Syötkö leipää ruoan kanssa?
Äskettäin luin jostain artikkelin kuidusta ja siitä kuinka suomalaisen leivän syöminen on vähentynyt. Suositushan on ollut kuusi viipaletta päivässä, mutta nykyisin harva syö niin paljon.
Paljonko sinä syöt leipää ja ennen kaikkea kiinnostaa, syötkö leipää myös ruoan kanssa? Kerro myös, mitä laitat leivän päälle silloin, kun syöt sitä ruoan kanssa.
Kommentit (26)
Joskus koko päivän syömiseni on 5 palaa leipää, toki päällä margariinia, juusto, kalkkunaa, munaa ja/tai kurkkua.
hoikka
Syön 25 leipää päivässä, pällä on nutellaa. Siihen meneekin 3 purkkia nutellaa päivässä. Olen siis transnormaalipainoinen.
Syön leipää aamiaisella ja keittoruoan kanssa (silloin päällysteenä vain sipaisu hummusta).
Kotonani syötiin leipää aina ruoan kanssa, oli ruokana mitä tahansa, ja silloin tarjolla oli levitteen lisäksi myös leikkeleitä, juustoa, kurkkua yms. Eli tehtiin ruoan lisäksi voileipiä. Tämä tapa on kai nykyisin aika lailla kadonnut?
Vierailija kirjoitti:
Akat tekee keiton joka on 95% hiilareita ja silti on pakko saada leipää.
Niin, koska siinä keitossa voi olla kaloreita liian vähän ateriaksi muuten. Mä syön yleensä esim. kasvissosekeiton kanssa pari leipäviipaletta tästä syystä. (Paino-ongelmia ei ole koskaan ollut, nyt 48 vuoden iässä painan 53 kg)
Riippuu ruoasta. Jos siinä ruoassa on esim. pastaa tai riisiä, en koskaan syö leipää samalla aterialla. Perunaruokien kanssa joskus, mutta en aina. Keittojen ja lounassalaattien kanssa syön aina leipää, koska muuten ne on liian kevyitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Akat tekee keiton joka on 95% hiilareita ja silti on pakko saada leipää.
Niin, koska siinä keitossa voi olla kaloreita liian vähän ateriaksi muuten. Mä syön yleensä esim. kasvissosekeiton kanssa pari leipäviipaletta tästä syystä. (Paino-ongelmia ei ole koskaan ollut, nyt 48 vuoden iässä painan 53 kg)
Eli lounaasi koostuu 95% hiilareista.
Minkä suositusten mukaan kuusi palaa leipää tulisi syödä päivässä? Ruokaviraston suositus on 6 annosta naisilla ja 9 miehillä täysjyvävalmisteita. Yksi annos on leipäviipale tai desi litra keitettyä pastaa, ohraa tai riisiä. Mikäli syöt kuusi palaa leipää, niin viljatuotteesi oli siinä. Hiukan epäilen harvemman tuotakaan suositusta noudattavan.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu ruoasta. Jos siinä ruoassa on esim. pastaa tai riisiä, en koskaan syö leipää samalla aterialla. Perunaruokien kanssa joskus, mutta en aina. Keittojen ja lounassalaattien kanssa syön aina leipää, koska muuten ne on liian kevyitä.
Sama täällä. Sitäpaitsi kuitua saa myös puurosta. Syön aamuisin puuroa ja joskus iltapalaksikin, jos olen treenannut kovaa. Laitan sekaan vielä marjoja ja vähän pellavarouhetta, jolloin kuidun määrä lisääntyy. Uskoisin saavani tarpeeksi kuitua, vaikken mussutakaan juuri leipää pitkin päivää. Syön mielelläni myös taateleita, joissa on paljon kuitua.
Minä syön just jonkun sosekeiton tai salaatin lisänä leipää, ainakin toisinaan. En minkään perus jauhelihakeiton jossa on reilusti perunaa ja sitä lihaakin on.
En syö leipää ruoalla. En myöskään juo ruoan kanssa mitään.
Syön yleensä yhden leivän iltapalaksi ja viikonloppuna paahtoleipää aamupalaksi. Toisinaan viikonloppuna myös välipalaksi. Jos syön enemmän, niin siitä pupeltamisesta ei iltaa kohdin tule loppua millään.
Vierailija kirjoitti:
Eli lounaasi koostuu 95% hiilareista.
