Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipomista osaavat: nyt vähän jeesiä

Vierailija
22.09.2022 |

Voisiko joku selittää ihan rautalangasta, että mitä tämä tarkoittaa:

"Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle."

Mitä on voideltu? Sekö tavallinen uunipelti, onko se sama asia kuin uunipannu? Millä voidellaan? Minkä ihmeen takia?

Kyseessä on siis omenapiirakan ohje.
Kiitos ja anteeksi.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jollain rasvalla voitelet sen leivinpaperin. Suosittelen juoksevaa rasvaa, niin sujuu pikkasen helpommin. Toi uunipannu-käsite on kyllä ärsyttävä, jos ei ole minkäänlaisia mittoja annettu. Laittaisin johonkin vähän peltiä pienempään vuokaan varmuuden vuoksi, käsittääkseni sellaista yleensä tarkoitetaankin.

Vierailija
2/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunipannu on syvä uunipelti, siihen laitat leivinpaperin ja voitelet voilla tai muulla rasvalla. Voidellaan ettei tartu piirakka peltiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ohjeen mukaan piirakkaa tulee pellillinen, niin uunipannu tarkoittaa sitä korkeampireunaista peltiä. Leivinpaperin saa muuten paremmin asettumaan, kun sen ensiksi rytistää kevyesti palloksi ja sitten levittää pellille. Leivinpaperin voi voidella hinkkaamalla siihen suoraan voi/margariinipaketista tai ottamalla pienen määrän rasvaa ja levittämällä sen talouspaperilla tai vaikka käsin.

Vierailija
4/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uunipannu on syvä uunipelti, siihen laitat leivinpaperin ja voitelet voilla tai muulla rasvalla. Voidellaan ettei tartu piirakka peltiin.

Kuinka piirakka voi tarttua peltiin jos alla on leivinpaperi? Mulla ei ole ikinä tarttunut mikään piirakka peltiin enkä ole ikinä leivinpaperia voidellut. 

Vierailija
5/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse leivinpaperia voidella.

Vierailija
6/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uunipannu on syvä uunipelti, siihen laitat leivinpaperin ja voitelet voilla tai muulla rasvalla. Voidellaan ettei tartu piirakka peltiin.

Ei se voitelu piirakan peltiin tarttumista estämässä ole, siinähän on leivinpaperi pellin ja leivonnaisen välissä.

Ylipäätään kuulostaa erikoiselta ohje, että leivinpaperi pitäisi voidella. Eihän leivonnaiset siihen muutenkaan tartu. Mutta joo, tarttuu vielä vähemmän kun voitelet voilla tai margariinilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
22.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi leivinpaperia voidella juoksevalla voilla. Maku vaan paranee.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kaksi