Sinä joka teit isoihin juhliin itse kakut, mikä kerma kuorrutukseen?
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Sperma?
Täältä sai ennen asialliset vastaukset nopeasti mihin tahansa kysymykseen. Nykyään täällä on vissiin pääosin trollipoikia länkyttämässä toisille trollipojille.
Aina vain VISPIKERMAA ! Ja siihen 1rkl Vaniljakreemi jauhetta , joka tekee todella napakan kuorrutteen.
Ehdottomasti.
Kuohukermaa EI todellakaan kakun kuorrutuksen.
Vispi + rahka täälläkin, pysyy siisteimpänä.
Laktoositon vispikerma. (ei siis mikään cremevispi tms vaan ihan sellainen, jossa lukee kerma, mutta ei kuohukerma)
Vispiä! Kuohulla tulee kellertävä vaahto, joka pysyy huonosti.
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän kuohukermaa ja laitan sen jokunen tunti ennen tarjoilua. Tosin nykyään perheessä on ammattilainen, joka hoitaa tuon homman. Hänen mielestään pitää olla ehdottomasti vispikermaa ja joukossa joko vaniljakreemijauhetta tai rahkaa, että on kestävä.
Oletko kokeillut kesällä että pysyykö kakut hyvänä kuohukermalla? Osa kakuista joutuu odottamaan jääkaapissa tarjolle päätymistä.
Kuohukerma menettelee, mutta EI.
EI ole ollenkaan paras kuorrute kerma.
Paljon leiponeet ja mm. Kinuskikissa ja muut ohjeistavat AINA VISPIKERMAA kuorrutteeseen.
Vispikerma ja vähän vaniljakreemijauhetta sekaan kuten useampi muukin jo sanoi. Tulee kestävät pursotukset.
Kiitos vastauksista! Vispikerma it is. Voisiko joku vielä keroa että mikä on hyvä vispikerman ja rahkan suhde. T. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vispikerma ja vähän vaniljakreemijauhetta sekaan kuten useampi muukin jo sanoi. Tulee kestävät pursotukset.
Jatkan vielä tähän aiempaan kommenttiini: jos teet vain sileän päällysteen tai vaikka pieniä pursotuksia, on vispi + rahka ok. Mutta jos haluat isompia pursotuksia, suosittelen lisäämään vaniljakreemijauhetta jotta ne kestävät kasassa. Kinuskikissan sivuilta löytyy hyviä ohjeita määrissä ja pursotuksien teossa.
Vierailija kirjoitti:
Aina vain VISPIKERMAA ! Ja siihen 1rkl Vaniljakreemi jauhetta , joka tekee todella napakan kuorrutteen.
Ehdottomasti.Kuohukermaa EI todellakaan kakun kuorrutuksen.
Tämä. Vispikermaa ja siihen (4-5dl kermaa) 1 rkl vaniljakreemijauhetta jämäköittämään kuorrutetta. Onnistuu kyllä samalla reseptillä kuohukermallakin, mutta vispikerma pysyy paremmin kasassa myös ilman sitä vaniljakreemijauhetta. Kuohukerma saattaa muuttua löröksi, joten ei sovi ainakaan pursotuksiin.
Jos ylipäänsä aikoo tehdä pursotuksia, niin on olemassa ihan pursotuksiin tarkoitettua "kermaa" (joku magic cream tms.), joka tehdään jauheesta lisäämällä siihen maitoa ja/tai vettä. Sillä saa kestävät pursotukset, mutta maku kärsii, kun ei ole ns. aitoa tavaraa. On olemassa myös ihan cream fix-ainetta, jota lisätään kerman sekaan antamaan jämäkkyyttä, mutta maun puolesta vaniljakreemijauhe on parempi.
Tai sitten käyttää voikreemiä. Sillä saa tasaisen pohjan kuorrutukselle, johon voi sitten laittaa haluamansa koristeet, kuten vaikka valumia, ja vaikka sitten pursotuksen ihan vispikermasta. Ei ole Suomessa kovin suosittu vaihtoehto ja kaloreita paljon enemmän kuin kermassa, mutta kestää paremmin lämpötilan vaihteluita (joten ihan hyvä kesäjuhliin) ja on maustettavissa monipuolisemmin. Hankalampi tehdä kyllä kunnolla ja suolaton voi maksaa maltaita. Suolalliseen taas joutuu laittamaan aika lailla sokeria, joten saattaa tulla äklömakeaa. Kalliimmaksi siis tulee, mutta ajaa asiansa. Pari kertaa olen kokeillut ja hyvin tehtynä on oikeasti ihan hyvää, eikä niin kamalaa kuin mitä herkästi tulee ajateltua.
Kevyemmän voikreemin saa kun lisää tuorejuustoa, vaikka mascarponea niin, että voita on 1/4, 1/4 sokeria ja 2/4 tuorejuustoa. Tai sitten voi tehdä marenkivoikreemin, mutta sen tekeminen voi mennä jo palstalaisille liian vaikeaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän kuohukermaa ja laitan sen jokunen tunti ennen tarjoilua. Tosin nykyään perheessä on ammattilainen, joka hoitaa tuon homman. Hänen mielestään pitää olla ehdottomasti vispikermaa ja joukossa joko vaniljakreemijauhetta tai rahkaa, että on kestävä.
Oletko kokeillut kesällä että pysyykö kakut hyvänä kuohukermalla? Osa kakuista joutuu odottamaan jääkaapissa tarjolle päätymistä.
Ei pysy. Kasassa kestää, mutta pursotukset voi unohtaa. Makukin saattaa kärsiä.
Vispikermaa tai voikreemiä, jos joutuu yhtään lämpimämmässä olemaan. Kuohukermalla ei voi valmistaa etukäteen mitään esim. edellisenä päivänä. Kakun välissäkin saattaa mennä löröksi.
Nykyään saa Dr.Oetkerilta Cream Fix-jauhetta valmiissa annospusseissa, kätevää ainetta ja pitää kerman napakkana myös kesäolosuhteissa (on testattu).
https://www.oetker.fi/tuotteet/p/cream-fix-kerman-stabilointiaine-3-x-1…
Ja ehdottomasti sitä vispikermaa, vaikka tuossa pussin ohjeessa kuohukermaa neuvotaankin käyttämään.
Rahkan maku jakaa mielipiteitä, myös ranskankermaa voi käyttää. Itse laittaisin pelkkää vispikermaa ja tuota cream fixiä
Vierailija kirjoitti:
Vispi + rahka täälläkin, pysyy siisteimpänä.
Minä menen maku edellä, joten kuohukerma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vispi + rahka täälläkin, pysyy siisteimpänä.
Minä menen maku edellä, joten kuohukerma.
Tämä on varmaan makukysymys, mutta minusta kuohukermapäällys on huonomman makuinen kuin vispikerma. Kuohukerman joutuu vatkaamaan lähes voiksi jotta se kestää kakun päällä niin minusta maku kärsii.
Itse käytän kuohukermaa ja laitan sen jokunen tunti ennen tarjoilua. Tosin nykyään perheessä on ammattilainen, joka hoitaa tuon homman. Hänen mielestään pitää olla ehdottomasti vispikermaa ja joukossa joko vaniljakreemijauhetta tai rahkaa, että on kestävä.