Millaisen rosollin teet? Laitatko esim pieniksi paloiteltua omenaa tai suolakurkkua sekaan?
Kommentit (24)
Granny Smith-omenaa, punajuurta, hieman keltasipulia, porkkanaa, maustekurkkua.
Kaikki melko pieneksi, mutta ei liian ja kaveriksi vaaleanpunainen kastike jossa löysäksi vaahdotettua kermaa, tilkka etikkaa, ripaus sokeria ja punajuuren lientä väriksi.
Paras!
Perunaa, suolakurkkua, porkkanaa, punajuurta ja sipulia. Ei omenaa.
En ollenkaan oikeaoppista.
Punajuurta, omenaa ja suolakurkkua
Ja tosi pienen määrän. Meillä kukaan muu ei tykkää noista.
Ap täällä teen punajuuri,peruna,porkkana ja sipuli rosollin. Olen kyllä lapsuudessa syönyt rosollia jossa on suolakurkkua ja omenaa.
Aion tehdä rosollin, jossa on:
Kuutiopunajuuri (Herkkumaan)
Makea maustekurkku (Herkkumaan), isohkoina paloina
Omenaa, kotimaista, esim. Rubinola tai Zari (Rahkosen), muuten Honey Crunch
Sipulia, hyvin pieni määrä, pienenä silppuna.
Sinappia (Matin Mainio)
Smetanaa (Valio)
Jos löydän hyvää perunaa, laitan ehkä sitäkin. Huomenna kun teen tätä, laitan myös uunissa paistettuja kastanjoita, jotka kypsennän uunissa. Onko kukaan käyttänyt rosollissa perunan asemesta bataattia, mitä mieltä olette? (En tiedä, millaista Suomeen tuotu bataatti on. Kumpi on makoisampi, valkoinen vai oranssi?)
Vierailija kirjoitti:
Aion tehdä rosollin, jossa on:
Kuutiopunajuuri (Herkkumaan)
Makea maustekurkku (Herkkumaan), isohkoina paloina
Omenaa, kotimaista, esim. Rubinola tai Zari (Rahkosen), muuten Honey Crunch
Sipulia, hyvin pieni määrä, pienenä silppuna.
Sinappia (Matin Mainio)
Smetanaa (Valio)
Jos löydän hyvää perunaa, laitan ehkä sitäkin. Huomenna kun teen tätä, laitan myös uunissa paistettuja kastanjoita, jotka kypsennän uunissa. Onko kukaan käyttänyt rosollissa perunan asemesta bataattia, mitä mieltä olette? (En tiedä, millaista Suomeen tuotu bataatti on. Kumpi on makoisampi, valkoinen vai oranssi?)
Jos laitan perunaa/kastanjaa, laitan myös vähän porkkanaa.
Sinappia tosi vähän, ettei peitä makuja!
Mielestäni rosollissa Smetana on parempaa kuin kerma. Ainoa huono puoli on, että alhainen pH vetistää smetanan välittömästi. Rosollissa olisi siis hyvä olla tärkkelystä tai jotain muuta hienojakoista, mikä sitoo nestettä.
Päätin jättää sipulin pois, kuin maistoin sitä pienen palan - miten suomalainen sipuli voi olla niin pahaa??
Perunaa, porkkanaa, punajuurta, suolakurkkua ja omenaa on omassa rosollissa. Varsinkin suolakurkkua ja omenaa pitää olla paljon. Pilkon kasvikset pieneksi ja lisään himpan etikkaa tuomaan etikkaista makua. Itse teen, koska kaupan versioissa on suhteet väärät ja palat liian isoja. Rosolliin tulee teitenkin kermavaahtoa. Teen just sellaista, mistä itse tykkään, onneksi oma perhe tykkää tuosta myös.
Mä käytän punajuurta etikkaliemessä, siksi en lisää etikkaa.
Ostan kaupasta. Siinä on silliä jonka otan pois.
Perunaa, punajuurta, sipulia, omenaa, suolakurkkua ja silliä koska se on sillisalaattia.
Monikaan ei täällä näköjään tajua, että rosolli tarkoittaa sillisalaattia.
Näköjään versioita moneen makuun. Minä laitan punajuurta, porkkanaa, maistekurkkua ja omenaa, mutta en sipulia enkä perunaa. Tulee meidän mielestä raikas rosolli.
Vierailija kirjoitti:
Ostan kaupasta. Siinä on silliä jonka otan pois.
Osta rosollia, älä sillisalaattia. Meilläkin menee rosollia niin vähän, että ei kannata tehdä itse. Pienin rasia riittää.
Ostan Saarioisten rosollia. Meillä ei äitikään tehnyt itse. En edes tajunnut kuin vasta työpaikassa kolmikymppisenä, että jotkut tosiaan itse pilkkoo rosollinsa ja syö sitä jonkun vaaleanpunaisen kermavaahdon kanssa...
Punajuuri
Porkkana
Suolakurkku
Omena
Sipuli
Kastike joko vaahdotettua kermaa tai sen ja kermaviilin seosta. Suola, sokeri, etikkaliru, valkopippuri, sinappia, vähän punajuurilientä (tai pari punajuuren kuutiota) värjäykseen.