Miten teette paistiperunat?
Siis toki perunat lohkottuina paistipannulle, mutta miten tulee parhaat?
Kommentit (10)
En syö ylipainoisten köyhien sapuskoita.
Paistin kanssa uuniin. Saavat mukavasti makua liemestä ja valmistuvat samalla ilman muuta vaivannäköä, paitsi tietysti pilkon ne valmiiksi.
Voita/oivariinia ja tarpeeksi suolaa. Paistetaan kunnolla ruskehtaviksi. Ja makkarat pannulle kun perunat on suolattu, plus ehkä sipulia.
Vierailija kirjoitti:
Paistin kanssa uuniin. Saavat mukavasti makua liemestä ja valmistuvat samalla ilman muuta vaivannäköä, paitsi tietysti pilkon ne valmiiksi.
Keitinperunat keittimen kanssa uuniin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistin kanssa uuniin. Saavat mukavasti makua liemestä ja valmistuvat samalla ilman muuta vaivannäköä, paitsi tietysti pilkon ne valmiiksi.
Keitinperunat keittimen kanssa uuniin?
Keitinperunat ja paistinperunat ovat eri asia, nyt puhuttiin paistiperunoista. Mutta vinkkinä, että keittimen maku tarttuu perunoihin kyllä ilman uuniakin, jos vain on tuore keitin.
Vierailija kirjoitti:
Voita/oivariinia ja tarpeeksi suolaa. Paistetaan kunnolla ruskehtaviksi. Ja makkarat pannulle kun perunat on suolattu, plus ehkä sipulia.
Tuli pyttipannua.
Pilkotut keitetyt perunat paistetaan pannulla voissa rapeiksi, mausteeksi suolaa (ja ripaus paprikajauhetta.)
Peruna palasiksi pannulle, öljyä, miedolla lämmöllä ensin kymmenisen minuuttia kannen alla niin kypsyy, sitten vähän lisää hönkää että pintaan tulee paistojäljeä ja pekonia yms lisukkeita.
Seuraavana päivänä keittämisestä paistetaan perunat voissa tai vähintään oivariinissa. Kunnolla sitä voita ja sitä voi lisätä paiston yhteydessä jos liian vähän.
Paistaa pinnan rapeaksi. Sitä ennen maustaa tuoreella pilkotulla valkosipulilla, ripauksella suolaa ja grillimaustekin ihan jees. Silloin voi jättää suolankin pois jos sillä maustaa. Onhan erikseen perunamaustekin eli sekin varmasti sopii.
En osaa neuvoa.