Onko täällä muita jotka suosii tummapaahtoista kahvia?
Alapeukkuja varmaan satelee nyt kovasti, mutta en ymmärrä tätä suomalaisten mieltymystä vaalean paahtoon, omasta mielestäni todella mautonta.
Kommentit (22)
Kyllä, jo vatsan takia. Yleensä tehdään tosin tuon suomalaisen mieltymyksen omaavan miehen kanssa kompromissi ja sekoitetaan vaaleaa ja tummaa.
Aina tummaa meillä. Mutta niissäkin on eroja.
Siirryin tummaan paahtoon pari vuotta sitten. Ei maistu enää vaalea paahto. Tumma on myös terveellisempää.
Meillä juodaan vaaleaa. Tumma maistuu meille kuin se olisi seissyt pannussa yön yli, ja varsinkin, jos tummapaahtoinen on liian vahvaa niin se muuttuu kitkeräksi.
Emme silti "ihmettele" jos muut juovat tummaa, ei liity meidän juomisiimme. Lähinnä ihmettelen, että miten joku voi ihmetellä toisten valintoja kahvin suhteen.
Joku tykkää tummasta suklaastakin, minä vaaleasta.
Joku tykkää vaaleasta glögistä, minä tummasta.
Meillä juodaan tummaa, mutta aina on kaapissa jotain vaaleampaa kun kaikki kylässä kävijät ei tykkää tummasta.
Vaaleapaahtoisessa maistuu parkkihappo läpi ja se närästää. Tummapaahdossa on kahvin maku.
Tykkään 3-4 paahtoasteisesta kahvista. Alempi on liian vaaleaa ja vitonen liian tummaa.
Tummapaahto maistuu suussani ihan mullalle. Tummapaahtoisissa kahveissa on enemmän karsinogeenejä kuin vaaleapaahteisissa.
Vierailija kirjoitti:
sellaista tumma parrua ajattelen
Oot väärässä ketjussa. Puhumme kahvista.
Valitsen aina tummapaahtoisen jos mahdollista. Tykkään mausta enemmän ja se on vatsallekin ystävällisempää. Valitettavasti on esim. joitakin huoltasemia edelleenkin josta sitä ei saa lainkaan.
Nordqvistin Frankrostia parempaa kahvia ei ainakaan S-kaupasta saa.
Vierailija kirjoitti:
Ghanasta tulee paras "kahvi"
Väärä ketju.
Vaaleasta pidän. Siinä tulee paremmin esille kahvin maun eri nyanssit. Tumma maistuu liian yksiulotteiselta. Kahvipapujen potkua antava happamuus on pilattu, jos ne on paahdettu tummapaahtoisen kahvin tasolle.
Juonut tummaa jo 10 vuotta. Nykyään jos maistan jossain vaaleaa kahvia, se maistuu aivan kuumalta vedeltä ja puruilta!
Kahvihifistelijät suosivat nykyisin vaaleapaahtoisia, koska niissä maut tulevat paremmin esiin ja sitä myöden kahvilaatijen erot. Mutta minäkin suosin tummapaahtoista (5), vaikka hyvin teidän että sen voi valmistaa vähän huonommastakin kahvista.