Hei, voiko käyttää tavallista suolaa sormisuolan tilalla
Reseptissä käsketään lisäämään sormisuolaa mutta ei ole.
Kommentit (13)
Suolan myyjät ovat keksineet että jos myykin moitteettoman puhtaan suolan asemesta likaista suolaa ja laittaa vielä kymmenkertaisen hinnan, niin siinähän rikastuu.
Jos tekee focaccialeipää, niin siinä ripotellaan sormisuolaa lopuksi leivän päälle. Sellaisessa tapauksessa menee vähän idea hukkaan jos laittaa tavallista suolaa, mutta suola suolana jossain seassa/taikinassa menee - ihan sama mitä suolaa on.
Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin.
Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla.
Ei kannata käyttää muuta suolaa jos kerran ohjeessa niin sanotaan tai menee pilalle.
Sormisuola? Typerä suomalainen sana.
Vierailija kirjoitti:
Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin.
Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla.
Ei kannata käyttää muuta suolaa jos kerran ohjeessa niin sanotaan tai menee pilalle.
Tuon voi aivan hyvin korvata hienojakoisella merisuolalla.
Natriumkloridi on natriumkloridia, vaikka muoto olisi eri.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin.
Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla.
Ei kannata käyttää muuta suolaa jos kerran ohjeessa niin sanotaan tai menee pilalle.
Tuon voi aivan hyvin korvata hienojakoisella merisuolalla.
Maku ei ole kyllä sama siinä tapauksessa. Itse en tykkää yhtään ruuan päälle ripotellusta suolasta, joten tykkään isorakeisesta sormisuolasta, joka on helppo karistella pois. Itse en tietysti sitä laita ollenkaan.
Ero on koostumuksessa, voit käyttää hyvin mielin tavallista suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Natriumkloridi on natriumkloridia, vaikka muoto olisi eri.
Enpä tiedä, mistä ero, mutta kyllä minusta eri suolat maistuvat erilaiselle. Vaikkapa rock salt tai sormisuola, verrattuna tavalliseen pöytäsuolaan.
Vaikka focaccian päälle en laittaisi muuta kuin sormisuolaa.
Vierailija kirjoitti:
Sormisuola? Typerä suomalainen sana.
Mikä olisi sinusta parempi? Sormisuolahan on nimenomaan suolaa, jota ripotellaan sormin ruuan päälle. Vähän kuin raesokeri.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sormisuola? Typerä suomalainen sana.
Mikä olisi sinusta parempi? Sormisuolahan on nimenomaan suolaa, jota ripotellaan sormin ruuan päälle. Vähän kuin raesokeri.
Jos raesokeri ja sormisuola on analogiset, niin joko sokeria ripotellaan rakeilla tai suola on sormenmuotoista.
-Ohis
Tietenkin voi.