Apua! Epäonnistuneet linssisämpylät. Mitä teen?
Kokeilin ensimmäistä kertaa linssisämpylöitä. Eli keitin linssejä, tein niistä soseen ja käytin taikinan pohjana. Ongelma on se, että linssisosetta tuli taikinaan liikaa. Sämpylät eivät jaksa kohota ja ne jäävät sellaisiksi tiiviin oloisiksi. Maku on kyllä muuten hyvä.
Kokeilin vain paria sämpylää paistaa, kun rupesi epäilyttämään onnistuminen. Vielä on astia täynnä taikinaa. Miten tuon voisi pelastaa? En haluaisi heittää rokskiin
Kommentit (4)
Tuoreena ovat hyviä joka tapauksessa, ajattele että se on rieskaa.
Syö keiton kanssa niin että revit pieniä paloja kostutettavaksi
Sellainenkin itämainen ruoka on, että siihen tulee vain liotettuja ja soseutettuja linssejä, suolaa ja vettä.
Ne paistetaan pannulla öjyssä letun tapaisiksi "leiviksi". En nyt muista niiden nimeä. Sopivat erinomaisesti kasvisyöjien proteiinilähteeksi.
Tee sämpylöiden sijaan teeleipää? Eli 1-2 cm paksuiseksi levität taikinan ja teeleivänhän on tarkoituskin jäädä tiiviiksi ja litteäksi.