Papuja, linssejä ja kikherneitä syövät
Vinkatkaa lempireseptejänne noista.
Vaikka kaikista, mutta jos vaikka yhdestäkin
Kommentit (52)
Biojätteeseen suoraan kulkematta padan kautta. Muuta et tarvitse.
Kotitekoinen hummus on parasta ikinä. Kikherneitä, tahinia, sitruunaa, valkosipulia, karkeaa suolaa, oliiviöljyä ja sur-rur.
Syön pitkälti ihan sellaisenaan eli musta/-kidenypapuja salaatin joukossa. Kikherneiden joukkoon fetajuustoa, hyvä salaatti.
Linssejä laitan erilaisiin kasvissosekeittoihin, tän hetken lemppari on kurpitsakeitto. Bataatti-chili-inkiväärikeittoon ja porkkanakeittoon linssit mene hyvin myös.
Kikhernecurry on yksi vakkariruoka, siihen löytyy monia reseptejä netistä. Ja levitteeksi leivälle teen pari kertaa kuussa hummusta.
Erilaisia papuja käytän texmexissä, kastikkeissa, salaateissa, keitoissa...
https://kokitjapotit.fi/tikka-masala-kikherneista-nopea/
https://cookieandkate.com/best-lentil-soup-recipe/
https://vegaanihaaste.fi/reseptit/sitruunaiset-linssit-ja-perunamuusi
Tässä jotain ekana mieleen tulleita.
Curryt ja chili sin carnet oman maun mukaan. Lidlissä on ollut nyt myynnissä tuollaista espanijalaista tomaattikastiketta joka on sopiva pohja chili sin carnelle. Miksköhän tuollaisia ei myydä laajemminkin, pastakastikkeita on sataa erilaista mutta chilikastikkeita vain yhtä ja sitäkin sesonkituotteena. Eikä sitten sanota että tacokastikkeet ajaisivat saman asian. Ne on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan tacon väliin.
Liotetut kikherneet muuttuvat moneksi.
Tehosekoittimessa massaksi, sekaan vaikka kauramaitoa ja suolaa. Tästä paistuu letut.
Pitää nälkää.
Kasviscurry ja linssikeitto punaisista linsseistä. Jamien lämmin salaatti vihreistä linsseistä.
Papu chorizopata
Silppusalaatti tacoihin, pieniä mustia papuja sekaan.
Minä teen usein papusalaatteja, esim cowboy caviar on ihanaa.
Cacio e pepe -pavut | Kasvis, Arjen nopeat | Soppa365
Tee kikherneiden liemestä jäätelöä.
nmjm kirjoitti:
Tee kikherneiden liemestä jäätelöä.
Laitetaanko joukkoon kermaa ja sokeria
Minähän siis syön kikherneitä, sillä harrastan kikpoksinkia.
nmjm kirjoitti:
Tee kikherneiden liemestä jäätelöä.
Ei niistä jäätelöä tehdä, vaan marenkia.
Eikö jo se kerro noiden terveellisyydestä, että jos niitä syö liottamatta, ihan sellaisenaan, voi jopa kuolla?
Mitään sellaista hyötyä et palkokasveista saa, mitä ei saisi tehokkaammin ja terveellisemmin muualta.
Helppo salaatti kikherneillä: sirachaa ja muita mieleisiä mausteita lohkottuihin kypsiin perunoihin ja kikherneisiin, tilkka öljyä. Uunissa annetaan paistua kunnolla. Vihersalaattia ja kauden vihanneksia, esim nyt hain kasvimaalta tomaatteja ja kesäkurpitsaa, kaupasta paprikaa. Jos haluaa vielä ruokaisampaa niin keitettyä kanamunaa lisäksi.
Ainoa salaatti, jota mieskin syö mielellään ja pyytää ajoittain valmistamaan.
Chili sin carne, esim Yhteishyvän ohjeessa on papuja ja kikherneitä