksellä ei saa valmistaa tomaattia

Tietenkin saa valmistaa, mutta ei kannata säilyttää sitä hapanta siinä pannulla.

Vierailija
19/19 |
13.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taas oli hyötyä, kun luin teidän juttuja. En tiennyt, että pitää kuumentaa kunnolla.

En ole aloittaja, mutta samanlaisten pulmien kanssa taistellut.

Asia opetetaan jopa koulun kotitaloustunneilla, taitaa olla peräti opetuksen ensimmäisestä päästä. Mitä sinulle on niillä tunneilla oikein tapahtunut?