Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko karjalanpaistin sekaan laittaa pakasteporkkanoita- ja sipuleita?

Vierailija
03.11.2022 |

Siis uuniin kaikki yhdessä vai meneekö noi pakasteporkkanat ja sipulit vetisiksi? Ne on esikypsennetty. Kokkimestareita paikalla?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin voi laittaa,minäkin teen niin.

Vierailija
2/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikset samalla mene pissimään sankarihaudoille?

No nyt meni tunteisiin 🤣

Luuletko olevasi hauska. Tulee omaan nilkkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos niitä tuntikausia pitää uunissa, niin menee varmasti aika löllöiksi. Itse ehkä lisäisin vasta lähempänä loppua.

Vierailija
4/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jos niitä tuntikausia pitää uunissa, niin menee varmasti aika löllöiksi. Itse ehkä lisäisin vasta lähempänä loppua.

Hyvä vinkki! Ap

Vierailija
5/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostaisit laps kulta 2-3 porkkanaa ja pilkottuna sipulin ja lihojen, suolan, veden ja pippurin kans samalla kertaa kypsymään.

t. Äiti

Vierailija
6/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edesmenneen anoppini mukaan porkkana ei kuulu karjalanpaistiin.

Sipuli sopii mukaan.

Ei ole väliä meneekö sipuli mössöksi, pääasiallinen tehtävä on antaa nestettä ja makua.

Vierailija
8/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

Vain lihaa. Lammasta ja sikaa sixty-fifty, yön yli haudutettuna puu-uunin jälkilämmössä.

Vierailija
10/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

Kyyneleitä ja nälkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ostaisit laps kulta 2-3 porkkanaa ja pilkottuna sipulin ja lihojen, suolan, veden ja pippurin kans samalla kertaa kypsymään.

t. Äiti

Jep, Karjalanpaisti on maailman helpoin ruoka tehdä. Sipulille riittää jos sen halkasee tai neljään lohkoon laittaa.  Se sipuli sinne sitten kuiteski leveää kun muutamaan otteeseen pitää lihoja pyöritellä uunissa.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
12/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, ei tietenkään voi. Se on reseptilaissa kiellettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

"Karjalanpaistiin kuuluu lihaa kuutioina ja juhlavaan versioon useita lihalajeja, kuten sian-, naudan- ja lampaanlihaa. Muina aineksina käytetään vettä, sipulia, suolaa ja pippuria, juureksia ja laakerinlehtiä. Perusohjeesta on lukuisia muunnelmia.

Raaka-aineena saatettiin käyttää myös sisäelimiä, kuten maksaa ja munuaisia, tai juureksia, sipulia, perunaa tai porkkanaa. Myös ryynejä tai papuja, lähinnä härkäpapua,voitiin käyttää. Yleensä karjalanpaistin lisukkeena tarjotaan keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Arkisempi karjalanpaisti syntyy käyttäen raaka-aineena pelkkää lihaa, vettä ja mausteita. Luut ja juurekset antavat ruoalle makua, joten niitä on syytä panna mukaan."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalanpaisti

Vierailija
14/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hopeakettu kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ostaisit laps kulta 2-3 porkkanaa ja pilkottuna sipulin ja lihojen, suolan, veden ja pippurin kans samalla kertaa kypsymään.

t. Äiti

Jep, Karjalanpaisti on maailman helpoin ruoka tehdä. Sipulille riittää jos sen halkasee tai neljään lohkoon laittaa.  Se sipuli sinne sitten kuiteski leveää kun muutamaan otteeseen pitää lihoja pyöritellä uunissa.

Laitan sipulin kokonaisena, hyvin antaa makua eikä leviä mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

hillosipulitkin sopii karjikseen.

Vierailija
16/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

Omasta mielestäni siihen kyllä kuuluu sipuli, mutta porkkana ei (vaikka ei porkkana sitä pahenna vaikka ei kuuluisikaan alkuperäiseen). Nautaa, sikaa, mahdollisesti lammasta. Suolaa ja joko musta- tai maustepippuria, vettä tietenkin. Mummoni on joskus laittanut myös hirveä vaikka se ei kuulukaan, hyvää oli.

Vierailija
17/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkana, sipuli ja laakerinlehti laitetaan Karjalan paistiin mausteeksi. Ne saavatkin mennä mössöksi. Paitsi laakerinlehti, jota ei saa syödä.

Vierailija
18/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Porkkanat ja sipulit eivät itse asiassa kuulu aitoon Karjikseen.

Mitä kuuluu?

Kiitos kysymästä, ihan hyvää. Väsyttää kylläkin.

Vierailija
19/26 |
03.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän muorit Karjalassa heittäneet pataan sitä mitä oli ja antoivat piupaut joillekin säännöille.

Vierailija
20/26 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, mitenkäs jos opettelisit tuon viivan käytön tekstissäsi ensin? Harmittaa, kun et suomalaisena tuollaista osaa!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän seitsemän