Mitä mausteita lihapataan, kun ei ole laakerinlehtiä?
Maustepippurin lisäksi tietenkin. Sopisiko timjami? Ja paljonkohan sitä tai jotain muuta laittaisi, ohjeessa 3 laakerinlehteä.
Kommentit (37)
Heti kauppaan tai naapuriin, saat palautetta mausta jos ei ole laakerinlehteä.
Timjami käy. Laittaisin myös vähän paprikajauhetta.
Laita katajanoksa tai käpy tilalle. :D
nalka.blog/2020/07/18/kotimaiset-laakerinlehden-korvikkeet/
Ei paprikajauhetta! Timjami hyvä, rosmariini jos siitä pitää. Kokonaisia valkosipulin kynsiä, chiliä, mausteet laitetaan oman maun mukaan.
Laakerinlehden lisääminen tai poisjättäminen on länsimaisen keittiötaidon yhdentekevin asia.
Jos jätät ne pois, et joudu myöhemmin poistamaan niitä. Maku on tasan sama.
Lihapataan voisi muuten laittaa myös kanelitangon ja pari tähtianista. Nekin heitetään pois ennen syömistä.
T: kokki
Vierailija kirjoitti:
Soijaa.
Eihän se ole mauste.
Älä laita mitään kuutioita tai valmis mausteliemiä, koska niissä on haitallisia E-koodeja, jotka tuhoavat suoliston hyvät mikrobit.
Timjami, persilja, salvia, meirami, pippuri, valkosipuli, porkkana, sipuli, suola esim.
Herkkuhetkiö sinulle ja perheellesi :)
Onko timjami tuoretta vai kuivattua?
Maustamiseen vaikuttaa myös padan muu sisältö: mitä lihaa, mitä lientä, onko muuta (sipulia, juureksia tmv) mukana, minkä kanssa tarjoat.
Vierailija kirjoitti:
Laakerinlehden lisääminen tai poisjättäminen on länsimaisen keittiötaidon yhdentekevin asia.
Jos jätät ne pois, et joudu myöhemmin poistamaan niitä. Maku on tasan sama.
Lihapataan voisi muuten laittaa myös kanelitangon ja pari tähtianista. Nekin heitetään pois ennen syömistä.
T: kokki
No ei kyllä ole sama maku ilman laakerinlehtiä? Haloo?
Vierailija kirjoitti:
Laita katajanoksa tai käpy tilalle. :D
nalka.blog/2020/07/18/kotimaiset-laakerinlehden-korvikkeet/
eikös johonkin pataan laiteta katajanmarjoja mausteeksi?
Salviaa voi laittaa hiukan, ei liikaa, muuten se maistuu saippualta.
Jätän pois, ei sitä kukaan huomaa, tai muutama koivunlehtikin käy., kesällä puusta, talvella kuivatusta vastasta,
lipstikkaa ehdottomasti,aivan ihanan maun antaa liharuualle!
Suolaa, mustapippuria ja kanafondia.
Maustepippuri on pahaa ja laakerinlehti melko yhdentekevä.
Miksi te hyvät ihmiset maustette ruokanne piloille?
Käytännösä suola on ainoa tarvittava mauste kaikkiin ruokiin.
Maustamalla vain pilaatte kunkin raaka-aineen oman maun. Törkeintä on kalan ylimaustaminen.
Vierailija kirjoitti:
Miksi te hyvät ihmiset maustette ruokanne piloille?
Käytännösä suola on ainoa tarvittava mauste kaikkiin ruokiin.
Maustamalla vain pilaatte kunkin raaka-aineen oman maun. Törkeintä on kalan ylimaustaminen.
Eikö se suola ole säilöntäaine. En kyllä mausteena pidä sitä.
aromisuolaa ja lihaliemikuutioita