En syö juuri koskaan kalaa koska en uskolla mennä pelkojen takia siihen kala tiskille.
Kommentit (20)
Nyt kuulostaa tekosyyltä tai trollaamiselta.
Itsekin ostan aina pakattuna ja valikoimaa riittää.
Tonnikalaakin voisyödä purkista. Lisäksi on mikrossa lämmitettäviä valmisruokia.
Varovaisuus on kyllä paikallaan. Itse kun viimeksi kävin, yksi hai meinasi syödä multa pään. Viime hetkellä onnistuin väistämään.
Kalaa saa myös pakattuna, pakasteesta tai itse kalastamalla.
Eikä siinä kalatiskillä välttämättä tarvitse sanoa mitään muuta kuin hei, mitä kalaa laitetaan ja määrä sekä kiitos.
Kyllä ujompikin ihminen siihen pystyy.
Vai mikä siinä pelottaa?
Jos pelkäät väkijoukkoja, niin kalatiskillä on myös hiljaisempia aikoja, jolloin muita asiakkaita ei juurikaan ole.
Uskolla on hyvä mennä, kun uskoo vaan tarpeeksi.
Ymmärrän aloittajaa. Myös minä koen kiusalliseksi kala- ja lihatiskiasioinnit, koska en tiedä kovin paljon kaloista, saatikka eri eläinten ruhonosista. Joo, että olisi tarkoitus lihasoppa keittää, mitähän ja minkä verran, puhumattakaan ulko- ja sisäfileistä ja niiden käyttötarkoituksista jne. Myyjäkin heti näkee, että siinä on mummo ekoja kertaa tiskin äärellä.
Tuore kala on hyvää ja helppo valmistaa. Käyn usein torilta ostamassa kuhaa, lohta tai ahventa.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän aloittajaa. Myös minä koen kiusalliseksi kala- ja lihatiskiasioinnit, koska en tiedä kovin paljon kaloista, saatikka eri eläinten ruhonosista. Joo, että olisi tarkoitus lihasoppa keittää, mitähän ja minkä verran, puhumattakaan ulko- ja sisäfileistä ja niiden käyttötarkoituksista jne. Myyjäkin heti näkee, että siinä on mummo ekoja kertaa tiskin äärellä.
Eipä siinä paljon muuta, kuin että ottaako kalan nahan kanssa vai ilman.
Vierailija kirjoitti:
Tuore kala on hyvää ja helppo valmistaa. Käyn usein torilta ostamassa kuhaa, lohta tai ahventa.
Voissa paistettu ja suolaa, sen lisäksi perunoita. Superhelppo valmistaa.
Mulla sama juttu, mutta uskallan mennä tiskille muutaman oluen jälkeen.
Kalastan paljon keväästä syksyyn ja jakaa tulee satoja kiloja. Syön paljon kalaa kuten ahven fileitä. Myyn myös ahven fileitä vakuumi pakattuna. Niistä saa hyvin rahaa 20 euroa kilo kun kaupassa 35 euroa kilo maksaa. Ihmiset ostaa minulta noin 100 kg kesän ja syksyn aikana.
Voi teitä sosiaalisten tilanteiden kammoajia. Minä kun meen palvelutiskille, totean ihan suoraan että minähän en tiedä mistään mitään, mutta kysyn suosituksia. Sain juustotiskiltä tosi hyvät juustot kerran, kun tiskin takana sattui olemaan kunnon juustoexpertti. Ei olisi tullut omaan mieleeni ikipäivänä ostaa jotain le la chöchecrööx-töttöröös-vuohenjuustoa ranskan vuoristosta, mutta niinpäs vain tein kun oli hyvää. Sopivan hillon ja keksitkin suositteli kylkeen.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaakin voisyödä purkista. Lisäksi on mikrossa lämmitettäviä valmisruokia.
Kuka kehtaa viedä kassalle tonnikalapurkin?
Luottokorttia ei ole, joten ei voi maksaa edes itsepalvelukassalla.
Kalatiskillä on liian kallista. Se ns. palvelu ilmeisesti korottaa hintoja koska ihminen on kalliimpi kuin pelkkä kylmähylly. Ja toisaalta Suomessa on myös totuttu siihen, että kaikki kala paitsi pakastesei ja purkkitonnikala on yleisesti valtavan kallista.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän aloittajaa. Myös minä koen kiusalliseksi kala- ja lihatiskiasioinnit, koska en tiedä kovin paljon kaloista, saatikka eri eläinten ruhonosista. Joo, että olisi tarkoitus lihasoppa keittää, mitähän ja minkä verran, puhumattakaan ulko- ja sisäfileistä ja niiden käyttötarkoituksista jne. Myyjäkin heti näkee, että siinä on mummo ekoja kertaa tiskin äärellä.
Ja entäs sitten? Tuskin se myyjä asiaa jaksaa kauan muistella, että hehheh viime viikolla kävi yksi täti joka ei tiennyt, montako grammaa seitä tarvitaan kalakeittoon neljälle hengelle hehheh
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän aloittajaa. Myös minä koen kiusalliseksi kala- ja lihatiskiasioinnit, koska en tiedä kovin paljon kaloista, saatikka eri eläinten ruhonosista. Joo, että olisi tarkoitus lihasoppa keittää, mitähän ja minkä verran, puhumattakaan ulko- ja sisäfileistä ja niiden käyttötarkoituksista jne. Myyjäkin heti näkee, että siinä on mummo ekoja kertaa tiskin äärellä.
Ahne kauppias on ensimmäisenä tarjoamassa kalleinta sisäfilettä lihasoppaan.
Saahan sitä valmiiksi pakattuna myös. En minäkään osta käytännössä koskaan kaloja tai lihoja tiskistä, vaan niitä valmispakattuja.