Kauanko avatut ahti-, abba- ja vastaavat sillit säilyy?
Tietääkö kukaan kauanko silli säilyy hyvänä avatussa purkissa jääkaapissa? Tarkoitan noita mitä on mausteliemissä.
Kommentit (16)
Söisitkö, jos olisi 8 päivää sitten avattu abba valkosipulisilli?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Söisitkö, jos olisi 8 päivää sitten avattu abba valkosipulisilli?
Ap
En.
Vierailija kirjoitti:
Lue purkin kyljestä.
Ei niissä lue sitä.
Vierailija kirjoitti:
No kyllä ne säilyy kauan!!
Näin luulin minäkin ja on keittialan koulutus, mutta viikon säilyy jopa ehkä kaksi...
Olen kyllä syönyt monta kuukautta a attuna olleesta purkista
Vanhaa sitten kun haisee toosaa pahemmalta.
Avatut sillipurkit säilyvät herkullisina jääkaapissa noin viikon. Tuote voi toki olla syötävää kahdenkin viikon jälkeen – hajusta voi päätellä, onko silli ehtinyt härskiintyä. Säilyvyysaikaan vaikuttaa mm. se, kuinka usein sillipurkki otetaan huoneenlämpöön ja kuinka kauan se on huoneenlämmössä sekä se, kuinka lähellä on parasta ennen -päivämäärä.
Riippuu siitä, millaiseen mausteliemeen on säilytty, samoin suolapitoisuudesta. Sipulisilli on kokemuksen mukaan hyvin säilyvää, ei ole koskaan mennyt pilalle, ennenkun purkki on tyhjä. Lasipurkki on hyvä. Erilaiset maitovalmisteet tuskin parantavat säilyvyyttä.
Syön nykyään vain sellaista silliä, jossa ei ole 3,1%:a enempää suolaa, pysyn sipulisillissä. Lasipurkki, jossa on 295g silliä, menee kolmessa-neljässä viikossa, ja on hyvää loppuun asti, kun jääkaappi ei ole liian lämmin.
Nykyään suosikkini on peräisin paitsi merestä, myös Lysekilistä, Bohuslänistä. Siellä silliä on käsitelty 1600-luvulta, ainakin. On siis ehditty oppia, miten homma pitää tehdä!
Säilyy niin pitkään kun tuoksuu römpsälle. Vanha silli tuoksuu lähinnä vagisanille
Haista ja maista, sillähän se selviää.
https://www.abba.fi/usein-kysyttya/