Paras makaronilaatikko?
Tein tänään ihan ekaa kertaa makaronilaatikkoa vaikka lasagne ja spagetti ovat aina olleet lempiruokiani. Maukasta tuli Kape Aihisen reseptilla. Sen verran tuunasin,,että laitoin päälle juustoraastetta.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/makaronilaatikko-kari…
Seuraavaan versioon aion laittaa myös koskenlaskijaa. Mikä on sinun reseptisi?
Kommentit (33)
Liikaa ei kannata laittaa aineksia, yksinkertainen munamaitoon tehty on paras.
Makaronilaatikko on kamalaa. Olen muutaman kerran tehnyt ja vaikka ruuasta ei saa sanoa yökk, tästä sanon. Ihan ohjeen mukaan olen sen muutaman kerran tehnyt. Ei ole hyvää edes ketsupin kanssa.
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Mä tein makaronilaatikkoa lapsille joskus 15 vuotta sitten ja kukaan neljästä ei tykännyt, joten siihen loppui. Nistipataa kyllä syövät.
Ihan kauhea rasvapommi tuo. Olen joskus tehnyt ja lopputuloksena oli pahoinvointi.
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Tää oli varmaan vitsi?
Itse kevennän makaronilaatikkoa laittamalla jauhelihan sekaan raastettua kesäkurpitsaa. Teen tomaattipohjaisen jauhelihakastikkeen ja sekoitan ne kesäkurpitsaraasteet siihen, annan hautua jonkun aikaa. Sitten ladon tuota sörsseliä sekä juustoraastetta kerroksittain makaronin päälle, noin 3 kerrosta tulee yhteen vuokaan. Samalla systeemillä syntyy myös lasagne. Tästä tykkään itse. Halpaa ja hyvää. Yksi iso vuoka riittää moneksi päiväksi lounaaksi töissä. On nopea lämmittää mikrossa.
🇺🇦🇮🇱
Keittämättä paras.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201702222200074730
Makaronilaatikko ei ole herkkua millään lailla, se on vain ruokaa jota voi nälkäänsä joskus harvoin syödä. Siispä miksi nähdä hirveä vaiva ja tehdä ylimääräistä tiskiä, kun se tulee vähemmälläkin vaivalla tehtyä.
Vierailija kirjoitti:
Liikaa ei kannata laittaa aineksia, yksinkertainen munamaitoon tehty on paras.
Totta. Oon tehnyt kokeiluja makaronilaatikon kanssa mutta palannut perinteiseen munamaidolla tehtyyn, jossa on pinnalle korppujauhoja. Sipulia tosin laitan runsaasti ja maustan paprikajauheella ja mustapippurilla reilummin kuin ohjeissa.
Ja oon enemmän etnisten makujen ystävä mutta joskus vaan tekee mieli perinteistä lihamakaronilaatikkoa ketsupilla höystettynä. Maistuu meillä kaikille.
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Hei kiitos täytyy kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Tää oli varmaan vitsi?
Vissiin ja näin "hyvä" :
Erittäin perinteinen ja "tavallinen" lihamakaroonilaatikko jonka teossa yritän päästä edes suht lähellä karjalaismummoni versiota joka oli suussa sulavan herkullista.
Laadukasta paistijauhelihaa, perusmausteet, Torinon perusmakaroonin keittäminen lihaliemessä, munamaito jossa myös kermaa=täydellistä.
Lukuisia muita reseptejä ja maustesettejä kokeillut ja ei ole tuon voittanutta.
Ja huom! mikään rasvaton maito pelkästään ei kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Hei kiitos täytyy kokeilla.
Muista hei valksuklaa ja suklaahippuset siihen päälle, ja kermavaahtoa oikeasta vispattavasta, ei purkkipursoa!
Musta toi fetajuusto oli ihan jees. Oon aina tehnyt perinteisesti. Ja on se tonnikala hyvääkin aina joskus ettei siitä pahaa tule. Exä teki aina herkullista tonnikala lasangea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Tää oli varmaan vitsi?
Ei ollut vitsi. Miksi olisi?
Äitini 84 v laittaa jauhelihakastikkeen jämät makaronilaatikkoon +munamaidon. Maailman parasta sanoo koko suku.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan mukaan aina tonnikalaa ja salaattijuustokuutioita + päälle juustoraastetta ja hyvää tulee.
Hei kiitos täytyy kokeilla.
Muista hei valksuklaa ja suklaahippuset siihen päälle, ja kermavaahtoa oikeasta vispattavasta, ei purkkipursoa!
Kiitos vinkistä. Jospa laittaisin vielä nonparellejä myös päälle.
En ole yhtään makaroonien ystävä, en vaikka sillä olisi mikä nimi...pasta, lasange, spagetti ym...
Kun makaroni ei sisällä yhtään mitään ( kuin hiilareita, valkoista höttöä) ravintoaineita .
Toki on täysjyvä pastaa, mutta kyllä nekin aika pullamössöltä vaikuttavat.
Perunassa on sentään vitamiineja ym tärkeitä ravinteita.
Niinpä kun "joudun 😂" laittamaan perheelleni makaronilaatikkoa, niin minäkin tuumaan sitä aina.
Joskus laita sinne keskikerrokseen puolitettuja 🍒 kirsikkatomaatteja, joskus porkkanaraastetta !
Molemmat ovat tosi maukas piristys ruokaan.
Joskus kun ruskistan jauhelihaa siihen, niin laitan samalla jauhelihan joukkoon kaupan valmiin VOKKIVIHANNES pussin. Se koko pussi siihen jauhelihan joukkoon.
Jo on edes hieman äksöniä makaronin joukossa.
Perhe myös onneksi tykkää kaikista variaatioista.
Tää on hauska palsta. Yksi kysyy parasta makaronilaatikko-ohjetta niin toisten on pakko päästä kertomaan, etteivät tykkää makaronilaatikosta, ja joku puhuu tonnikalalasagnesta.
Vierailija kirjoitti:
Tää on hauska palsta. Yksi kysyy parasta makaronilaatikko-ohjetta niin toisten on pakko päästä kertomaan, etteivät tykkää makaronilaatikosta, ja joku puhuu tonnikalalasagnesta.
No jotkut tekee silti, vaikka eivät tykkääkään. Paras on silti paras.
Lihaliemikuutio liotettuna munamaidon sekaan.
Muuten ei mitään erikoista.