Miten voi kehittyä nopeaksi kokiksi?
Katson kokkiohjelmia ja ihailen etenkin heitä, jotka tekee ruokaa vartissa.
Olen itseeni niin turhautunut! Tein tänään jasmiiniriisiå vihanneskuutioilla ja härkäpapusuikale-kasviskastiketta. Aloitin klo 18 ja ruoka oli pöydässä 19.25. En ymmärrä, mikä siinä taas kesti. Vihannesten kuoriminen ja pilkkominen ehkä. Veden kiehuminen. Hitaus yleisesti.
Oma ennätys on broilerilasagne, jonka valmistumisajaksi valmistelujen kanssa luvattiin reseptissä 75 min. ja minulla meni lähes 2 tuntia.
Miten voi kehittyä nopeaksi? Tai jos on muita hyviä vinkkejä, otan vastaan. Tai nopeita arkireseptejä (joissa ei kuitenkaan ole punaista lihaa).
Kommentit (10)
Bella Table podcastissa on hyviä vinkkejä
Tehdään samaan aikaan useita asioita. Toi sun 1,5 tuntia on varmaan jonkinlainen hitausennätys, aika hauska.
t. kokki
Vierailija kirjoitti:
Bella Table podcastissa on hyviä vinkkejä
Toinen juontaja ( vai mikä olisi oikea nimike Kiralle ?) juuri lupasi Bella Table-kanavalle instagramiin pilkkomiseen ohjaavan videon. itse ainakin koen olevani nopea ruuanlaittaja juuri siksi, että osaan tehdä valmistelut nopeasti ja oikeassa järjestyksessä.
Kuulostaa pitkältä ajalta! Teen päivittäin perusruokaa puolessa tunnissa. Viikonloppuisin saatan sitten panostaa enemmän. Aloita helpoista ruuista, niin luultavasti vähitellen nopeus kasvaa. Ruuanlaitossa voi aina myös vähän oikaista tiettyjä vaiheita. Ei kaikkea kannata tehdä reseptien mukaan.
Minulla menee munakkaan paistamiseen kaikkine sähläyksineen rapiat pari tuntia :D
Terveisin ADHD
Misaaminen eli raaka-aineiden esivalmistelu. Kaikkien raaka-aineiden esille ottaminen ennen kokkaamisen aloittamista ja paloittelu sekä mittaaminen ennen, kuin aloittaa kypsentämisen. Kypsennysaikojen huomioiminen ja työskentelyjärjestys. En kylläkään kotona jaksaisi ryhtyä niin järjestelmälliseksi.
Kuis muna voi? Missä ajassa valmista?
Käymällä kokki koulutuksen ja oli se aivan kamala koulutus ja tosi rankka. Siellä kaikki itki ja sain itsekkin hermo romahduksen mitä en olisi koskaan uskonut kun kaksi ammattia oli jo.
Sain täysin ala arvoiset arvostelut ja minut lytättiin vastuun tunnottomaksi niin itkuhan siitä tuli että ei voi olla totta. Aikuiskoulutuksessa kokki koulussa oli kaikkein rankinta ja sai katua että sinne lähti.
Mitään virheitä ei saanut tehdä vaan piti onnistua ihan kaikessa tai lyötiin ihan lyttyyn. Ensin luvattiin että sai harjoitella mutta se oli ihan paskan puhetta kun piti heti onnistua eikä saanut tehdä mitään virheitä.
Heti kaikki nujerrettiin joilla ei ollut mitään lahjakkuutta alalle eikä edes annettu opetella muuta kuin ne lahjakkaat sai tehdä ja joita kehuttiin taivaisiin.
Vierailija kirjoitti:
Käymällä kokki koulutuksen ja oli se aivan kamala koulutus ja tosi rankka. Siellä kaikki itki ja sain itsekkin hermo romahduksen mitä en olisi koskaan uskonut kun kaksi ammattia oli jo.
Sain täysin ala arvoiset arvostelut ja minut lytättiin vastuun tunnottomaksi niin itkuhan siitä tuli että ei voi olla totta. Aikuiskoulutuksessa kokki koulussa oli kaikkein rankinta ja sai katua että sinne lähti.
Mitään virheitä ei saanut tehdä vaan piti onnistua ihan kaikessa tai lyötiin ihan lyttyyn. Ensin luvattiin että sai harjoitella mutta se oli ihan paskan puhetta kun piti heti onnistua eikä saanut tehdä mitään virheitä.
Heti kaikki nujerrettiin joilla ei ollut mitään lahjakkuutta alalle eikä edes annettu opetella muuta kuin ne lahjakkaat sai tehdä ja joita kehuttiin taivaisiin.
Kauheaa! Siis opiskelija, joka ei saa tehdä lainkaan virheitä?
Asioita ei ole aina pakko tehdä hitaasti.