Tuleeko Kiehu-maidolla riisipuurosta kuitenkin eri makuista?
Minusta tuo riisipuuro ei maistu ihan normaalille.
Kommentit (11)
Puuron maku on niin pehmeä kunnon riisipuurossa, että pienikin sivumaku tuntuu. Tänään keitin ison kattilallisen tuosta, mutta jouluksi ja jatkossa täytyy ostaa oikeaa maitoa. Ehkä tuosta nyt pari lautasellista menee sokerin ja kanelin kanssa.
En ymmärrä mihin niitä kiehumaitoja tarvitaan. Riisipuuron keittäminen ei ole rakettitiedettä. Itse teen ihan pakkauksen ohjeen mukaan, 2 dl riisiä ensin kiehautetaan 2 dl:ssä vettä niin että enin vesi haihtuu, siinä pitää sekoittaa, ettei pääse palamaan pohjaan heti alussa. Sitten vaan litra maitoa, kansi päälle ja liesi 1-3:lle (meillä lieden lämpöasteikko 1-12). Välillä hämmentelee pohjasta saakka. Hitaasti hauduttamalla tulee paras, eikä pala pohjaan.
Oikea punainen maito haudekattilassa = hyvää!
Kiehu on hyvä ja varma. Minulla on tosi hyvä makuaisti enkä ole ikinä eroa huomannut. Loistotuote.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä mihin niitä kiehumaitoja tarvitaan. Riisipuuron keittäminen ei ole rakettitiedettä. Itse teen ihan pakkauksen ohjeen mukaan, 2 dl riisiä ensin kiehautetaan 2 dl:ssä vettä niin että enin vesi haihtuu, siinä pitää sekoittaa, ettei pääse palamaan pohjaan heti alussa. Sitten vaan litra maitoa, kansi päälle ja liesi 1-3:lle (meillä lieden lämpöasteikko 1-12). Välillä hämmentelee pohjasta saakka. Hitaasti hauduttamalla tulee paras, eikä pala pohjaan.
Niin, tällaisessa simppelissä perinneruuassa perinteiset aineet ja valmistustavat ovat aika oleellisia. Ehkä tuota kiehumaitoa voi jossain arkiaamun kaurapuurossa ajatella.
Kauramaito on paras ja nykynormien mukainen.
Vierailija kirjoitti:
Kauramaito on paras ja nykynormien mukainen.
Mä veikkaan, että se vaatisi jo jotain makuaistin pysyvää häiriintymistä, että se alkaisi maistua hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä mihin niitä kiehumaitoja tarvitaan. Riisipuuron keittäminen ei ole rakettitiedettä. Itse teen ihan pakkauksen ohjeen mukaan, 2 dl riisiä ensin kiehautetaan 2 dl:ssä vettä niin että enin vesi haihtuu, siinä pitää sekoittaa, ettei pääse palamaan pohjaan heti alussa. Sitten vaan litra maitoa, kansi päälle ja liesi 1-3:lle (meillä lieden lämpöasteikko 1-12). Välillä hämmentelee pohjasta saakka. Hitaasti hauduttamalla tulee paras, eikä pala pohjaan.
Niin, tällaisessa simppelissä perinneruuassa perinteiset aineet ja valmistustavat ovat aika oleellisia. Ehkä tuota kiehumaitoa voi jossain arkiaamun kaurapuurossa ajatella.
En keitä kaurapuuroa maitoon vaan veteen pikahiutaleista. Silloinkaan ei tarvitse kiehuttaa puuroa minuuttitolkulla, riittä, että kiehauttaa veden, lykkää hiutaleet sekaan, kansi päälle ja liesi alimmalle lämmölle. Sitten muut aamutoimet ja puuro on valmis kuin itsestään. :-)
Tulee vähän erilaista. Keitän nykyisin useimmiten kuitenkin siitä.