Miksi vihreistä herneistä tulee kovaa hernekeittoa?
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Mitä ovat keltaiset herneet?
Semmoinen lajike herneitä, että ovat kellertäviä.
Oikea kysymys kuuluu: Miksi herneet pierettää?
Vierailija kirjoitti:
Mitä ovat keltaiset herneet?
Öh, tuleentuneita? Eli jauhoisempia? Eli kypsyvät/pehmenevät nopeammin? Voisiko?
Kunhan päättelin, en tiedä kyllä yhtään meninkö harhaan.
Vierailija kirjoitti:
Molemmista tulee hyvää. Täytyy vain muistaa liottaa herneitä 12-24h ja keittää soppaa tarpeeksi pitkään, hauduttamalla.
Olen liottanut. No, laitoin nyt iltapäivällä huomiseksi tarkoitetut herneet likoamaan. Katotaan mimmoista tulee.
Vierailija kirjoitti:
Oikea kysymys kuuluu: Miksi herneet pierettää?
Mulla ei pierretä. En tiedä miksi.
Mulla tulee herneistä kovia silloin, kun ostan luomu herneitä. Liotan niitä yön yli ja sitten keitän monta tuntia, mutta se kovuus ei lähde. Tavallisilla herneillä tätä ongelmaa en ole huomannut. Hernekeittoon pitää siis liottaa niitä herneitä kylmässä vedessä vähintään 12 h ja sen jälkeen keittää 2-3 h. Ja välillä maistaa niitä herneitä, tuntuvatko pehmeiltä. Olen kyllä onnistunut tekemään hernekeiton tavallisilla herneillä, mutta en luomu herneillä? Mistä lie sitten johtuukin. Ja hyvä lisä hernekeittoon, on laittaa mukaan porkkanaa ja sipulia. Ehkä vähän kermaa ja sinappia.
Hernekeitto laittaa pierettämään, koska suoliston bakteerit käyttävät herneiden hiilihydraatteja, erityisesti raffinoosia, ja ne tuottavat niistä kaasuja. Googletin tämän ja toki voit googlettaa edelleen, mitä ovat raffinoosit?
Juuri tein luomuherneistä hernekeiton ja keitin 3,5 tuntia. Vieläkin osa herneistä oli melko kovia, joten vaati vähän pureskelua. Maku oli todella hyvä enkä usko, että keittäminen olisi enää vaikuttanut. Ensi kerralla liotan 24 h ja laitan soodaa keitinveteen, kuten joku asiantuntija suositteli.
Vierailija kirjoitti:
Mulla tulee herneistä kovia silloin, kun ostan luomu herneitä. Liotan niitä yön yli ja sitten keitän monta tuntia, mutta se kovuus ei lähde. Tavallisilla herneillä tätä ongelmaa en ole huomannut. Hernekeittoon pitää siis liottaa niitä herneitä kylmässä vedessä vähintään 12 h ja sen jälkeen keittää 2-3 h. Ja välillä maistaa niitä herneitä, tuntuvatko pehmeiltä. Olen kyllä onnistunut tekemään hernekeiton tavallisilla herneillä, mutta en luomu herneillä? Mistä lie sitten johtuukin. Ja hyvä lisä hernekeittoon, on laittaa mukaan porkkanaa ja sipulia. Ehkä vähän kermaa ja sinappia.
Mulla ihan tav tuli kovaa keittoa. Herneet ei pehmenneet millään ilveellä. Näin nyt syksyllä, mutta ei koskaan ennen.
Molemmista tulee hyvää. Täytyy vain muistaa liottaa herneitä 12-24h ja keittää soppaa tarpeeksi pitkään, hauduttamalla.