Et tiedä mitä ihminen laittaa leipänsä päälle tai mahdollisesti kasvissosekeittoon lisukkeeksi.
Syön töissä 4 leipää evääksi. Illalla ehkä pari lisää. Lämmintä ruokaa syön vain noin 4 kertaa viikossa, ei vaan maistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Akat tekee keiton joka on 95% hiilareita ja silti on pakko saada leipää.
Niin, koska siinä keitossa voi olla kaloreita liian vähän ateriaksi muuten. Mä syön yleensä esim. kasvissosekeiton kanssa pari leipäviipaletta tästä syystä. (Paino-ongelmia ei ole koskaan ollut, nyt 48 vuoden iässä painan 53 kg)
Eli lounaasi koostuu 95% hiilareista.
Kasvissosekeitto ja kaksi leipäpalaa rasvalisällä sisältää hiilihydraatti imeytyvä 57 E%.
Eli puhut läpiä päähäsi. Miksi vouhkaat olemattomalla tiedollasi. eri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Akat tekee keiton joka on 95% hiilareita ja silti on pakko saada leipää.
Niin, koska siinä keitossa voi olla kaloreita liian vähän ateriaksi muuten. Mä syön yleensä esim. kasvissosekeiton kanssa pari leipäviipaletta tästä syystä. (Paino-ongelmia ei ole koskaan ollut, nyt 48 vuoden iässä painan 53 kg)
Eli lounaasi koostuu 95% hiilareista.
Jep. Olen vieläpä kasvissyöjä joten syön varmaan enemmän hiilareita ja vähemmän proteiinia kuin ihmiset keskimäärin. Mutta on toiminut minulla erinomaisesti näin keski-ikään asti, en sairastele edes flunssia ikinä ja energiaa on paljon. Rakastan siis runsashiilarista ruokavaliotani ;)
Syön leipää aamu- ja iltapalalla sekä keittojen ja salaattien kanssa. Mikäli ruuaksi on jotain ,mistä en pidä, täytän vatsani mieluummin leivällä kuin syön runsaasti epämieluisaa ruokaa.
Mä olen nyt seurannut puolisen vuotta syömiäni ruokia finelissä. Syön paljon leipää ja perunaa, mutta yhtenäkään viikkona en ole saanut hiilareitani suositusten mukaisiksi, jää aina vajaaksi. Keskimääräinen kalorinsaanti noin 1900 - 2000 / vrk.
Vierailija kirjoitti:
En syö leipää ruoalla. En myöskään juo ruoan kanssa mitään.
Miksi et juo? En minäkään yleensä juo vettä lasillista enempää, mutta kyllä sen verran tarvitsen. Ja uskon, että on ihan hyvä huuhdella suu (hampaat) aterian lopuksi vedellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Akat tekee keiton joka on 95% hiilareita ja silti on pakko saada leipää.
Niin, koska siinä keitossa voi olla kaloreita liian vähän ateriaksi muuten. Mä syön yleensä esim. kasvissosekeiton kanssa pari leipäviipaletta tästä syystä. (Paino-ongelmia ei ole koskaan ollut, nyt 48 vuoden iässä painan 53 kg)
Eli lounaasi koostuu 95% hiilareista.
Jep. Olen vieläpä kasvissyöjä joten syön varmaan enemmän hiilareita ja vähemmän proteiinia kuin ihmiset keskimäärin. Mutta on toiminut minulla erinomaisesti näin keski-ikään asti, en sairastele edes flunssia ikinä ja energiaa on paljon. Rakastan siis runsashiilarista ruokavaliotani ;)
Minä olin kasvissyöjä reilut 20 vuotta ennen kuin siirryin lähes kokonaan vegaaniksi. Kasvissyöjänä en koskaan laskenut ravintoarvoja, kun luotin siihen, että juusto, jugurtit ja kananmuna antavat tarpeeksi proteiinia. Nyt muutaman vuoden vegaanina oltuani kiinnitän asiaan enemmän huomiota, tosin se tulee jo luonnostaan. Tänäänkin aamiaisleipien päällä oli sekä hummusta että tofua.
Mä syön 8 viipaletta päivässä kaikkien muiden ruokien lisäksi mitä syön. Olen Hyvässä kunnossa oleva nuori mies. Treenaan kyllä myös.